Alta löytyvät Suomen miesten maalipallomaajoukkueen otteluraportit kansainvälisestä Saltinis Cup 2022-turnauksesta, joka pelattiin Liettuan Vilnassa 23. – 25. syyskuuta 2022.

PERJANTAI 23.9. / SUOMI – SALTINIS

Suomen miesten maalipallomaajoukkue starttasi Saltinis Cup 2022-turnauksen Liettuan Vilnassa ottelulla turnauksen isäntäjoukkue Saltinista vastaan, jonka roosterissa vilisee maalipallomaailman tähtipelaajia. Suomen avauksessa olivat #7 Posio ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen sentterinä ja #2 Montonen seiskassa (vasen laita).

Ottelu alkoi todella tasaisissa merkeissä. Liettualaiset pääsivät juhlimaan ottelun avausmaalia Posion pitkän heiton jälkeisellä rankkarimaalilla, mutta hieman onnekkaastikin Montonen tasoitti ottelun välittömästi seuraavasta suomalaishyökkäyksestä. Posiolla oli mahdollisuus viedä Suomi johtoon ottelussa, mutta miehen rankkari lipsahti pitkäksi heitoksi, vaan eivätpä liettualaisetkaan onnistuneet omassa rankkarissaan, kun Posio venyi upeaan torjuntaan. Seuraavaksi liettualaisten upea nopea palautus sujahti suomalaisverkkoon kolmosesta nuollen sentterimme Ylösen jalkoja.

Liettualaiset pääsivät kahden maalin johtoon, kun terävä suhautus sisään Ylösen ja Posion välistä. Posio ei antanut tämän hetkauttaa itseään, vaan hieno pomppu liettualaisrysään vastustajan sentterin suosiollisella avustuksella. Suomalaisten kolmosvälissä ongelmat jatkuivat ja Saltinis karkasi 4-2-johtoon, ja lisää ongelmia oli tiedossa, kun hetken päästä Montosen metelöintirangaistus kostautui pahimmalla mahdollisella tavalla, pallon löytyessä jälleen Suomen pömpelistä.

Posio toi päättäväisesti Suomen mukaan otteluun kahdella osumallaan, mutta tämän jälkeen liettualaiset rokottivat suomalaispuolustusta ensin vitosesta, ja kun vielä Montosen tuomareiden havaitsema ”metelöinti” heiton aikana jatkui, niin liettualaiset saivat herkutella rankkarista taukolukemiksi 7-4.

Toinen puoliaika käynnistyi lupaavasti, kun Montonen iski välittömästi 5-7-kavennusmaalin seiskakulmasta, mutta tämän jälkeen suomalaisten puolustus oli hakoteillä erityisesti kolmospuolella, ja kun Montosen hyökkääminen oli kerta kaikkiaan tuomareille liian äänekästä, niin nopeasti Saltinis-poppoo oli räpsäyttänyt taululle peräti 11-5-lukemat.

Ylönen avasi maalitilinsä turnauksessa tykittämällä pallon sisään kolmosvälistä. Valitettavasti pian soi jälleen myös suomalaisten kolmosväli, kun Montonen ja Posio olivat vaihtaneet laitoja, niin Montosella oli hieman ongelmia sijoittumisessaan kolmosvälin torjumisessa. Ylösellä oli paikka kavennusmaaliin rankkarista, mutta tuloksena valitettavasti hyökkäysvirhe puolestaan Ylöselle, eivätkä liettualaiset tällä kertaa erehtyneet rankkarissaan, vaan peli Saltinikselle 13-6.

Ottelun loppupuolella Montonen sai onnistumisen tililleen rankkarista ja Ylönen puolestaan nopealla palautuksella vitosväliin, mutta Saltinikselle rutiinivoitto suomalaisista 15-8-lukemin.

PERJANTAI 23.9. / SUOMI – PUOLA

Suomen miehillä oli vain reilun 20 minuutin tauko turnauksen avausottelun jälkeen, kun joukkueen piti jo asettautua pelikentälle. Vastaan asettui tulevien B-sarjan EM-kilpailuiden alkulohkovastus Puola, joka olikin saapunut Liettuan erittäin terävänä ja nälkäisenä. Suomen avauskokoonpano otteluun oli #6 Tihumäki ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita).

Suomalaisten alku otteluun oli mitä mainioin, kun Tihumäki tykitti pallon määrätietoisesti verkon perukoille ottelun avausheitosta. Puolalaisten ykköslaituri lähetti erittäin painavia heittoja suomalaisten ristiväliin, missä Tihumäki ei pystynyt tukemaan riittävästi sentteri-Honkasta ja näin nopealla tahdilla Puola 2-1-johtoasemaan.

Puolalaiset intoilivat hyökkäyspelissään liikaakin ja hyökkäysvirheen seurauksena Tihumäki pommitti pallon vakuuttavasti kakkosesta sisään. Tihumäki jatkoi hurjilla hyökkäystehoilla, minkä joutui todistamaan ensiksi puolalaissentteri ja tämän jälkeen seiskalaituri, jotka linkosivat omaan nuottaan kaksi peräkkäistä Tihumäen lähettämää ohjusta. Valitettavasti Tihumäki ei aivan yhtä hartaasti hoitanut puolustusvelvoitteitaan, vaan nopeaan tahtiin miehen kulmasta kaksi osumaa. Onneksi Zoveidavi tarjoili hyvää taustatukea Tihumäelle ja kahdella ”Espin” osumalla Suomi oli avauspuoliajan puolivälissä 6-4-etumatkalla.

Puola otti tämän jälkeen aikalisän, mikä antoi melkoisen energiapiikin joukkueelle; ensiksi kaksi osumaa puolalaisille kolmosvälistä, eikä tässä vielä kaikki; seuraavaksi pallo sisään Suomen vitosvälistä. Zoveidavilta hieman yliyritystä heitossa ja tuloksena pomppuheittorangaistus, eivätkä puolalaiset tuhlailleet rankkarimahdollisuuttaan, vaan peli 8-6-lukemissa Puolalle. Tämän jälkeen maaleja nakuteltiin Tihumäen ja puolalaisten välillä, mutta aivan avauspuoliajan loppuhetkillä puolalaiset iskivät ensiksi täsmäiskun Tihumäen vartioimaan ykköskulmaan. Kun vielä Tihumäeltä hyökkäysvirhe, niin puolalaiset raapaisivat rankkarista taukojohdoksi 11-8.

Avauspuoliajan loppuhetkillä Zoveidavi oli otettu vaihtoon ja #2 Montonen kehiin; Tihumäki – Honkanen – Montonen-kolmikko jatkoikin kehissä toiselle puoliajalle. Suomi sai loistavan startin toiselle jaksolle, kun Montonen ja Tihumäki iskivät kumpainenkin kavennusmaalin puolalaisten vitosvälistä. Puolalaiset alkoivat hermoilla pahemman kerran ja tuloksena hyökkäysvirhe, eikä Tihumäen käsi vapissut lainkaan, vaan pallo armotta reppuun ja hetkessä peli oli tasan.

Montonen jatkoi puolalaispuolustuksen höykyttämistä, kun mies tulitti pallon kolmosvälistä pömpeliin ja Suomi palasi kuskin paikalle. Montosella oli mahdollisuus viedä Suomi kahden maalin johtoon puolalaisten hyökkäysvirheestä seuranneesta rankkarista, vaan eipä tällä kertaa osunut kuti kohdilleen.

Puolalaiset tulivat tasoihin suomalaisten kolmosvälistä sentteri-Honkasen jalkojen kautta häkkiin sujahtaneella heitolla. Tihumäki vastasi jälleen iskemällä pallon sisään niin ikään puolalaisten kolmosvälistä. Tihumäki – Honkanen-akselilta ei oikein löytynyt punaista lankaa kolmosvälin puolustamiseen, minkä havaitsivat myös puolalaiset, jotka tykittivät armotta kahdella täsmäiskullaan 14-13-johtoaseman itselleen.

Tämän jälkeen suomalaisten takaa-ajo hieman tyrehtyi, kun ensiksi puolalaiset iskivät jälleen tarkasti pallon rysään ykköskulmasta, ja seuraavaksi kostautui Tihumäen hyökkäysvirhe pahemman kerran ja peli jo 16-13 Puolalle. Tihumäki oli koko ottelun ajan mukana niin hyvässä kuin pahassakin; ottelun loppuhetkillä mies kavensi vielä rankkarista lukemiksi 14-16 iskien samalla ottelun kymmenennen osumansa. Tihumäki venyi vielä yhteen rankkaritorjuntaan vajaa puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä, mutta todella harmillinen tappio suomalaisille todellisen ”Havaiji-maalipallon” tuloksena.

LAUANTAI 24.9. / SUOMI – SALTINIS

Suomen miehet avasivat Saltinis Cup 2022-turnauksen toisen ottelupäivän Liettuan Vilnassa ottelulla isäntäjoukkue Saltinista vastaan kokoonpanossa #7 Posio ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen sentterinä ja #6 Tihumäki seiskassa (vasen laita). Liettualaiset olivat olleet aamupäivän avausottelussaan todella pahoissa vaikeuksissa Puolaa vastaan nousten lopulta kuitenkin 10-9-voittoon, oltuaan tappiolla pahimmillaan jopa 4-9.

Ottelun alku oli erittäin tasainen, ja tällä kertaa Suomi otti johtoaseman kamppailussa, kun Tihumäki räväytti upeasti pallon sisään rankkarista liettualaistorjujan kautta. Liettualaiset pääsivät tasoittamaan harmillisesti vitosvälistä Tihumäen kainalosta.

Suomella oli oiva tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon, kun liettualaiset tarjoilivat hyökkäysvirheitä tämän tästä; ensiksi Tihumäen rankkari torjuttiin vuorenvarmasti keskisektorilta ja seuraavaksi hieman heikon kommunikaation seurauksena Posio lähti epätietoisena heittämään rankkaria, mistä seurauksena rangaistus pitkästä heitosta. Liettualaiset ohittivat Posion onnekkaasti rankkaritilanteessa siirtyen näin 2-1-johtoasemaan.

Posio toi Suomen kuitenkin tasoihin vajaa kolme minuuttia ennen avauspuoliajan päättymistä todella räväkällä tykityksellä kolmosväliin. Suomelle vielä yksi rankkarimahdollisuus aivan avauspuoliajan lopussa, mutta jälleen vastaan kuuden metrin viivalle saapunut liettualaistorjuja onnistui vaimentamaan Tihumäen pommin. Suomelta kuitenkin erittäin lupauksia herättävä avauspuoliaika.

Toisen puoliajan avausheitosta Tihumäelle valitettava hyökkäysvirhe; liettualaisten kannalta puolestaan valitettavaa oli luvalla sanoen kehno rankkariyritys, joka painui pahasti ulos kentältä. Nelisen minuuttia toista puoliaikaa tahkottuna, kun Posio johdatteli Suomen 3-2-johtoon, kun miehen kierteinen pomppu nousi häkkiin liettualaisten ykköslaiturin kautta.

Liettua lisäsi tymäkkyyttä heittoihinsa ja joukkueen tasoitusmaali painui vastustamattomasti sisään vitosvälistä. Tihumäki ei tästä lannistunut, vaan miehen tulitus verkon perukoille kolmosvälistä.

Liettualaiset osoittivat jälleen vahvuuttaan, sillä miltei heti Suomen johtomaalin jälkeen hieno liettualaiskuti sukkana sisään puolestaan suomalaisten kolmosesta. Vajaat kolme minuuttia ottelua pelamatta, kun Tihumäen tykki lipsahti pitkäksi heitoksi; liettualaisten rankkari oli vuorenvarma pomputtelu reppuun ja näin Liettua palasi johtoasemaan ottelussa.

Kaksi minuuttia pelaamatta, kun Suomelta vaihto; Posio vaihtopenkin puolelle ja #2 Montonen kehiin seiskalaituriksi, Tihumäen siirtyessä ykköseen. Liettualaisetkin vaihtoivat vielä rohkeasti kokoonpanoaan ottelun viimeisen minuutin kynnyksellä. Hetken päästä Posio palasi jälleen kentälle Montosen tilalle. Suomella oli ollut jo muutama tolppakuti toisella puoliskolla ja vajaa minuutti ennen ottelun päätöstä Posio kolkutteli jälleen liettualaismaalin kehikoita, vaan ei uponnut.

Liettualaiset sen sijaan onnistuivat sijoittamaan tarkkaakin tarkemmin pallon sisään ykköskulmaan ja peli näytti ratkeavan. Mutta suomalaiset eivät suostuneet myymään nahkaansa helpolla, vaan Tihumäki pommitti pallon väkisin Liettuan rysään vitosvälistä ja vielä oli vajaat 20 sekuntia jäljellä. Viimeisestä suomalaishyökkäyksestä Tihumäelle pomppuheittorangaistus; liettualaiset kieltäytyivät kunniasta heittää rankkaria, pitivät pallon hallussaan ja voittivat erinomaisen kamppailun 6-5-lukemin.

LAUANTAI 24.9. / SUOMI – PUOLA

Suomen miehet lähtivät hakemaan revanssia Puolasta eilisen 14-16-tappiolukemiin päättyneen ottelun jäljiltä. Otteluun lähdettiin kokoonpanolla #1 Zoveidavi ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen sentterinä ja #2 Montonen seiskassa (vasen laita).

Suomi siirtyi aivan ottelun alussa 1-0-johtoon Zoveidavin oivalla kudilla kolmoseen joka nousi puolalaissentterin käsistä pömpeliin. Puola vastasi kuitenkin välittömästi tykittämällä pallon apposen avoinna olleeseen Suomen seiskakulmaan. Seuraavaksi Zoveidavin pomppuheittorangaistus kostautui ja puolalaiset kuittasivat rankkarista 2-1-johtolukemat tulostaululle.

Montonen käytti jälleen puolalaissentteriä ”nostokurkena” ja pallo häkkiin kolmosesta. Valitettavasti Zoveidavilla alkoi olla jonkinlaisia probleemia kroppansa kanssa, ja kun puolalaiset tulittivat ykköskulmasta 3-2-johtolukemat tiskiin, niin Zoveidavi jouduttiin ottamaan ontuen kentältä ulos. Kentälle ykköslaituriksi saapunut Tihumäki napauttikin heti terävästi tasoittaen ottelun vitosesta.

Seuraavaksi ontoselle avauspäivän tapaan tuomittiin rangaistus metelöinnistä heiton aikana, mutta puolalaisia jo aamupelissä Saltinista vastaan vaivanneet rankkareiden viimeistelyongelmat saivat jatkoa, kun tälläkin kertaa pallo seiskapuolelta leveäksi. Tihumäki jatkoi tehoiluaan, ja tällä kertaa uhrina oli puolalaisten ykköslaituri, jonka kautta peliväline nuottaan ja Suomi johtoon.

Avauspuoliajan lopulla puolalaiset alkoivat selvästi hermoilla ja syyllistyä virheisiin hyökkäyspäässä, ja kun Tihumäen 5-3-osuman jälkeen Montonen pussitti puoliajan lopulla pari tyylikästä rankkaria, niin tauolle peräti Suomen 7-3-johtolukemista.

Toisen puoliajan alkuun Montonen jekutteli pahemman kerran puoliaikavaihtona kentälle tullutta puolalaissentteriä; kaunis kierre kiipeili puolustajan nostattamana katiskaan. Tämän jälkeen Puola sai pientä momentumia ottelusta, kun ensiksi se iski pallon häkkiin Suomen ykköskulmasta ja hetken päästä Tihumäen pitkästä heitosta seurannut rankkari kostautui pahimmalla mahdollisella tavalla.

Suomi sai rauhoitettua otteitaan aikalisän turvin. Puolalaiset jatkoivat kovaa hyökkäyspeliään, mutta kohtuullisen usein siitä seurasi myös rangaistus hyökkäysvirheen muodossa; Tihumäki namutteli 9-5-lukemat taululle juurikin rankkaritilaisuudestaan.

Puolalaiset painostivat kovasti suomalaisten maalitykki Tihumäkeä, ja pian miehen jalkapuolelta löytyikin tilaa kavennukselle. Seuraavaksi Puolalaiset olivat jälleen syyllistyneet hyökkäysvirheeseen, mutta tällä kertaa Tihumäki lataili rankkarikutiaan turhankin pitkään, minkä seurauksena pelinviivytysrangaistus. Puolalaisten rankkari suuntautui keskelle, mistä pallo nousi Tihumäestä yläilmoihin, putosi miehen selkään ja lirui tämän harmillisen tapahtumaketjun seurauksena omaan rysään ja ottelu enää 9-7 Suomelle. Ottelun lopussa Suomi sai kuitenkin pidettyä rivinsä järjestyksessä, ja toisaalta puolalaistenkin heitoista alkoi olla paras puhti, tai vähintäänkin suunta hukassa, joten Suomen miehille avausvoitto Saltinis Cupissa puolalaisten kustannuksella.

SUNNUNTAI 25.9. / SUOMI – PUOLA

Suomen miehet starttasivat Saltinis Cup 2022-turnauksen kolmannen ja samalla viimeisen ottelupäivän kamppailulla Puolaa vastaan. Tämä oli joukkueiden välinen kolmas kohtaaminen viikonlopun aikana; Puola voitti perjantaina 16-14 ja Suomi eilettäin 9-7. Suomen avauksessa olivat #7 Posio ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen sentterinä ja #6 Tihumäki seiskassa (vasen laita).

Puola siirtyi ottelussa 1-0-johtoon rankkarista, kun Posiolle tuomittu rangaistus kostautui. Posio makseli saman tien kalavelkoja ja iski ottelun tasoihin. Seuraavaksi oli joukkueen kapteenin Honkasen vuoro avata maalitilinsä turnauksessa, kun miehen napakka pomppu kiipeili häkkiin kolmosesta.

Tihumäki on ollut koko viikonlopun erittäin terävällä hyökkäyspäällä, eivätkä puolalaiset tänäänkään löytäneet keinoja ”Makken” pysäyttämiseen. Ensi alkuun Tihumäki kävi kiertämässä Posion puolelta ja napautti puolalaissentterin kautta pallon reppuun. Hetken päästä Suomen aikalisä, minkä jälkeen Tihumäen tykitys kolmosväliin tuotti jälleen ylitsepääsemättömiä ongelmia puolalaispuolustukselle ja peli jo 4-1 Suomelle.

Honkaselta hieman ylipelaamista puolalaisheitossa ja pallo harmillisesti sukkana sisään keskisektorilta. Tihumäki pommitti seuraavaksi puolalaissentterin vaihtoon, kun tämä ei saanut tilkittyä millään kolmosväliä ja peli 5-2 Suomelle.

Puolalaisten seiskalaituri lähetti oivan heiton kohti Suomen vitosväliä, mistä pallo painui Suomen pömpeliin. Eipä uusikaan puolalaissentteri taikka liioin ykköslaiturikaan pystyneet Tihumäelle mitään, vaan 6-3-lukemat syntyivät tuttuakin tutummin kolmosväliin uponneella heitolla.

Sama oli tahti askelten toisen puoliajan alussa kuin ensimmäiselläkin jaksolla; puolalaissentteri pahemman kerran vaikeuksissa kolmosvälin puolustamisessa ja Tihumäki naatiskeli taululle 7-3-lukemat. Ja kuten eilisessäkin ottelussa, niin Puola alkoi saada vähän juonenpäästä paremmin kiinni toisella jaksolla ja parilla kavennusmaalilla keskisektorilta joukkue hiipi lähemmäs.

Posio huojensi Suomen tilannetta kiertämällä heittämään Tihumäen puolelta napauttaen pallon hienosti sisään vitosesta ja peli 8-5 Suomelle. Seuraavaksi puolalaisten alati vaarallinen seiskalaituri tulitti pallon Posion käsien kautta nuottaan, mutta Tihumäki rysäytti seuraavaksi jo viikonlopun 20. osumansa puolalaisten verkkoon, kun tällä kertaa tilaa löytyi vitosvälistä.

Puola painoi päälle kuin se kuuluisa yleinen syyttäjä; ensiksi joukkueen hyökkäyspelin syömähammas Cerwinsky iski 7-9-kavennusmaalin kolmosesta ja hetken päästä jo 8-9-lukemat vitosesta. Ottelun lopussa Suomi sai hyvin jäädytettyä peliä, eivätkä puolalaiset löytäneet enää aukkoa suomalaispuolustuksesta, joten viikonlopun toinen voitto Suomelle marraskuisten B-sarjan EM-kilpailuiden alkulohkovastustajasta Puolasta.

SUNNUNTAI 25.9. / SUOMI – SALTINIS

Suomen miehet päättivät vuoden 2022 Saltinis Cup-turnauksen Liettuan Vilnassa ottelulla isäntäjoukkue Saltinista vastaan. Perjantaina Saltinis voitti joukkueiden välisen kohtaamisen 15-8 ja lauantaina enää 6-5-lukemin. Suomen avauksessa olivat #6 Tihumäki ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen sentterinä ja #2 Montonen seiskassa (vasen laita).

Suomi sai mahdollisuuden avausmaaliin, kun liettualaiset syyllistyivät hyökkäysvirheeseen; Montonen oli rankkarissaan järkähtämätön ja pallo häkkiin kutosesta. Seuraavaksi oivallinen ristipomppu seiskalaidassa operoineelta Pazarauskakselta jymäytti Montosen väärään suuntaan ja pallo löytyi Suomen seiskakulmasta, peli tasan.

Tämän jälkeen Liettua sai otetta pelistä, kun ensiksi liettualaissentteri Jonikaitis tykitti pallon Suomen nuottaan kolmosesta ja hetken päästä liettualaisrankkari löysi tiensä Suomen rysään; rangaistus johtui jo valitettavan tutuksi muodostuneesta Montosen metelöinnistä heiton aikana. Montonen toi kuitenkin Suomen jälleen mukaan otteluun, kun miehen keskeltä lähettämä pallo sujahti Liettuan pömpeliin vitosesta.

Muutama minuutti avauspuoliskoa jäljellä, kun Tihumäki siirtyi vaihtopenkin puolelle keräämään energiaa ja #7 Posio kehiin. Valitettavasti liettualaissentteri Jonikaitis löysi jälleen aukon suomalaisten kolmosesta ja peli 4-2 Saltinikselle. Kolmosväli soi myös liettualaispäädyssä, kun Posio pomputteli pallon verkon perukoille kolmosesta sinetöiden taukolukemiksi 3-4.

Toisen puoliajan alkupuolella nähtiin toisinto avauspuoliajalta, kun Pazarauskaksen upea ristipomppu tuotti jälleen Montoselle ylitsepääsemättömiä haasteita ja pallo löytyi jälleen Suomen repusta seiskakulmasta. Seuraavaksi Posiolle rangaistus pitkästä heitosta, mutta konkaripelaajalta arvokas pelastus kutosesta ja näin vielä suomalaistoiveet pysyivät hengissä.

Suomi otti Posion vaihtopenkin puolelle ja Tihumäki palasi sotisopaan. Montonen kävi kiertämässä Tihumäen puolelta lähettäen tymäkän kudin kohti liettualaispäätyä, missä liettualaissentteri laski pallon altaan häkkiin ja Suomi jälleen maalin päässä. Valitettavasti seuraavaksi iski Pazarauskas, tällä kertaa pallo sujahti Suomen verkkoon kolmosvälistä.

Montonen otettiin vaihtoon nelisen minuuttia ennen ottelun päätöstä, Posio saapui kentälle ykköslaiturin tontille, Tihumäen siirtyessä seiskalaituriksi. Posion vuoro kiertää Tihumäen puolelta ja uittaa pallo liettualaissentterin alta katiskaan ja jälleen Suomi maalin päässä.

Liettualaiset iskivät jälleen pirullisen tarkasti suomalaisten seiskakulmaan, ja kun Tihumäki oli liikkunut torjumaan väliä, niin pallolla oli kunniakuja maaliin ja peli 7-5 Liettualle. Posio ja Tihumäki vaihtoivat laitoja, mikä tuottikin heti tulosta, kun Posion pomppu kiipeili liettualaisten ykköslaiturin käsien ylitse maaliin ja Suomi hengitti jälleen liettualaisten niskaan. Posiolle pomppuheittorangaistus, mutta mies otti elintärkeän rankkaritorjunnan, mikä nostatti suomalaispäädyssä tunnelmaa ja uskoa.

Heti tämän jälkeen Tihumäki vingutteli liettualaisverkkoa ykköskulmasta iskien näin turnauksen 24. osumansa ja suomalaispäädyssä riemu vain yltyi. Lopussa molemmat hakivat ahnaasti voittomaalia, vaan eipä enää uponnut, joten pisteet tasattiin joukkueiden välillä.

Suomelta todella nousujohteinen turnaus, joka antaa taatusti uskoa siihen, että joukkue on oikealla tiellä matkallaan kauden päätapahtumaan, Portugalin Matosinhosin B-sarjan EM-kilpailuihin, missä Suomella on vain ja ainoastaan tavoitteena sijoittua kolmen parhaan joukkoon ja nousta sitä myötä takaisin EM-kilpailuiden A-sarjaan. Viimeinen Suomen miesten valmistava kansainvälinen turnaus otellaan Espanjan Madridissa 14. – 16. lokakuuta.

Ilouutisia suomalaisleiriin turnauksen jälkeen tuotti myös Markus Tihumäen palkitseminen turnauksen parhaana maalintekijänä.