Suomen naiset starttasivat Malmo Lady Inter Cup-turnauksen avauspäivän toiseen otteluunsa kokoonpanossa #2 Leppänen ykkösessä (oikea laita), #7 Grönroos sentterinä ja #5 Kauppila seiskassa (vasen laita). Vastapäähän asettui viimesyksyisten EM-kilpailuiden vitonen Ranska. Suomi ja Ranska kohtasivat viimeksi viime kesäkuussa Liikuntakeskus Pajulahdessa pelatuissa B-sarjan EM-kilpailuissa, missä joukkueet tasasivat pisteet 3-3-lukemin.

Reilun puolentoista minuutin pelin jälkeen ranskalaisten seiskalaiturilta lipsahti heitto pitkäksi ja Leppänen tulitti suomalaiset 1-0-johtoon upottamalla rankkarin sisään ykköskulmaan. Leppänen onnistui puhkomaan ranskalaispuolustuksen vitosvälistä ja Suomi siirtyi 2-0-johtoon, kun vajaa viisi minuuttia oli pelattuna. Alle puoli minuuttia tästä, niin ranskalaiset puolestaan yllättivät suomalaispuolustuksen vitosesta.

Kun avauspuoliskon puolenvälin krouvi oli ylitetty, Kauppila siirtyi sentteriksi ja Grönroos seiskalaituriksi. Neljä ja puoli minuuttia pelaamatta, kun Grönroosille tuomittiin rangaistus pitkästä heitosta; riihimäkeläislähtöinen 22-vuotias Grönroos liimasi kuitenkin varmoin ottein ranskalaisten rankkarin haltuunsa.

Tämän jälkeen ranskalaisten ote herpaantui, kun ensiksi Leppänen vingutteli ranskalaisten maaliverkkoa vitosvälistä ja heti perään samainen nainen rysäytti rankkarin sisään seiskakulmaan. Liekö tämä maalitehtailu hieman tuonut hyvän olon tunnetta Leppäselle puseroon, sillä heti seuraava ranskalaishyökkäys sujahti sisään naisen vartioimasta ykköskulmasta.

Seuraavaksi ranskalaiset tarjoilivat Suomelle rankkarimahdollisuuden 10 sekunnin pelinviivytysrangaistuksen muodossa, mutta tällä kertaa Leppäsen kuti jäi liian keskelle ollen helppo suupala ranskalaistorjujalle. 50 sekuntia ennen puoliaikaa Suomi suoritti vielä vaihdon; avausottelun tapaan Grönroos siirtyi vaihtopenkin puolelle ja #6 Mikkola estraadille ykköslaiturin tontille, Leppäsen marssiessa seiskalaituriksi. Enempää maalimerkintöjä ei avauspuoliajalle saatu, joten tauolle Suomen 4-2-johtolukemista.

Suomi jatkoi avauspuoliajan päätöskolmikollaan toiselle jaksolle. Ranskalaiset avasivat vahvasti toisen puoliskon iskemällä vain 31 sekunnin pelin jälkeen pallon Suomen pömpeliin kolmosvälistä; tämä oli tasan sama kellonlyömä, jolloin avausottelussa myös britit iskivät pallon Suomen häkkiin ja tälläkin kertaa suomalaisvalmennus reagoi välittömästi ottamalla Mikkolan ulos ja lähettämällä Grönroosin takaisin sotisopaan. Kauaa eivät ranskalaiset ehtineet tuuletella kavennusmaaliaan, sillä Leppänen iski välittömästi takaisin vieden Suomen 5-3-johtoon.

Tasan kaksi minuuttia 5-3-osumansa jälkeen Leppäseltä pitkä heitto, mutta jälleen ranskalaisten rankkariyritys oli liian pehmeä yllättääkseen suomalaispuolustajaa. Seitsemän ja puoli minuuttia oli pelaamatta ottelua, kun ranskalaiset onnistuivat hiipimään jälleen maalin päähän kolmosvälistä reppuun viuhahtaneella heitollaan.

Tästä suivaantuneina suomettaret laittoivat tuulemaan oikein kunnolla; ensiksi Leppänen tykitti pallon sisään vitosesta, hetken päästä Grönroos jujutti Ranskan seiskalaiturin kuuluisalle kebabkioskille ja suomalaiskolmikon ilotulituksen täydensi Kauppila uittamalla pallon vastustajan häkkiin kakkosesta. Alle puolessatoista minuutissa Suomi oli karannut neljän maalin karkumatkalle.

Tämän jälkeen selvässä johtoasemassa suomalaisten ote herpaantui hieman ottelusta; ensiksi Grönroosilta pitkä heitto, mistä seuranneen rankkarin nainen kuitenkin upeasti torjui kutosesta. Seuraavasta Leppäsen hyökkäysvirheestä Ranska kuitenkin sai pallon nuottaan kakkosesta ja näin tilanne kiristyi. Ja kun vain puoli minuuttia 5-8-kavennusmaalista oli kulunut, niin jälleen löytyi aukko Suomen kolmosvälistä ja Ranska alkoi jo hönkiä niskaan, kun aikaakin vielä kellossa oli lähes kolme minuuttia.

Suomi sai tilaisuuden helpottaa pientä paineen tuntoa hartioilta rankkarimahdollisuudella vajaat puolitoista minuuttia ennen ottelun päätöstä, mutta valitettavasti Kauppilan rankkari kilpistyi keskisektorilla odotelleeseen ranskalaistorjujaan. Suomalaisiin oli tarttunut pieni hermostuksen siemen, joka eskaloitui 56 sekuntia ennen ottelun päätöstä Leppäsen pitkään heittoon, eivätkä ranskalaiset tunaroineet tällä kertaa mahdollisuuttaan, vaan trilleri oli valmis, kun pallo Suomen rysään vitosesta.

Suomen valmennus rauhoitteli tilannetta hyvin aikalisillä, ja kun yhdeksän sekuntia oli enää pelaamatta, niin ranskalaiset yrittivät taktista pelinviivytysrangaistusta. Suomen lähes kaiken kokenut valmennus ei moiseen vedätykseen mennyt, vaan kieltäytyi kiltisti rankkarista. Tämän jälkeen palloa pidettiin riittävän pitkään omassa päädyssä niin, etteivät ranskalaiset saaneet enää mahdollisuutta tasoitusyritykseen. Näin Suomen naisille lopulta arvokas voitto todella vaiherikkaan ja varmasti opettavaisen ottelun päätteeksi.

”Se oli ottelu, missä tapahtumia toden totta riitti ja hieman hermoiluakin omissa otteissa näkyi, mutta onneksi selvisimme vaikeiden hetkien yli. Joukkueella oli tavoitteena napata tästä päivästä kuusi pistettä ja kahden EM-kilpailuiden A-sarjalaisen päänahat, ja tämä tavoite saavutettiin”, totesi tyytyväinen päävalmentaja Arttu Mäkinen taiston tauottua.