Suomen miehet avasivat Liettuan Vilnassa pelattavan Great Lions Cup-turnauksen ottelulla Espanjaa vastaan. Espanja putosi Suomen tapaan viimesyksyisistä EM-kilpailuista B-sarjaan. Suomi lähti otteluun kokoonpanolla #6 Tihumäki ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita).

Ottelua oli tahkottu kolmisen minuuttia, kun Tihumäelle tuomittiin rangaistus metelöinnistä heiton aikana; Tihumäki yritti kaikkensa, mutta pallo vastustamattomasti Suomen rysään ja Espanja kuskin paikalle. Tämän jälkeen oteltiin muutama minuutti, kunnes Tihumäki räjäytti suomalaispäädyn tuuletuksiin Espanjan häkkiin upeasti pomppineella tykityksellään.

Valitettavasti tämän jälkeen suomalaisten ote ottelusta kirposi pahemman kerran; suomalaisilta useita hyökkäysvirheitä sekä todella yli-innokkaan tuomaritoiminnan johdosta rangaistuksia myös metelöinnistä heiton aikana (ilmeisesti suomalaisten tossut vingahtelivat tuomarin mielestä liiankin kimakasti). Espanjalla oli varaa jopa hassata pari rankkarimahdollisuuttaan. Ottelu oli Espanjan 4-1-johtolukemissa, kun välittömästi espanjalaispäädyssä nähdyn vaihdon jälkeen Tihumäki toi pientä toivoa suomalaisleiriin nostattamalla pallon espanjalaispuolustuksen kautta pömpeliin. Espanjalaiset iskivät vielä kertaalleen ennen puoliaikasummerin sointia, joten tauolle suomalaisittain melko tukalista 5-2-tappiolukemista.

Aivan avauspuoliajan viime sekunneilla #7 Posio piipahti kentällä taktisen vaihdon muodossa, mutta toiselle jaksolle jatkettiin Tihumäki – Honkanen – Zoveidavi-kolmikolla. Suomalaiset saivat oivan tilaisuuden kavennusmaalin heti toisen puoliajan alkuun, kun espanjalaisille rangaistus pitkästä heitosta. Harmittavasti Tihumäen rankkariheitto kilpistyi espanjalaistorjujaan ja kavennusmaali jäi haaveeksi.

Tämän jälkeen kentällä tuntui olevan vain yksi joukkue; Espanja riepotteli lannistunutta suomalaispuolustusta johtotähtensä #4 Felix Vargasin lyödessä löylyä. 7-2-lukemissa Zoveidavilta vielä räikeähkö pomppuheittorangaistus, mistä espanjalaiset naatiskelivat lukemiksi jo 8-2.

Tämän jälkeen Zoveidavi otettiin vaihtopenkin puolelle ja kokenut sotaratsu Posio tilalle; Posio saapui ykköslaitaan Tihumäen marssiessa seiskalaiturin tontille. Valitettavasti tämä vaihto ei tuonut minkäänlaista huojennusta suomalaisten ahdinkoon, vaan Espanja rokotti välittömästi seuraavasta hyökkäyksestään.

Ottelun loppupuolella myös #2 Montonen pääsi kehiin, mutta Montosella oli samoja probleemia kuin Tihumäellä avauspuoliajalla; miehen kenkien vingunta kirvoitti tuomarin viheltämään mikkeliläislähtöiselle veteraanille kahteen otteeseen rangaistuksen metelöinnistä heiton aikana, ensimmäisestä rankkarista espanjalaiset iskivät ottelun kymmenennen osumansa, mutta seuraava yritys painui ohitse. Suomellekin tarjoutui pari rankkarimahdollisuutta, mutta Suomen rankkariyritykset korreloivat armotta Suomen joukkueen avausottelun ja kenties koko tämänhetkistä tilaa, sillä yksinkertaisesti ei yhtään mikään ottanut onnistuakseen.

Suomen joukkueen kuopus, 22-vuotias #5 Leo Hintsanen pääsi ottamaan ensimmäiset hetkensä Suomen maajoukkueessa, mutta tuo hetki ei varmasti piirry miehen mieleen kovinkaan positiivisena, sillä Espanja laittoi nopeasti pelin halki, poikki ja pinoon. Suomen miehille ensimmäinen tappio Espanjalle lähes kymmeneen vuoteen ja tiettävästi kautta aikojen ensimmäinen kymmenen maalin eroon päättynyt tappiollinen ottelu Espanjaa vastaan.