Suomen miesten maalipallomaajoukkue päätti vuoden 2018 kansainväliset koitokset turnauksella Espanjan Madridissa 7. – 9. syyskuuta.

Suomen lisäksi turnaukseen osallistuivat syyskuun lopulla Puolassa pelattaviin B-Sarjan EM-Kilpailuihin valmistautuvat Espanja, Unkari, Kreikka ja puola, C-sarjaan jämähtänyt Tanska ja aasialaisena mausteena Etelä-Korea. Turnaus pelattiin yksinkertaisena kaikki kaikkia vastaan sarjana, eli varsinaisia mitaliotteluita turnauksessa ei pelattu.

Loppujärjestys turnauksessa

Sijoitus / Joukkue / Ottelut / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Tehdyt-Päästetyt / Maaliero / Pisteet

Otteluraportit

Alta löytyvät Suomen miesten otteluiden raportit Madridin turnauksesta.

Suomi – Etelä-Korea

Suomen miesten maalipallomaajoukkue avasi Espanjan Madridissa pelattavan kansainvälisen turnauksen ottelulla etu käteen hieman tuntemattomampaa Etelä-Koreaa vastaan. Avauskokoonpanossa olivat #1 Zoveidavi ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen keskellä (sentteri) ja #2 Montonen seiskassa (vasen laita). Ottelu ei olisi voinut alkaa harmillisemmin suomalaisittain, koska ensimmäisestä suomalaisten hyökkäyksestä tuomittiin hieman kyseenalainen kymmenen sekunnin pelinviivytysrangaistus. Eteläkorealaiset valitsivat Zoveidavin puolustamaan rankkaria; vuorenvarma rankkari sisään kakkosesta ja korealaiset johtoon. Suomalaiset olivat tulleet kuitenkin otteluun todella hyvin latautuneina, eikä kestänyt kauaakaan, kun Montonen kävi kiertämässä Zoveidavin puolelta ja viskasi pallon korealaissentterin jalkojen kautta rysään ja peli tasan. Vajaat neljä minuuttia pelattuna, kun Zoveidavi kokeili kesän aikana oivaksi harjaantunutta korkeaa kierteistä pomppuaan ja jälleen korealaissentteri pomputti jaloillaan pallon omaan nuottaan ja Suomi 2-1-johtoon.

Tämän jälkeen pelattiin pitkä pätkä tasaista iskujen vaihtoa, mutta Suomen heitot aiheuttivat selvästi enemmän ongelmia korealaisille kuin heidän vastaavat yritykset. Suomalaisista Honkanen joutui kovaan tulitukseen sentterin paikalla koko erän ajan. Tämä painostus tuottikin tulosta vajaat kolme minuuttia ennen puoliaikaa, kun yllättävän terävä korealaissiivu nousi Honkasen jaloista sisään. Ja vain hetki tästä, niin Zoveidavin ja Honkasen välistä vilahti jälleen pallo reppuun ja korealaiset kuskin paikalle. Vajaat puoli minuuttia pelaamatta avauspuoliskoa, kun Montosen viheliäinen pomppu harhautti korealaisten seiskalaiturin kebabkioskille ja pallo sisään seiskakulmasta. Suomelta vielä taktinen vaihto viisi sekuntia ennen puoliaikaa; #1 Zoveidavi ulos ja #4 Miinala kentälle. Puoliajalle tasaisista 3-3-lukemista.

Toiselle puoliskolle jatkettiin Suomen osalta sillä kokoonpanolla, millä avauspuolisko päätettiin. Heittoihin tuli toisen puoliskon alussa tehoja molemmilta puolin ja lopulta korealaiset syyllistyivät pomppuheittovirheeseen, mutta valitettavasti Montosen rankkari kilpistyi korealaistorjujaan kutosessa. Korealaiset siirtyivät 4-3-johtoon, kun erittäin napakka ja korkea pomppu viuhahti Honkasen käsien kautta Suomen pömpeliin. Neljä minuuttia pelattuna toista puoliskoa, kun Suomelta aikalisä ja välittömästi aikalisän jälkeen Miinala sijoitti keskisektorilta lähteneellä tarkalla heitolla pallon ykköskulmasta sisään ja peli jälleen tasan.

Miinala kävi seuraavaksi hakemassa Montosen laidalta pallon ja kuritti jälleen korealaisten ykköslaituria ja pallo sisään ykköskulmasta. Miinala alkoi saada konettaan käyntiin ja seuraavaksi mies kävi jälleen Montosen puolelta hyökkäämässä; lähtö selvästi kentän ulkopuolelta, kova juoksu kohti sentterin paikkaa ja raju sisäkierteinen heitto kohti ykköskulmaa ja jälleen soi ja Suomi jo 6-4-johtoon. Nelisen minuuttia pelaamatta, kun korealaisten terävä tinttaus jäi suoraan Miinalan syliin; Miinalan nopea palautus livahti heittonsa jälkeen paluuta paikalleen tekevän korealaislaiturin alta häkkiin ja Suomi tukevoitti johtoaan.

Reilut kaksi minuuttia pelaamatta, kun todella tasapainoisen ottelun pelannut Montonen vaihtoon ja Zoveidavi ottelun lopuksi seiskalaiturin paikalle. Honkaselta heti vaihdon jälkeen rangaistus pitkästä heitosta, ja korealaiset sinnittelivät vielä mukana sijoittamalla pallon sisään kutosesta. Reilu minuutti pelaamatta, kun Miinalan korkea pomppu nousi korealaisten sentterin jaloista yli ykköslaiturin ja vastustamattomasti verkon perukoille. Ja kuin kirsikaksi kakun päälle vain 0.7 sekuntia ennen ottelun päätöstä Zoveidavin päättäväinen nopea palautus vilahti kolmosesta korealaisten nuottaan ja näin loppulukemiksi erittäin kypsän ja tasapainoisen avausottelun jälkeen 9-5 Suomelle.

Suomi – Espanja

Suomen miehet avasivat Madridin turnauksen avauspäivän toisen ottelunsa isäntäjoukkue Espanjaa vastaan kokoonpanossa #4 Miinala ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen keskellä (sentteri) ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita). Ottelu ei ehtinyt kauaa vanheta, kun Miinalan kierteinen pomppu nousi espanjalaissentterin jaloista ja lirui lopulta myös ykköslaiturin ohitse nuottaan ja Suomi johtoon. Pari minuuttia pelattuna, kun Miinala kävi hakemassa pallon Zoveidavin laidalta, juoksi kovaa kohti keskisektoria ja käänsi rajun sisäkierreheiton, joka hämäsi täysin espanjalaisten ykköslaiturin väärään suuntaan ja pallo lirui kunniakujaa ykköskulmaan. Espanjalaiset eivät suostuneet myymään nahkaansa näin helpolla, vaan tarkka kierteinen espanjalaisten heitto yllätti Zoveidavin seiskakulmasta ja peli tasoittui. Hetken päästä Espanja tuli jo tasoihin, kun matala espanjalaispomppu vilahti Ylösen alta pömpeliin.

Suomalaiset vastasivat lähes välittömästi:Miinalan nopea palautus kimpoili espanjalaissentterin ja seiskalaiturin kautta lopulta maaliviivan paremmalle puolelle suomalaisvinkkelistä ja jälleen Suomi johdossa. Zoveidavin terävä kuti nousi espanjalaisten vaikeuksissa olleen sentterin jaloista sisään ja Suomi johti 4-2. Avauspuolisko oli puolivälissä, kun vuorostaan espanjalaisten nopea vastaisku lipsahti Zoveidavin jalkojen kautta häkkiin ja Espanja hiipi lähemmäs. Miinala sai olla koko avauspuoliskon rauhassa omalla laidallaan, sillä espanjalaiset painostivat hurjasti Zoveidavin seiskakulmaa sekä Ylösen ja Zoveidavin välistä vitosta. Miinala saikin runsaasti heittovastuuta, mutta kun miehen maalivainu oli kohdillaan, niin hetken päästä jälleen soi Espanjan päädyssä; Miinalan kovakierteinen heitto kiipeili espanjalaisten ykköslaiturin ylitse väkisin verkkoon ja tilanne 5-3.

Espanjalaiset saivat kuitenkin jälleen kavennusmaalin, kun Suomen sentteri Ylönen hieman ylipelasi vitosväliä ja nostatti pallon Zoveidavin ylitse rysään. Kaksi minuuttia avauspuoliskoa pelaamatta, kun Zoveidavi ulos ja #2 Montonen sisään uudeksi levänneeksi seiskalaituriksi. Espanjalaiset jatkoivat suomalaisten seiskalaiturin uuvutustaan, mutta Montonen ei ollut tästä moksiskaan. Puoliajalle Suomen 5-4-johtolukemista.

Suomi jatkoi toiselle puoliskolle samalla kokoonpanolla kuin avauspuolisko päätettiin. Ensimmäiset kaksi ja puoli minuuttia olivat todellista kissa – hiiri-leikkiä, kunnes espanjalaisten kupongit menivät pahemman kerran sekaisin. Kolmen hyökkäysvirheen sarjan aikana Miinala kuritti espanjalaisia tylyillä rankkariviimeistelyillä ja hetkessä tilanne oli peräti 8-4. Tämän jälkeen suomalaiset saivat puolustuspelinsä rullaamaan rennosti ja vastapuolelle tarjoiltiin viheliäisiä heittoja alati.

Toisen jakson puolenvälin lähestyessä espanjalaiset alkoivat vihdoin painostaa hieman koko pelin ykköslaidassaan siestaa puolustushommista viettänyttä Miinalaa. Tämä aiheuttikin pari läheltä piti tilannetta, kun pari kertaa pallo kolahti miehen ykköstolppaan, mutta takaiskuilta vältyttiin. Ja kun espanjalaiset erehtyivät heittämään terävän heiton miehen syliin, niin tämän jälkeen ei ollut paluuta, vaan Miinala syöksyi välittömästi vastaiskuun ja pallo nousi puolustusasetelmia kohti kiiruhtaneen espanjalaisen kautta komeassa kaaressa häkkiin ja tilanne 9-4 Suomelle. Vajaat kolme ja puoli minuuttia pelaamatta, kun kahdeksan maalin mies Miinala vaihtoon ja Zoveidavi kentälle ykköslaituriksi.

Vajaa minuutti tästä, niin hienosti puolustusvelvoitteensa hoitanut Montonen ulos ja ensimmäistä kertaa turnauksessa #7 Eronen kehiin ykköslaituriksi, Zoveidavin siirtyessä seiskaan. Reilu minuutti pelaamatta, kun Zoveidavi tulitti pallon väkisin sisään väsyneen espanjalaisten ykköslaiturin kustannuksella. Espanjalaiset sähläsivät vielä ottelun viimeisellä minuutilla 10 sekunnin pelinviivytysrangaistuksen ja Eronen, tuo rankkareiden kirurginen viimeistelijä ei erehtynyt vaan hassutteli sisäkierteellä espanjalaispuolustajan väärään suuntaan ja pallo sisään kolmosesta. Lopputulos lopulta selkeä Suomelle hieman hermostuneesta avauspuoliskosta huolimatta, kun isäntäjoukkue kaatui 11-4-lukemin.

Suomi – Kreikka

Suomen miehet päättivät hurjan pitkän pelipäivän Espanjan Madridissa ottelulla Kreikkaa vastaan. Ottelu alkoi miltei klo 21 paikallista aikaa. Pitkä päivä oli ollut myös kreikkalaisilla, jotka pelasivat päivän avausottelunsa jo klo 9.30 ja tämä ei voinut olla heijastumatta peliin. Suomalaiset avasivat kokoonpanossa #4 Miinala ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen keskellä (sentteri) ja #2 Montonen seiskassa (vasen laita). Ottelun alku oli todella löysää pelailua varsinkin kreikkalaisittain, eikä suomalaisten rytminmuutoksetkaan tuoneet toivottua avausosumaa. Kreikkalaiset syyllistyivät kuitenkin parin minuutin pelin jälkeen pomppuheittorangaistukseen ja Miinala sijoitti rankkarin sisään vitosesta. Kreikkalaisten ykköslaituri oli jo muutaman minuutin pelin jälkeen aivan sippi ja tällöin Suomen vaihtopenkiltä tulikin ohjeistus painostaa miestä, mikä tuottikin tulosta, kun Montonen käytti kreikkalaislaituria nostokurkena ja pallo väkisin Kreikan verkkoon.

Tämäkös hermostutti kreikkalaisia niin, että tuloksena oli jälleen pomppuheittorangaistus. Valitettavasti Miinalan rankkari kilpistyi vitosessa odottaneeseen kreikkalaistorjujaan. Miinalankin otteissa pitkä päivä alkoi näkymään ja mies syyllistyi päivän ensimmäiseen hyökkäysvirheeseensä erän puolivälissä ja kreikkalaiset sijoittivat rankkarin ykköseen, minne Miinala saapui aavistuksen liian myöhään. Kreikkalaiset pistivät kuitenkin hyrskyn myrskyn hyökkäyspelissään, ikävä kyllä heidän kannaltaan vain negatiivisella tavalla; nimittäin parin minuutin sisään joukkueelle peräti kolme hyökkäysvirhettä. Miinalan toimittama ensimmäinen rankkari oli hieman ponneton, joten Montonen pääsi vuorollaan yrittämään maalintekoa. Montosen vuorenvarmat rankkarit ykkös – kakkossektorille helpottivat suomalaisten tilannetta, sillä neljä minuuttia ennen puoliaikaa Suomi johti 4-1.

Kreikkalaiset oli pakotettuja vaihtamaan molemmat laiturinsa. Miinala haistoikin kreikkalaisten uuden seiskalaiturin epävarmuuden ja huiputti kierteisellä pompulla tämän kulmaan, kun pallo leijaili sisään vitosesta. Miinala otettiin vaihtoon kaksi minuuttia ennen avauspuoliskon päättymistä ja #7 Eronen sisään luutimaan ykköslaitaan. Kreikkalaisten uusi seiskalaituri oli ehdottomasti joukkueen vaarallisin heittoase, joka iskikin viheliäisesti kierteisellä pompulla yllättäen Erosen ykköskulmasta 31 sekuntia ennen puoliaikaa. Puoliajalle näin Suomen 5-2-johtolukemista.

Suomelta ei puoliaikavaihtoja. Kaksi ja puoli minuuttia toista puoliskoa tahkottu, kun Eronen syyllistyi rangaistukseen pitkän heiton johdosta. Kreikkalaisten seiskalaiturin napakka kuti livahti Erosen alta kolmosesta häkkiin ja kreikkalaiset vielä mukana pelissä. Vain hetki tästä, niin Montonen otettiin vaihtoon ja Miinala kentälle, tällä kertaa seiskalaituriksi. Hetken kuluttua kreikkalaisten seiskalaituri syyllistyi lievään yliyrittämiseen ja tuloksena pomppuheittorangaistus. Tällä kertaa Miinala oli ladannut voimia vaihtopenkillä ja mies tulitti rankkarissa pallon verkon perukoille kakkosesta. Erosen vaikeudet vastapäisen kreikkalaistykin kanssa jatkuivat ja vajaat seitsemän minuuttia ennen ottelun päätöstä terävä pomppu kiipeili Erosen ylitse vastustamattomasti Suomen pömpeliin ja tilanne kaventui.

Hetki tästä, niin Eronen siirtyi vaihtopenkille ja Montonen takaisin kentälle seiskalaituriksi, Miinalan siirtyessä ykköslaitaan. Miinala survaisikin heti terävän bravuuriheittonsa kohti vitosta, mikä ikävä kyllä nousi kreikkalaispuolustuksesta vain kolisuttamaan ylähirttä pompaten siitä takaisin peliin. Kreikkalaiset olivat pakotettuja riskinottoon, sillä suomalaiset olivat saaneet jälleen puolustuspelinsä yhtenäiseksi muuriksi kreikkalaisheittojen eteen. Tämä riskinotto tuotti jälleen pomppuheittorangaistuksen, ja Miinala oli jälleen tyly rankkaritilanteessa paukuttaen pallon nuottaan kakkosesta.

Miinala hyökkäsi hetken päästä tavoitteenaan varmasti iskeä naula kreikkalaisten arkkuun, mutta kova heitto nousi jälleen kreikkalaisista ylärimaan ja sieltä jälleen takaisin kentälle. Liekö tämä mennyt hieman tunteisiin Miinalalla, sillä reilut kaksi minuuttia kellossa, kun mieheltä ottelun toinen pomppuheittorangaistus. Kreikkalaisten rankkari oli melko löysä, mutta sitäkin tarkempi kentän ristennyt heitto seiskatolpan juureen ja vielä riitti pientä jännitystä ottelussa. Mutta suomalaisten puolustaminen oli tämän jälkeen erittäin rauhallista, hyökkäykset sopivan haasteellisia, jotta kreikkalaiset joutuivat tuhlailemaan vähäisiä energiavarojaan pallon perässä juoksemiseen, joten lopulta Suomen miehet punnersivat Madridin turnauksen avauspäivän kolmannesta pelistä päivän kolmannen voiton lukemin 7-5.

Suomi – Unkari

Suomen miesten maalipallomaajoukkue avasi Espanjan Madridissa pelattavan kansainvälisen turnauksen toisen pelipäivän ottelulla Unkaria vastaan kokoonpanossa #1 Zoveidavi ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen keskellä (sentteri) ja #2 Montonen seiskassa (vasen laita). Ottelun avausminuutilla Zoveidavin heitto oli turhankin räväkkä ja tuloksena pomppuheittorangaistus, mistä seuranneesta rankkarista unkarilaiset siirtyivät 1-0-johtoon sijoittamalla pallon sisään ykkösestä. Suomikin sai tilaisuutensa kokeilla rankkarin upotusta, mutta Montosen ykköstä kohti suuntautunut veto päätyi unkarilaistorjujan hyppysiin. Vajaat kolme minuuttia pelattuna, kun Zoveidavi tulitti vastustamattomasti pallon sisään unkarilaisten seiskakulmasta ja näin peli oli tasan.

Unkarilaisten ykköslaiturina pelanneella herralla oli heitto aika riskiherkkää ja tuloksena jälleen samaiselta kaverilta pomppuheittorangaistus. Montonen ujutti pallon unkarilaisen längeistä sisään ja näin rankkarimaalilla Suomi otti pelin ohjat käsiinsä. Erän puolivälissä Montonen kävi kiertämässä Zoveidavin puolelta ja tulitti pallon unkarilaisten seiskalaiturin jalkojen kautta verkon perukoille ja Suomi 3-1-johdossa. Unkarilaisten samaiselta pelurilta jo kolmas pomppuheittorangaistus, mutta valitettavasti Montosen rankkari painui tällä kertaa ulos ykköstolpan vierestä.

Nelisen minuuttia pelaamatta, kun suomalaiset yrittivät horjuttaa unkarilaisia kovalla temmonmuutoksella, mutta unkarilaiset vastasivat hyvin tinttaamalla pallon Ylösen alta Suomen rysään. Pari minuuttia avauspuoliskoa jäljellä, kun Montonen iski; tällä kertaa mies heitti kierteisen pallon laidan kautta kolmosväliin, mistä pallo pomppi unkarilaislaiturin kautta sisään ja tilanne 4-2 Suomelle. Vain minuutti kellossa, kun jälleen Zoveidavin tykitys tuomittiin sääntöjen vastaiseksi ja jälleen unkarilaiset onnistuivat ohittamaan rankkaritilanteessa Zoveidavin hiipien jälleen maalin päähän. 16 sekuntia ennen avauspuoliskon päättymistä unkarilaisilta puoliajan neljäs hyökkäysvirhe. Montosen rankkarissa ei ollut tällä kertaa mitään moitittavaa, mutta unkarilaistorjuja syöksyi hienoon torjuntaan ykköseen. Puoliajalle suomalaisten 4-3-johtolukemista.

Puoliajalla Zoveidavi otettiin huilaamaan vaihtopenkille ja #8 Honkanen sisään ykköslaiturin paikalle. Toisen puoliskon ensimmäiset kolme minuuttia olivat tunnustelevia, kunnes alkoi tapahtua. Montonen nostatti pallon unkarilaisten ykköslaiturin kautta ykköstolppaan, mutta vielä ei soinut. Seuraava Montosen hyökkäys kuitenkin rymisteli ykköstolpan kautta pömpeliin ja tilanne hieman helpottui. Ja varsinkin, kun Montonen iski heti seuraavalla heitollaan pallon kierteisenä pomppuna unkarilaisten sentterin alta rysään, niin hetkessä tilanne oli 6-3.

Ja rautaa taottiin, kun se oli kuumaa; Honkanen avasi turnauksen maalitilinsä, kun miehen pomppu sujahti vitosesta nuottaan ja peli oli hetkessä turvallisesti suomalaisten käsissä. Honkasen kierteiset pomput alkoivat tehdä tehtäväänsä hieman väsähtäneille unkarilaisille, minkä joutui toteamaan unkarilaissentteri, joka nostatti pallon suoraan omaan reppuun ja suomalaisten johto vain lihavoitui. Vajaat viisi minuuttia kellossa, kun suomalaiset syyllistyivät 10 sekunnin pelinviivytysrangaistukseen; unkarilaisten kierteinen rankkari harhautti Ylösen, joka oli joutunut unkarilaisten valitsemaksi puolustajaksi rankkaritilanteessa.

Hetken kuluttua Suomelta vaihto, kun jälleen vakuuttavia otteita esittänyt Montonen lepäilemään vaihtopenkille ja Zoveidavi takaisin kehiin, tällä kertaa seiskalaituriksi. Unkarilaiset tykittivät kovan vedon, joka nousi Ylösen torjunnasta yläilmoihin ja kun laiturit eivät ehtineet hätiin, niin pallo painui maaliviivan ylitse ja Unkari kavensi tilannetta. Ylönen hieman kimpaantui tästä ja tinttasi seuraavalla heitollaan pallon pomppuheittorangaistuksen arvoisesti kohti unkarilaisia. Ylösen ja Suomen onneksi unkarilaisten rankkari sujahti seiskatolppaa hipoen ulos. Vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun päätössummerin sointia Zoveidavi esitti unkarilaisille taitojaan, kun ensiksi mies nostatutti unkarilaisten sentterin kautta pallon häkkiin ja heti seuraavalla hyökkäyksellä unkarilaisten ykköslaituri sai huutia, kun Zoveidavin heitto painui tämän käden kautta tolppaan ja siitä reppuun ja peli alkoi olla taputeltu.

Ja aivan kuin unkarilaisia ei olisi jo moukaroitu riittävästi, niin Honkanen päätti vielä naruttaa unkarilaisten ykköslaituria pahemman kerran hitaalla kierteisellä pompulla, mikä sekoitti vastapuolen pasmat täysin ja tuloksena hieman koomisiakin piirteitä saanut maali, mutta kaikki kaikessa Honkanen kaunisteli lukemiksi 11-5. Ottelun viimeisellä minuutilla Suomelle peräti ottelun toinen 10 sekunnin pelinviivytysrangaistus ja jälleen unkarilaiset valitsivat Ylösen torjujaksi. Unkarilaisten rankkari haiskahti vahvasti pitkältä heitolta, mutta tähän tuomari ei reagoinut, vaan Suomen päädyssä verkko vinkui ja unkarilaiset saivat pienen pientä lohtua. Lopulta kuitenkin Suomelta jälleen kärsivällisen pelin tuloksena helpohko voitto 11-6-lukemin. Pientä jobinpostiakin joukkueen sisällä on, sillä Eronen kärsi flunssasta, eikä pysty pelaamaan. Miinala sen sijaan sai valmennukselta lepuutusta ja seuraili koko ottelun vaihtopenkin puolelta.

Suomi – Puola

Suomen miehet avasivat Madridin turnauksen lauantaipäivän toisen ottelunsa kokoonpanossa #4 Miinala ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen keskellä (sentteri) ja #2 Montonen seiskassa (vasen laita), vastaan asettui Puola. Panoksia ottelussa oli mukavasti suomalaisittain, sillä tasapelikin ottelusta riittäisi turnausvoittoon. Puolalle ottelu oli jo turnauksen kuudes ja samalla viimeinen heidän osaltaan, mikä näkyikin aika kovana väsymyksenä puolalaisten tekemisessä. Ottelun alkuminuutit Puola painosti vahvasti Suomen puolustusta, mutta suomalaiskolmikko pysyi rauhallisena ja vaikka pari kertaa pallo nousikin torjunnoista ilmaan, niin aina oli kaveri takana nappaamassa irtopallon haltuunsa. Puolalaisten painostus oli hieman liiankin innokasta ja tuloksena rangaistus pitkästä heitosta ja Miinala asettui heittämään rankkaria; varma tinttaus sisään kakkosesta ja Suomi johtoon.

Hetken päästä Miinala tulitti jo neljän minuutin taiston jälkeen aika kovasti puuskuttaneen Puolan seiskalaiturin kautta pallon katiskaan ja Suomi 2-0-johtoon. Puolalaiset saivat rikottua kuparisensa, kun kova kierteinen pomppu nousi Honkasen käsistä Montosta hipoen Suomen verkkoon ja peli kaventui. Tämän jälkeen Puola sai yhden vaarallisen pallon nousemaan kohti Suomen maalia, mutta Miinala oli jälleen hyvin varmistamassa, nappasi pallon käteensä ja syöksyi vastaiskuun, ja kun puolalaiset harhailivat oikein kunnolla oman heittonsa jälkeen, niin pallo sukkana sisään vitosesta ja peli Suomelle jo 3-1. Ja sekoilu sen kuin vain jatkui puolalaisten päädyssä, kun Honkasen nopea pomppiva palautus jäi puolalaissentterin hyppysiin, mutta tämä syöttikin pallon suoraan omaan maaliin ja erikoisella osumalla tilanne jo 4-1 Suomelle.

Tämän jälkeen suomalaiset pitivät tilanteen hyvin hallussaan, ja vaikka puolalaiset tarjoilivat jämäköitä heittoja, niin suomalaisten kunto riitti hyvin tiiviiseen joukkuepuolustukseen. Puolitoista minuuttia ennen avauspuoliskon päätöstä Montonen otettiin vaihtoon ja #9 Ylönen kentälle seiskalaituriksi. Ylösen sisääntulo ei olisi voinut olla hienompi, kun miehen ensimmäinen kierteinen pomppu livahti puolalaisten ykköslaiturin jalkojen kautta sisään kolmosesta. Vajaa minuutti pelaamatta, kun Miinala hieman sekosi askelissaan ja miehen heitto lipsahti liiankin eloisaksi pompuksi, mistä tuloksena rangaistus. puolalaiset olivat tylyjä ja pommittivat pallon väkisin sisään kakkosesta. Honkanen päätti tukea Miinalaa mäessä ja iskikin välittömästi kovalla kierteisellä pompulla pallon sisään kolmosesta ja tilanne 6-2 Suomelle. Nämä olivat taukolukemat.

Ei vaihtoja Suomen osalta puoliajalla. Puolalaisten ykköslaiturin viheliäinen kierrepomppu yllätti Ylösen ihan seiskakulmasta toisen puoliskon avausminuutilla. Tästä innostuneena puolalaiset alkoivat ahnehtia hyökkäyksessään; tuloksena pitkä heitto puolalaisten seiskalaiturille. Miinala sijoitti pallon tyynen rauhallisesti kakkosesta sisään. Eikä tämä riittänyt, vaan puolalaiset kerjäsivät verta nenästään oikein kunnolla, sillä samainen herra viskasi heti seuraavalla heitollaan taas hyökkäysvirheen. Tällä kertaa Miinala hyökkäsi terävästi tulittaen pallon jälleen sisään kakkos – kolmossektorilta, kun puolalaistorjuja oli syöksynyt aivan väärään suuntaan. Tilanne oli näin hetkessä 8-3 Suomelle, kun vasta puolitoista minuuttia toista erää oli tahkottu.

Hurlumhei vain jatkui, kun ensiksi puolalaiset kavensivat jälleen heidän ykköslaiturinsa vasemman käden kierrepompulla seiskakulmasta. Ylönen hieman turhautui tästä, ja valitettavasti tämä kulminoitui pomppuheittorangaistuksena miehen seuraavasta hyökkäyksestä. Puolalaiset olivat rankkaritilanteessa armottomia ja peli tasoittui. Ja suomalaisten synkän puolitoista minuuttisen täydensi puolalaisten 6-8-kavennus, mikä syntyi, kun voimakas puolalaispommi sujahti Honkasen käsien alta pömpeliin; tällöin Suomi oli pakotettu aikalisään. Homma saatiin rauhoitettua hetkeksi.

Miinalan vuoro oli esitellä tavaramerkkiään: mies lähti maalilta keskisektorilta, juoksi kovaa kohti ykköslaitaa ja tulitti kovan sisäkierteisen vedon, mikä puhkaisi puolalaispuolustuksen vitosesta ja hieman tilanne helpottui. Miinalalle vuorostaan hyökkäysvirhe pitkän heiton johdosta, mutta mies liikkui hienosti vastaan puolalaisrankkariin, joka jäi lopulta helposti miehen haltuun. Vain hetki tästä, niin Miinala yllätti puolalaiset täysin ”housut kintuissa”, kun miehen iljettävän hidas ja kierteinen pallo harhautti puolalaispuolustuksen ihan hukkateille ja Suomi siirtyi 10-6-johtoon. Ylösellä oli hieman liikaakin hyökkäysintoa, sillä jälleen miehen kädestä lähtenyt tykitys leijaili pomppuheittorangaistuksen arvoisesti ja tällä kertaa puolalaisten rankkari oli tarkka rykäisy seiskakulmaan.

Miinala jatkoi kuitenkin puolalaisten ja etenkin vastapäisen seiskalaiturin kurmouttamista, kun jälleen napakka sisäkierteinen heitto kiipeili puolalaislaiturin ylitse sisään ja tilanne 11-7. Ylönen otettiin erän puolivälissä vaihtoon ja Montonen takaisin kentälle seiskalaituriksi. Tämän jälkeen pelattiin pitkä pätkä ilman maalimerkintöjä, kunnes pienen pallorallin päätteeksi Miinala kävi kiertämässä Montosen puolelta ja käänsi kovan ulkokierteisen pompun vitoseen, mistä puolalaisten seiskalaituri opasti pallon verkon perukoille.

Miinala sai tilaisuuden yrittää jo ottelun kymmenettä maaliaan rankkarista, mutta tällä kertaa puolalaistorjuja tuli vastaan, ei höntyillyt, vaan nollasi Miinalan maalintekoaikeet. Vain kuusi sekuntia oli jäljellä, kun puolalaiset hyökkäsivät onnistuneesti iskien pallon sisään Miinalan ohitse ykköskulmaan. Miinala yritti vielä kerran paikata tämän virheensä, mutta miehen kova raapaisu painui ulos. Joka tapauksessa Suomen miehet ottivat voiton Puolasta värikkäiden vaiheiden jälkeen 12-8-lukemin ja tämä tarkoitti myös joukkueelle Madridin turnauksen voittoa. Viimeisimmästä Suomen miesten kansainvälisestä turnausvoitosta on ehtinyt vierähtää jo kaksi ja puoli vuotta.

Suomi – Tanska

Suomen miehet päättivät Espanjan Madridissa pelattavan kansainvälisen maalipalloturnauksen ottelulla Tanskaa vastaan kokoonpanossa #4 Miinala ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen keskellä (sentteri) ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita). Ottelua ei ehditty pelata kuin minuutin verran, kun Miinalan nopea palautus yllätti tanskalaisten ykköslaiturin ja Suomi välittömästi johtoon. Tanskalaisilta heti perään rangaistus pitkästä heitosta, Miinala oli jälleen armoton rankkarissaan ja pallo sisään ykkösestä. Kolmisen minuuttia pelattuna, kun Miinala kävi kiertämässä Zoveidavin puolelta ja pomputti pallon tanskalaisten ykköslaiturin kautta verkon perukoille ja Suomi näytti karkaavan pahasti tanskalaisilta.

Miinalan show jatkui, kun jälleen miehen nopea palautus vilahti tanskalaisten ohitse rysään, tällä kertaa vitosesta. Suomen päädyssäkin nähtiin pieni vaaratilanne, minkä aiheutti Zoveidavi, jonka syöttö kohti Miinalaa napsahtikin Ylöstä takalistoon ja siitä uhkaavasti kohti Suomen maalia, mutta Miinala kävi pelastamassa pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Avauspuolisko lähestyi puoliväliään, kun Zoveidaville tuomittiin rangaistus pitkästä heitosta ja tanskalaiset saivat pientä valoa tunnelin päähän kaventamalla rankkarilla kutoseen. Mutta ilo oli lyhytaikaista, sillä Miinala kuritti jälleen heiveröistä tanskalaispuolustusta iskien pallon sisään tanskalaisten sentterin jalkojen kautta.

Seuraavaksi Ylösen heitto lipsahti pitkäksi, mutta Ylönen ei suostunut päästämään tanskalaisia juhlimaan rankkarimaalia, vaan syöksyi ketterästi pallon eteen ja teki tanskalaisten haaveet lisäosumasta tyhjiksi. Tanskalaiset eivät saaneet oikein millään tavalla uhmattua suomalaisten tyynen rauhallista puolustusmoodia, joten tuloksena yliyrittämistä, mikä kostautui pitkän heiton muodossa. Ja Miinala naatiskeli jo avauspuoliskon kuudennen osumansa huiputtamalla tanskalaispuolustajan pahemman kerran kahville kierteisellä heitollaan ja tilanne 6-1 Suomelle.

Reilut kaksi minuuttia pelaamatta avauspuoliskoa, kun Miinala otettiin vaihtopenkille ja #8 Honkanen saapui kentälle ykköslaituriksi. Ylöseltä jälleen pitkä heitto ja tällä kertaa tarkka tanskalaisrankkari löysi tiensä verkon perukoille ykköseen. Honkanen ei antanut kuitenkaan tanskalaisten hillua sen enempää, vaan miehen nopea palautus yllätti tanskalaiset kolmosesta. Zoveidavi haistoi, että samaisesta paikasta voisi upota uudemman kerran ja miehen korkea kierteinen pomppu leijailikin kauniisti nuottaan ja tilanne 8-2 Suomelle. Nämä olivat myös puoliaikalukemat.

Puoliajalla Zoveidavi otettiin ulos ja Miinala takaisin sotisopaan seiskalaituriksi. Tanskalaisilta heti toisen puoliskon alkuun rangaistus pitkästä heitosta ja tällä kertaa Honkanen sai kunnian sujauttaa pallon sisään tinttaamalla rankkarin ohi tanskalaispuolustajan kolmosesta. Hetken kuluttua Honkasen kierteinen pomppu harhautti tanskalaissentterin vikasuuntaan ja pallo sisään keskisektorilta.

Seuraavaksi Miinalan pomppu puri ja tällä kertaa tuuliajolla oli tanskalaisten ykköslaituri ja pallo sisään kakkosesta. Zoveidavi tuli vielä Honkasen tilalle kentälle, mutta kauaa ei mies ehtinyt nauttia pelin tiimellyksestä, sillä Miinala iski ottelun kahdeksannen osumansa ja koko turnauksen 34. maalinsa päättäen ottelun kymmenen maalin eroon 12-2-lukemin. Pelikelloon jäi vielä 9.05 pelaamatta. Suomen miehet päättivät näin upeasti sujuneen Madridin reissunsa; kuudesta ottelusta kuusi voittoa hienolla maalierolla 62-30, ja mikä hienointa Suomen miesten maalipallomaajoukkue juhlii kansainvälistä turnausvoittoa ensimmäistä kertaa kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen!