Suomen miehet päättivät Great Lions Cup 2022-turnauksen avauspäivän ottelulla isäntämaan, hallitsevan Euroopan mestarin ja viimekesäisten Tokion Paralympialaisten pronssijoukkueen Liettuan ykkösnippua vastaan kokoonpanossa #6 Tihumäki ykkösessä (oikea laita), #7 Posio sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita). Liettua marssitti kentälle vuoden 2016 Rion Paralympialaisten kultajoukkueen sankaripelaajat Justas Pazarauskaksen, Mantas Brazauskisin ja Genrik Pavliukianecin.

Suomen alku Liettua-ottelussa noudatteli samaa kaavaa kuin kahdessa aiemmassakin kamppailussa; vastapuoli siirtyi nopeasti 1-0-johtoasemaan. Zoveidavi tasoitti kuitenkin puntit nopeasti, mutta kauaa tasatilanteesta ei ehditty nauttia, kun taas liettualaisten hyökkäyskoneisto jauhoi vakuuttavasti maalin Suomen rysään.

Suomi sitkutteli liettualaisten mukana aina avauspuoliskon puoleenväliin saakka, kunnes omassa verkossa rupesi ropisemaan oikein urakalla. Pikkuhiljaa liettualaiset möyhensivät suomalaispuolustusta eri puolilta, ja lopulta Zoveidavi jouduttiin ottamaan vaihtopenkin puolelle, kun miehen tontilta iskettiin useampaan kertaan tuhoisasti. #2 Montonen saapui kentälle, mutta tilanne ei tästä merkittävästi mihinkään parantunut, vaan puoliajalle edettiin liettualaisten 11-2-murskajohdossa.

Toiselle puoliskolle Suomi saapui kentälle kokoonpanossa Posio ykkösessä, Zoveidavi sentterinä ja Montonen seiskassa. Tällä triolla pelattiin hetken aikaa, kunnes #5 Hintsanen saapui kehään Zoveidavin tilalle. Tämän jälkeen väännettiin tasaisesti muutama minuutti, mutta Liettua oli päättänyt jättää päänsilittelyn sikseen ja iskeä lopullisen naulan suomalaisarkkuun, missä joukkue myös onnistui päättäen ottelun kymmenen maalin erolla 13-3-lukemiin. Suomen miehiltä voittoisaa Puola-ottelua lukuun ottamatta todella katastrofaalinen avauspäivä Liettuassa, mutta toivotaan, että joukkue saa kaivettua suomalaista sisua ja sinnikkyyttä toiseen päivään, jotta paikka lauantai-iltapäivän välieräotteluun aukeaisi. Siihen vaaditaan kuitenkin voittoa lauantaiaamupäivänä Belgiasta.