Suomen miehet lähtivät haastamaan isäntämaa Liettuan kakkosjoukkuetta aloituskokoonpanolla #6 Tihumäki ykkösessä (oikea laita), #7 Posio sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa. Suomi oli jo varmistanut välieräpaikkansa ennen tätä viimeistä alkusarjaotteluaan ja tiedossa oli myös, että juurikin Liettua II olisi vastassa iltapäivän välieräottelussa.

Ottelua oli tahkottu reilut kaksi ja puoli minuuttia, kun Posiolle tuomittiin rangaistus pitkästä heitosta, mutta lähes kaikenkokenut veteraani ei ollut yllätettävissä rankkaritilanteessa. Liettua siirtyi kuitenkin neljän minuutin pelaamisen jälkeen 1-0-johtoon, kun pallo pomppi Posion kautta verkon perukoille. Pari minuuttia kului tästä, kunnes liettualaiset sujauttivat pallon Zoveidavin kainalosta häkkiin ja peli 2-0.

Posio – Zoveidavi-akselilla oli ongelmia vitosvälin tilkitsemisessä, mihin liettualaiset iskivät armotta siirtyen 3-0-johtoon. Tämän jälkeen Posiolle ja Tihumäelle onnistuminen mieheen, minkä turvin Suomi nousi takaisin otteluun. Hetken päästä liettualaiset napauttivat Tihumäen jalkojen kautta pallon pömpeliin ja peli 4-2 Liettualle.

Zoveidavi otettiin vaihtopenkin puolelle, kun reilut kaksi minuuttia oli pelaamatta avauspuoliskoa; #2 Montonen saapui kentälle seiskalaiturin tontille. Seuraavaksi liettualaiset pyyhkäisivät pallon Posion kainalosta verkkoon, mutta onneksi Montonen pääsi hetken kuluttua puolestaan heiluttelemaan liettualaisverkkoa vitosesta. Liettua iski armotta keskisektorilta taukolukemiksi 6-3.

Puoliajalla Posio siirtyi vaihtopenkin puolelle ja Zoveidavi takaisin lauteille sentterin rooliin. Tihumäki herätti pientä toivoa suomalaisleirissä nopealla kavennusmaalillaan, mutta valitettavasti heti seuraavasta suomalaishyökkäyksestä Montoselle tuomittiin rangaistus pitkästä heitosta; liettualaisilta kirurgimaisen tarkka rankkari seiskatolpan kautta häkkiin.

Reilu neljä minuuttia oteltuna toista puoliskoa, kun Suomelta aikalisä; liekö valmennus kehoittanut kenttäpelaajia lisäämään hieman riskitasoa heittoihin, mutta seuraavasta kahdesta hyökkäyksestä tuli suomalaisille rangaistus kumpaisestakin; ensiksi Zoveidavi ei mahtanut mitään ykköskulmaan nasahtaneelle liettualaisrankkarille, mutta seuraavan liettualaisten yrityksen Tihumäki peitti helposti. Hetken päästä Tihumäkeä kutsui vaihtopenkki ja Posio palasi kentälle tällä kertaa ykköslaituriksi.

Miltei välittömästi vaihdon jälkeen pallo vilahti Posion ja Zoveidavin välistä nuottaan ja peli oli 9-4 Liettualle. Seuraavaksi Posio osoitti rankkariheiton mallia liettualaisille; pallo kolisutteli nautinnollisesti ykköstolpan kautta katiskaan. Tämä kavennusmaalin tuoma ilo oli lyhytaikainen, sillä hetken päästä suomalaiset yllätettiin jälleen kolmosvälistä.

Posio kuritti hetken päästä liettualaisia kahteen otteeseen; ensiksi pallo sisään seiskakulmasta ja heti seuraavalla heitolla pallo rysään vitosvälistä. Liettualaiset naulasivat ottelun lopulta 11-7-voittolukemiin puolitoista minuuttia ennen ottelun päätöstä, kun Posion rangaistus pitkästä heitosta kostautui.