Suomen naiset lähtivät Japani-otteluun kasaamaan rivejään toisen pelipäivän aamulla Brasilialle koetun 10-0-tappion jäljiltä. Japani sijoittui viimekesäisissä Tokion Paralympialaisissa upeasti kolmanneksi, joten vastustaja oli aivan maailman ehdotonta huippua. Pientä jobinpostia joukkueelle aiheutti se, että Miina Grönroos ei ollut pelikuntoinen tässä ottelussa, joten Suomi avasi kokoonpanolla #6 Mikkola ykkösessä (oikea laita), #2 Leppänen sentterinä ja #5 Kauppila seiskassa (vasen laita).

Japani sai otteluun varmasti haluamansa alun, kun vain 26 sekunnin pelin jälkeen Suomen verkko kahahti kolmosvälissä. Puolitoista minuuttia oteltuna, kun seuraavaksi japanilaiset osuivat kirurgin tarkasti ykköskulmasta sisään ja peli 2-0.

Tämän jälkeen Suomi sai hieman peliä rauhoitettua ja peli rullasi tasaisesti muutaman minuutin ajan, kunnes juuri avauspuoliajan puolenvälin krouvin ylityksen jälkeen japanilaiset osuivat tällä kertaa tarkkaakin tarkemmin Suomen seiskakulmaan. Reilut kaksi minuuttia pelaamatta, kun Suomen kolmosvälissä oli jälleen liikaa tilaa ja peli 4-0 Japanille. Suomen valmennus yritti aikalisällä saada pelaajille aikaa kasata ajatuksia, mutta japanilaiset olivat haistaneet tilaisuutensa ja lopulta kovan riepotuksen jäljiltä puoliajalle edettiin japanilaisten 7-0-johtolukemista.

Toisen puoliskon avausheitosta Leppänen räväytti oikein upean tykityksen, joka painui vastustamattomasti Japanin verkkoon kolmosesta, ja näin Suomi sai rikottua kuparisensa. Tämä ei ikävä kyllä hetkauttanut lainkaan vastustajaa, vaan hetken päästä pallo löytyi Suomen nuotasta, ja jos aamupäivän brassiottelussa petti Suomen vitosvälin puolustaminen, niin Japania vastaan todelliseksi akilleen kantapääksi muodostui kolmosvälin puolustaminen.

Kaksi ja puoli minuuttia oli toista puoliskoa pelattuna, kun Leppänen päätettiin ottaa vaihtoon ja #4 Tayyebi päästettiin mukaan sotisopaan. Suomi yritti saada heittoihinsa tehoa, mutta tämä kostautui, kun Kauppilalta lipsahti heitto liiankin pitkäksi; japanilaiset ovat äärimmäisen varmoja rankkariheittäjiä ja tälläkin kertaa pallo sijoitettiin laadukkaasti Suomen häkkiin ja peli oli jo 9-1 Japanille.

Reilut seitsemän minuuttia oli pelaamatta, kun japanilaiset pääsivät yllättämään Kauppilan kutosesta. Vajaat neljä ja puoli minuuttia oli vielä kellossa aikaa, kun japanilaisilta 10 sekunnin pelinviivytysrangaistus, mutta kapteeni-Kauppilan rankkariyritys oli puolestaan harmillisesti pitkä heitto, minkä jälkeen japanilaiset ohittivat Kauppilan omalla rankkarillaan ja peli päättyi karuin 11-1-lukemin.

”Kyllä EM-tasolla B-sarjassa pelaavan maan ja maailman ehdottoman huippumaan välinen tasoero näkyi tämän ottelun tuloksessa, varsinkin kun emme päässeet peliin ykköskokoonpanollamme. Hienoa, että Jasmin ”Jassu” Mikkola sai kuitenkin ensimmäisen lähes kokonaisen kansainvälisen pelinsä, ja nuorella naisella olikin todella päättäväinen asenne ja varsin uhrautuvaa varmistuspeliä puolustuspäässä”, analysoi Japani-ottelua päävalmentaja Arttu Mäkinen.