Suomen miehillä oli edessään todellinen kasvojenpesunpaikka Great Lions Cupin toisessa ottelussa täysin penkin alle menneen avausottelun jäljiltä. Puola on Suomen ohella EM-kilpailuiden B-sarjassa, ja nämä kaksi joukkuetta tulevat kohtaamaan myös ensisyksyisissä B-sarjan kisoissa samassa alkulohkossa. Suomi lähti tämänkertaiseen otteluun kokoonpanolla #7 Posio ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita).

Kun reilu minuutti oli pelattuna, Puola siirtyi 1-0-johtoon ja tämän jälkeen taisteltiin tasaisesti muutama minuutti. Neljä minuuttia pelattuna, kun Suomen kapteeni Honkanen lähetti oivan nopean palautuksen, joka kiipeili puolalaispuolustuksen ylitse maaliin.

Seuraavaksi Zoveidavi sai tilaisuuden viedä Suomi ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa johtoon, mutta valitettavasti miehen rankkariheitto lipsahti maalin ohitse. Suomi oli saanut kuitenkin juonenpäästä kiinni hyökkäyspelissään; Posio tinttasi Suomen 2-1-johtoon ja heti perään Zoveidavin napakka kuti sujahti nuottaan; hetkessä Suomi johti 3-1.

”Otanpa yhden välissä”, totesi kapteeni-Honkanen, ja ei muuta kuin tuumasta toimeen ja pallo pömpeliin; neljässä minuutissa Suomi oli kääntänyt ottelun 0-1-tappiolukemista 4-1-johtolukemiksi. Pari minuuttia avauspuoliskoa jäljellä, kun Zoveidavi sai pallon sijoitettua rankkaritilanteessa nautinnollisesti seiskapuolelta rysään ja peli 5-1. Puolalaiset kavensivat taukolukemiksi 2-5 vain kolme sekuntia ennen puoliaikasummerin sointia.

Toisen puoliskon alkuun Puola tuli räväkästi kaventaen tilannetta, mutta tämän jälkeen joukkueet vetäytyivät jälleen omiin poteroihinsa. Neljä minuuttia toista puoliskoa oteltuna, kun raivoisa puolalaisheitto tuli kohti Suomen puolustusta, missä suureksi harmiksi Zoveidavi ja Honkanen kolaroivat rajusti toisiinsa; Zoveidavin jalka osui Honkasen päähän sillä seurauksella, että kapteeni joutui siirtymään vaihtopenkille lääketieteellisen vaihdon turvin. #6 Tihumäki saapui kentälle ykköslaituriksi, Posion ottaessa sentterin tontin hoitaakseen.

Puola otti aikalisän välittömästi tämän jälkeen, suunnitellakseen kuvioitaan, mutta liekö Puolan valmennus innostanut liikaakin pelaajiaan hyökkäämään, sillä heti aikalisän jälkeen Puolalta rangaistus pitkästä heitosta; Zoveidavi oli löytänyt rankkarijyvän ja pallo verkon perukoille ja Suomi 6-3-johtoasemaan. Puolalaiset alkoivat väsyä kaiken aikaa, mitä pidemmälle ottelu eteni, ja lopulta tämä näkyi niin hyökkäysvirheinä kuin puolustuspäässä pahoina kuunteluvirheinä. Suomi johti 8-4, kun Zoveidavi asteli vaihtopenkkiä kohti ja #2 Montonen saatui kentälle.

Loppuun vielä jokaiselle suomalaiselle onnistuminen tililleen, mikä takasi lopulta murskaavat voittolukemat suomalaisittain 11-4. Tämä oli todella suuri petraus Suomen miehiltä, mutta toki upealla voitolla oli hintansakin, sillä Honkanen jouduttiin ottelun jälkeen kuljettamaan sairaalaan lisätutkimuksiin aivotärähdysoireiden vuoksi.