Suomen naiset aloittivat Malmo Lady Inter Cup 2022-turnauksen toisen pelipäivän ottelulla viimekesäisten Tokion Paralympialaisten nelosta ja tuoretta Amerikan mestaria Brasiliaa vastaan kokoonpanossa #2 Leppänen ykkösessä (oikea laita), #5 Kauppila sentterinä ja #7 Grönroos seiskassa (vasen laita).

Suomi starttasi ottelun todella hyvällä peli-ilmeellä, ja brassit olivat hieman ihmeissään harvemmin kohdatun vastustajan kanssa. Brassit saivat kuitenkin iskettyä helpottavan avausmaalin Suomen vitosvälistä, kun vajaa kolme minuuttia oli pelattuna. Reilut seitsemän minuuttia oli avauspuoliskoa pelaamatta, kun brassit löysivät uudestaan aukon Suomen vitosesta ja tilanne 2-0. Hetken kuluttua Suomen päädyssä Grönroos siirtyi sentteriksi, Kauppilan ottaessa seiskalaiturin tontin.

Reilut kolme minuuttia oli avauspuoliskoa jäljellä, kun brassit tinttasivat Suomen keskisektorilta pallon pömpeliin. Vihulainen lisäsi suomalaisten ahdinkoa sijoittamalla seuraavaksi pallon reppuun kolmosvälistä. Suomi otti avauspäivän otteluiden tapaan taktisen vaihdon vajaa minuutti ennen puoliaikasummerin sointia; Leppänen suuntasi vaihtopenkille ja kentälle saapui #6 Mikkola. Valitettavasti välittömästi vaihdon jälkeen Kauppilalle tuomittiin rangaistus pitkästä heitosta, mistä seuranneesta rankkarista brassit tyylittelivät taukolukemiksi 5-0.

Toisen puoliajan alussa suomalaiset roikkuivat puolitoista minuuttia brassien kyydissä, kunnes pallo löysi tiensä Suomen häkkiin vitosesta. Vitosväli oli todellinen murheen kryyni suomettarille Brasilia-kamppailussa, sillä brassien seitsemäskin maali syntyi tutusta paikasta. Tällöin Kauppila siirtyi vaihtopenkin puolelle ja #4 Tayyebi saapui kentälle ottamaan ensituntumaa FIFH Hallenin pelikenttään.

Ikävä kyllä vastustaja oli päättänyt laittaa ottelun siistiin pakettiin kymmenen maalin erolla; armoa tuntematta brasilialaiset rokottivat kahteen otteeseen Tayyebia. Ja kun reilut seitsemän minuuttia oli vielä otteluaikaa kellossa, niin Mikkolalta pitkä heitto, eivätkä brasilialaiset tuhrineet tilaisuuttaan, vaan pallo katiskaan ja ottelu päättyi todella säälimättömiin 10-0-lukemiin.

”Olemme tämän ottelun jälkeen jälleen kokemusta rikkaampia. Meiltä todella hyvä lähtö otteluun, näytimme, että meillä on potentiaalia haastaa huippumaitakin. Lopussa brassien kova rutiini ja kokemus ratkaisivat sen, että vastustaja meni menojaan”, kommentoi Brasilia-ottelun jälkeen päävalmentaja Arttu Mäkinen.