Suomen naiset lähtivät kamppailemaan Malmo Lady Inter Cup 2022-turnauksen viidennestä sijasta Tanskaa vastaan kokoonpanossa #2 Leppänen ykkösessä (oikea laita), #5 Kauppila sentterinä ja #7 Grönroos seiskassa (vasen laita).

Liekö suomalaisilla mennyt otteluun latautuminen hieman yli, mutta jostain syystä joukkue oli täysin tuuliajolla heti ottelun ensisekunneista lähtien. Vajaa minuutti pelattuna, kun tanskalaiset yllättivät Leppäsen ykköskulmaan painuneella heitolla. Leppänen lähti kostoretkelle, mutta tuloksena ainoastaan rangaistus pitkästä heitosta; tanskalaisilta vuorenvarma rankkari seiskakulmaan ja peli 2-0 juuteille.

Seuraavaksi tanskalaiset ottivat Suomen välit kohteiksi ja hetkessä Suomen puolustus oli puhkottu niin kolmosesta kuin vitosestakin; ottelu oli jo 4-0 vajaan kolmen minuutin otatuksen jälkeen. Tällöin Kauppila ja Grönroos vaihtoivat pelipaikkoja, mutta tämäkään ei tuonut toivottua huojennusta tilanteeseen.

Nelisen minuuttia oli pelattuna, kun tanskalaiset ohittivat Kauppilan kutosesta ja puoli minuuttia tästä, niin jälleen terävä tanskalaistykitys sujahti pömpeliin kolmosesta. Tällöin Suomen joukkueen veteraani Leppänen siirtyi vaihtopenkille ja joukkueen kuopus #6 Mikkola kentälle. Tämä ei auttanut tilkitsemään kolmosväliä, vaan ainoastaan puoli minuuttia vaihdon jälkeen verkko pullisteli jälleen Suomen päädyssä.

Tanskalaisilla oli ajoittain jo vähän liikaakin yritystä hyökkäyspelissään ja tämä tarjosi Suomelle rankkaritilaisuuden, mistä Kauppila napautti Suomelle avausosuman ottelussa. Kauppilalla ei kuitenkaan pallo oikein tarttunut tänään puolustuspäässä, vaan tanskalaisten 8-1-osuma syntyi jälleen naisen tontilta. Reilut kolme ja puoli minuuttia pelaamatta avausjaksoa, kun Kauppila löysi aukon tanskalaisten kolmosesta kaventaen näin ottelun 2-8-lukemiin.

Heti seuraava tanskalaishyökkäys tuotti ylitsepääsemättömiä ongelmia puolestaan Mikkolalle ja näin ottelu oli jo kammottavasti 9-2-lukemissa. Yhdeksän sekuntia ennen puoliaikasummerin pärähdystä tanskalaisilta vielä hyökkäysvirhe, mutta Kauppilan kakkoseen kohdistunut rankkari torjuttiin, joten puoliajalle Tanskan 9-2-johtolukemista.

Toista puoliaikaa oli mitelty kaksi minuuttia, kun tanskalaisille jälleen rangaistus pitkästä heitosta; tällä kertaa Kauppilan rankkari harmittavasti ykköstolppaa nuollen ohi. Mikkolan vaikeudet riuskojen tanskalaisheittojen kanssa eskaloituivat siihen, että naisen tontilta livahti minuutin sisään kaksi kertaa pallo reppuun ja peli oli murskaavissa 11-2-lukemissa.

Grönroos otettiin vielä vaihtoon ja #4 Tayyebi kentälle. Tayyebi ehti olla kentällä tasan 12 sekuntia, kunnes tanskalaiset iskivät viimeisen naulan Suomen arkkuun kutosesta, joten Suomen naisilta melko painajaismainen päätös hyvin alkaneelle turnaukselle.

Myös päävalmentaja Arttu Mäkinen oli hyvin ymmällään katastrofisen ottelun jälkeen: ”En tiedä, mikä meidän tytöille tuli, mutta ei tästä pelistä paljon kerrottavaa jäänyt, turpiin tuli, että tukka lähti. Tanska oli toki paljon meitä nälkäisempi, mutta tänään ei kellään pelaajistamme onnistunut yksinkertaisesti mikään”.

”Kuitenkin näkisin, että olemme menneet viimesyksyisistä EM-kilpailuista eteenpäin, sillä täällä onnistuimme voittamaan ja jättämään taaksemme pari EM-kilpailuiden A-sarjan joukkuetta. Tasoero maailman huippuun verrattuna on kuitenkin tällä hetkellä todella iso, mutta työnteko tuonkin eron kaventamiseksi jatkuu”, summasi Mäkinen Malmön reissun antia.

Suomen naiset matkaavat seuraavaksi 25. – 29. toukokuuta Kreikan Thessalonikiin yhteisleirille Malmössä seitsemänneksi sijoittuneen Kreikan kanssa.