Suomen miehet avasivat Great Lions Cup 2022-turnauksen toisen pelipäivän ottelulla Belgiaa vastaan kokoonpanolla #6 Tihumäki ykkösessä (oikea laita), #7 Posio sentterinä ja #2 Montonen seiskassa (vasen laita). Belgia on viimesyksyisten EM-kilpailuiden vitonen, mutta joukkue on kokenut sen jälkeen parin huippupelaajansa poisjäännin maajoukkuetoiminnasta.

Puolitoista minuuttia oli pelattuna, kun belgialaiset hidastelivat 10 sekunnin pelinviivytysrangaistuksen arvoisesti, mutta valitettavasti Tihumäen rankkari ei uponnut belgialaisrysään. Tämän jälkeen Suomi laittoi kuitenkin isompaa vaihdetta silmään ja belgialaiset olivat ihmeissään; jokainen suomalaishyökkääjä osallistui tiukasti belgialaisten kurmoutukseen ja reilussa minuutissa peli oli 4-0 Suomelle; Montoselle tähän jaksoon kaksi osumaa, ja Posiolle sekä Tihumäelle yksi mieheen.

Avauspuoliskon puolenvälin krouvin jälkeen Suomelle osui heikompi jakso ottelussa; ensiksi belgialaiset kavensivat Posion jalkojen kautta ja lähes heti perään kolisi Montosen vartioimassa seiskakulmassa. Tällöin päävalmentaja Pokkinen otti oivan aikalisän, mikä rauhoitti tilannetta.

Suomi lisäsi löylyä kiukaalle ja belgialaiset olivat voimattomia; Posio iski ensiksi vitosvälistä ja tämän jälkeen Tihumäki kolmosesta. Reipas minuutti pelaamatta avauspuoliskoa, kun Posio tinttasi rankkarista Suomen jo 7-2-johtoasemaan, eikä tässä vielä kaikki; Tihumäki käytti 30 sekuntia ennen puoliaikasummerin sointia belgialaisten sentteriä katapulttina singauttamaan pallon pömpeliin ja näin Suomi johti puoliajalla 8-2.

Puoliajalla vaihtoja nähtiin ainoastaan Belgian päädyssä, mutta hyvin ei alkanut myöskään uusien belgialaisherrojen aamupäiväpuhde. Neljä sekuntia pelattuna, kun Posio tykitti pallon häkkiin kolmosesta. Tämän jälkeen belgialaisilta kaksi hyökkäysvirhettä lyhyen ajan sisään; Tihumäki oli saanut kaliproitua heittonsa kohdilleen, joten rankkarit upposivat Belgian verkkoon kuin kuuma veitsi voihin. Suomi oli enää maalin päässä katkaista ottelun.

Posiolla oli kenties mielessään liikaakin naulata ottelu kymmenen maalin erolla, mutta tuloksena miehen tempaisusta oli räikeähkö pitkä heitto, mistä seuranneen rankkarin belgialaiset sijoittivat varmasti verkkoon. Puolitoista minuuttia myöhemmin belgialaiset iskivät Suomen vitospuolelta 4-11-kavennuksen.

Ottelua oli jäljellä kuusi ja puoli minuuttia, kun Posio siirtyi vaihtopenkin puolelle, #1 Zoveidavin saapuessa kentälle hoitelemaan sentterin velvoitteita. Ottelun lopussa molempien joukkueiden otteista paistoi väsymys, mitä korreloi melko heikko puolustamisen taso. Lopulta Suomi hoiteli homman kuitenkin kotiin 14-8-voittolukemin. Suomen miesten välieräpaikka oli täten hyvin todennäköinen Belgia-voiton turvin. Montoselle ja Tihumäelle viisi osumaa mieheen ja Posio osui belgialaisten rysään neljästi.