DÉJÀ-VU!? – AVOIMEN SM-SARJAN KAUDEN 23-24 RUNKOSARJA HUIPENTUU VANTAAN LEHTIKUUSEN KOULULLA

Aisti Unitedin Krister Linnas torjunta-asennossa sentterinpaikalla. Pallo on ilmassa lennossa, taustalla Raisa Kuusela nojailee maalirimaan.
Saako Aisti United pallot haltuun tällä kertaa Lehtikuusessa? Kuva: Henriikka Toivola

Avoimen SM-sarjan kauden 2023-2024 viimeinen runkosarjaturnaus pelataan viime kerralta tutulla Lehtikuusen koululla Vantaalla Aisti Sportin järjestäessä pippalot. Turnaus pelataan muodossa kaikki vs. kaikki, eli jokaisella joukkueella on edessään kuusi peliä varsin intensiivisellä aikataululla. Nyt koetellaankin siis erityisesti pelaajien turnauskestävyyttä! Turnaus pyörähtää käyntiin jo perjantai-iltana ja pelit jatkuvat sunnuntain iltaseitsemään. Tervetuloa osoitteeseen Hiirakkotie 8, 01200 Vantaa, 19.-21. huhtikuuta!

Urheiluhallin rakennukselle saapuessa urheilukenttä on vasemmalla ja koulurakennus oikealla. Urheiluhallin sisäänkäynti löytyy heti koulurakennuksen jälkeisestä rakennuksesta, johon hammashoitolakyltit ohjaavat. Ovista sisään päästyäsi tulet pääkäytävään. Pääkäytävän vasemmalta puolen löydät keskivaiheilla rappuset pelihalliin.

Paikalla palvelee myös monipuolinen kanttiini, joka löytyy urheiluhallin viereisen koulurakennuksen ruokalasta, herkkuineen sekä muun muassa Kakkutukun tuotemyynteineen! Kanttiini palvelee lähtökohtaisesti la-su 9.00–17.00, korttimaksua suositellaan. Samasta koulurakennuksesta löydät myös lastenhuoneen.

KUINKA SEURATA TAPAHTUMAA

Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa paikan päälle fiilistelemään kilinää ja kolinaa! Jos se ei kuitenkaan onnistu, ovat ottelut seurattavissa myös suoratoistolähetyksenä YouTubesta Goalball Finland -kanavalta!

Tulokset maalintekijöineen sekä sarjatilanne maalintekijätilastoineen päivittyvät molempien sarjojen omille sivuille.

Avoin SM-sarja

ENNAKKOASETELMAT

Sarjataulukossa voidaan tosiaan nähdä suuriakin muutoksia, kun viikonloppuna jokaiselle joukkueelle on tarjolla peräti 18 pistettä. Turnauksen jälkeen sarjataulukon Top 2 varmistaa tiensä välieriin, sijojen 3.-6. pelatessa toukokuun finaaliturnauksessa puolivälierät keskenään. Sarjataulukon 7. joukkue ei ole mukana toukokuun finaaliturnauksessa.

O.P Vixens on esiintynyt kauden turnauksissa jokseenkin vaihtelevilla kokoonpanoilla, mutta siitä huolimatta puolustuksen laatu on säilynyt tasaisen tappavana. Tämä käy hyvin ilmi sarjataulukosta: 12 peliin joukkue on päästänyt keskimäärin vain 2,75 maalia, ja onkin tiukasti kiinni runkosarjan ykköstilassa.

O.P. Karun lähtee turnaukseen viisi pistettä Vixensiä perässä. Joukkueen säkenöivin tähti Ibrahim Milanovic on heittänyt peräti 59 maalia. Joukkueen sentterinä kunnostautunut Arttu Cowell väläytteli taitojaan kahden viikon takaisessa miesten SM-turnauksessa ja oli omalla panoksellaan varmistamassa O.P. Hurricanesin pääsyä siellä neljän parhaan joukkoon.

Näpäjä XX:llä on alla sensaatiomainen edellinen turnaus, jonka ansiosta joukkue nousi mukaan taisteluun suorasta välieräpaikasta. Lehtikuusen pelialusta sopii selkeästi Näpäjälle, joten nähtäväksi jää onnistuuko kokenut kööri räjäyttämään pajatson toistamiseen.

Aisti Unitedille edellinen turnaus Lehtikuusessa oli erittäin haastava, ja joukkue tipahtikin toiselta sijalta neljänneksi. Tulevaan turnaukseen joukkue lähtee hakemaan onnistumisia ja uutta nousua, Lauri Saapungin tehdessä debyyttinsä isänsä Jarnon jalanjäljissä Vantaalla.

O.P. Gladiatorsin riveissä nähdään pieni muutos, sillä Hannele Gröhnin ollessa poissa, on joukkue onnistunut värväämään riveihinsä kokeneen kehäketun, niin MM- kuin EM-kultaakin voittaneen Katja Heikkisen. Heikkinen voikin olla avainasemassa Gladiatorsin tavoittellessa nousua sarjataulukossa!

Aisti Inclusion on liikkeellä sarjan laajimmalla rosterilla, kun ensimmäistä kertaa koko kaudella joukkueella pitäisi olla koko kuuden hengen joukkueensa mukana. Vaikka piste-eroa ylemmillä sijoilla oleviin alkaakin olla, tämänkaltainen maratonturnaus voi olla sarjan nuorimmalle ja suurimmalle joukkueelle suosiollinen.

Aisti Openilla tilanne on hieman hankalampi: kokoonpanosta puuttuu useampi tärkeä pelaaja, minkä lisäksi joukkueen pitäisi yltyä mahtisuorituksiin noustakseen pois runkosarjan viimeiseltä sijalta. Ykkösvastustaja Openille on sisarjoukkueensa Inclusion, jonka joukkue onnistui maaliskuussa voittamaan.

OTTELUTÄRPIT

PE 19:00 / 43 – Avoin SM-sarja / Aisti Open – Aisti United

Turnaus alkaa Aisti Openin ja Unitedin keskinäisellä välienselvittelyllä. Hyvä alku turnaukseen olisi varmasti molemmille tärkeä. Erityisesti Unitedilla on ollut haasteita turnauksen ensimmäisissä peleissä, joten nähtäväksi jää, miten pisteet sisarjoukkueiden välillä jakautuvat.

LA 15:00 / 50 – Avoin SM-sarja / Näpäjä XX – O.P. Karun

Pelissä kohtaavat sarjan maalipörssin kärkikaksikko, Karunin Milanovic ja Näpäjän Sami Heikkinen. Tiukassa sarjatilanteessa ei voi antaa tuumaakaan periksi ja näiden kahden joukkueen ollessa kahden pisteen päässä toisistaan tämä peli voi osoittautua hyvinkin tärkeäksi.

SU 13:00 / 58 – Avoin SM-sarja / O.P. Vixens – O.P. Gladiators

Sisarjoukkueiden välisessä kamppailussa on taatusti kova lataus molemmilla joukkueilla. Tammikuussa Tapiolassa Vixens koki varsinaisen shokin, kun keskinäinen päättyi 4–4. Viimeisin kohtaaminen Lehtikuusessa päättyi kuitenkin selkein lukemin 11–1. Vixenseille. Kykenevätkö Gladiaattorit laittamaan kapuloita Vixensien rattaisiin uudemman kerran?

SU 15:00 / 60 – Avoin SM-sarja / Näpäjä XX – Aisti Inclusion

Näpäjä on Inclusionia sarjataulukossa 11 pistettä edellä. Keskinäiset pelit ovat kuitenkin olleet tiukkoja vääntöjä. Tässä pelissä voikin kestävyys, joko henkinen tai fyysinen, olla avainsana, kun vuosikymmenten pelikokemus ja nuoruuden into kohtaavat. Inclusionille kyseessä onkin turnauksen päätöspeli, joten he iskevät taatusti kaiken tiskiin, Näpäjän säästellessä vielä voimia illan viimeiseen koitokseensa.

OTTELUOHJELMA

Alkamisaika / Ottelunumero – Sarja / Kotijoukkue – Vierasjoukkue

Perjantai 19.4.2024

19:00 / 43 – Avoin SM-sarja / Aisti Open – Aisti United

Lauantai 20.4.2024

9:00 / 44 – Avoin SM-sarja / O.P. Gladiators – O.P. Karun

10:00 / 45 – Avoin SM-sarja / Aisti Inclusion – O.P. Vixens

11:00 / 46 – Avoin SM-sarja / Näpäjä XX – Aisti Open

12:00 / 47 – Avoin SM-sarja / O.P. Karun – Aisti Inclusion

13:00 / 48 – Avoin SM-sarja / Aisti United – O.P. Gladiators

14:00 / 49 – Avoin SM-sarja / O.P. Vixens – Aisti Open

15:00 / 50 – Avoin SM-sarja / Näpäjä XX – O.P. Karun

16:00 / 52 – Avoin SM-sarja / Aisti Inclusion – Aisti United

17:00 / 53 – Avoin SM-sarja / Aisti Open – O.P. Gladiators

18:00 / 53 – Avoin SM-sarja / O.P. Vixens – Näpäjä XX

Sunnuntai 21.4.2024

9:00 / 54 – Avoin SM-sarja / O.P. Gladiators – Aisti Inclusion

10:00 / 55 – Avoin SM-sarja / O.P. Karun – O.P. Vixens

11:00 / 56 – Avoin SM-sarja / Aisti United – Näpäjä XX

12:00 / 57 – Avoin SM-sarja / Aisti Inclusion – Aisti Open

13:00 / 58 – Avoin SM-sarja / O.P. Vixens – O.P. Gladiators

14:00 / 59 – Avoin SM-sarja / O.P. Karun – Aisti United

15:00 / 60 – Avoin SM-sarja / Näpäjä XX – Aisti Inclusion

16:00 / 61 – Avoin SM-sarja / Aisti Open – O.P. Karun

17:00 / 62 – Avoin SM-sarja / Aisti United – O.P. Vixens

18:00 / 63 – Avoin SM-sarja / O.P. Gladiators – Näpäjä XX