Alta löytyvät joukkueet kokoonpanoineen maalipallon naisten SM-turnauksessa vuosimallia 2023.

AISTI OPEN

Kotipaikka: Vantaa

Sijoitus viime vuonna: 4.

Pelaajat:

Pelinumero – Nimi

4 – Eerika Toivola

Syntymävuosi: 2001

Lajitausta: kokeillut ensimmäisen kerran lajia jo vuonna 2010, mutta aloittanut aktiivisemmin lajin harrastamisen vuonna 2017. Tämä on Eerikan debyytti naisten SM-turnauksessa.

5 – Laura Korte

Syntymävuosi: 1985

Lajitausta: Ensikokeilu lajiin on tapahtunut jo vuonna 2011, mutta vasta reilut kymmenen vuotta myöhemmin, tarkalleen helmikuussa 2022 alkoi Lauran taival maalipallokentillä toden teolla. Laura oli mukana viimevuotisessa naisten SM-turnauksessa Aisti Openin riveissä ja pelasi myös Avointa SM-sarjaa viime kaudella samaisen joukkueen väreissä.

6 – Raisa Kuusela

Syntymävuosi: 1994

Lajitausta: Raisa aloitti kansallisessa 1-Divisioonassa uransa kaudella 2013 – 2014, ja vuonna 2014 hän nousi naisten maajoukkueeseen, missä hän pelasi vuoteen 2019 saakka. Viime kaudella Avoimessa SM-sarjassa hän iski yhden kauden maaliennätyksensä, 34 osumaa ja hänet palkittiin Avoimen SM-sarjan kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi Maalipallogaalassa. Viime vuonna naisten SM-turnaus jäi Raisalta väliin.

7 – Azra Tayyebi

Syntymävuosi: 1987

Lajitausta: Azra harrasti maalipalloa kotimaassaan Iranissa vuosina 2009 – 2011 ja palasi lajin pariin Aisti Sport-seurassa vuonna 2018, päästen heti ensimmäisellä kaudellaan Avoimessa SM-sarjassa juhlimaan kultamitalia Aisti Openin riveissä. Maajoukkueuransa Azra aloitti tammikuussa 2020. Viime vuoden naisten SM-turnauksessa Azra teki kolme maalia Aisti Openille.

Valmentaja: Aleksi Aittola

Lajitausta: Aleksi ”Allu” Aittola on tuttu kasvo pelaajana niin Miesten SM-sarjasta kuin Avoimesta SM-sarjasta, missä hän nappasikin viime kaudella mestaruuden joukkueensa Aisti Unitedin kanssa ollen myös koko sarjan maalikuningas. Allu on kouluttautunut myös maalipallotuomariksi, mutta tämänvuotisessa naisten SM-turnauksessa nuori herrasmies laajentaa osaamistaan myös valmennuspuolelle.

AISTI INCLUSION

Kotipaikka: Vantaa

Viime vuoden sijoitus: 5.

Pelaajat:

Pelinumero / Nimi

2 – Jasmin Mikkola

Syntymävuosi: 2003

Lajitausta: ”Jassu” on aloittanut 1-Divisioonassa pelaamisen kaudella 2019 – 2020 ja ensimmäiset arvokisansa Suomen naisten maajoukkueen mukana hän pelasi vuonna 2021 (B-sarjan EM-kilpailut Pajulahdessa). Tämän jälkeen Jassu on ollut vakiokasvo maajoukkueessa. Viime vuoden naisten SM-turnauksessa hän teki Aisti Inclusionille kaksi maalia.

3 – Miina Grönroos

Syntymävuosi: 2000

Lajitausta: Miina aloitti tuolloisessa 1-Divisioonassa pelaamisen Nääsvil Tampereen riveissä kaudella 2015 – 2016 ja jo heti seuraavalla kaudella hän pääsikin juhlimaan sarjan mestaruutta manselaisten paidassa. Naisten maajoukkueen luottopelaajiin Miina on kuulunut vuodesta 2017 lähtien. Viimeiset kolme kautta Miina on toiminut Aisti Inclusion-joukkueen joukkueenjohtajana, ja lisäksi hän on toiminut Aisti Sportin naisten joukkueen kapteenina kansainvälisissä koitoksissa. Viimevuotisessa naisten SM-turnauksessa Miina jäi maaleitta, mutta Avoimen SM-sarjan kaudella 2022 – 2023 hän onnistui iskemään kymmenen maalia.

4 – Henriikka Toivola

Syntymävuosi: 2000

Lajitausta: ”Henkka” sai tulikasteensa maalipalloon turnaustilanteessa Kuortaneen Junior Games-tapahtumassa 2018. Ura Avoimessa SM-sarjassa käynnistyi kaudella 2020 – 2021 Aisti Inclusion-joukkueen paidassa, ja tuota joukkuetta Henkka edustaa edelleen Avoimessa SM-sarjassa. Viime kaudella hän iski neljä maalia joukkueelleen, mutta avausmaali naisten SM-turnauksessa jäi vielä syntymättä. Henkka on tämänvuotisessa naisten SM-turnauksessa Aisti-joukkueiden ainoa näkevä pelaaja.

5 – Anniina Latikka

Syntymävuosi: 1994

Lajitausta: ”Ansku” on tuttuakin tutumpi kasvo maalipallossa toimitsijan roolissa, ura tällä saralla on alkanut jo vuonna 2012. Aisti Openin huoltajaksi hän liittyi kaudella 2018 – 2019, ja kausihan päättyikin mestaruusjuhliin. Tämän jälkeen Ansku on toiminut aktiivisesti Aisti Inclusion-joukkueen taustalla ja viime kaudella joukkueen valmentajana. Nyt hän kuitenkin tekee debyyttinsä pelaajana naisten SM-tasolla.

6 – Ronja Pahaoja

Syntymävuosi: 1992

Lajitausta: Ronja murtautui 13-vuotiaana vuonna 2005 naisten maalipallomaajoukkueeseen, oli jopa mukana EM-kilpailuissa 2005 ja voitti Avoimen SM-sarjan (tuolloisen 1-Divisioonan) mestaruuden kaudella 2006 – 2007. Tämän jälkeen Ronja siirtyi pikkuhiljaa maalipallokentiltä yleisurheilukentille. Ronja pääsikin edustamaan Suomea Rion Paralympialaisiin vuonna 2016 yleisurheilussa ja naisen huippuvuosi osui vuoteen 2018, jolloin hän voitti 100 metrillä EM-kultaa ja pituudessa EM-pronssia. Vuosi 2018 oli takulla merkittävä Ronjalle, kun hän kilpailullisen menestyksen lisäksi sai vielä kutsun Linnanjuhliin. Nyt Ronja tekee kilpailullisen paluun maalipallokentille tämänvuotisessa naisten SM-turnauksessa.

Valmentaja: Krister Linnas

Lajitausta: Krister on kotoisin Virosta ja hän teki debyyttinsä Avoimessa SM-sarjassa vuonna 2021. Viime kaudella hän pääsi juhlimaan Aisti Unitedin riveissä Avoimen SM-sarjan mestaruutta. Hän kuuluu myös Suomen miesten maajoukkueen B-ryhmään. Viime vuoden naisten SM-turnauksessa Krister toimi Aisti Openin huoltajana, mutta nyt onkin edessä ensimmäinen maalipalloturnaus valmentajan roolissa.

NÄPÄJÄ DINOT

Kotipaikka: Lahti

Viime vuoden sijoitus: 3.

Pelaajat:

Pelinumero – Nimi

5 – Sanna Tynkkynen

Syntymävuosi: 1977

Lajitausta: ”Yksi joukkueen 77 – porukasta. Maalipallon pariin eksyin puolipakolla 1998 ja hämmästys oli suuri kun jo seuraavana vuonna tuli kutsu maajoukkuerinkiin. Veri vetää pelikentälle edelleen, eikä loppua ole näkyvissä. Saavutukset: EM-kulta 1999, EM-hopea 2001, Paralympialaiset 4.sija 2004, EM-kulta 2007, Paralympialaiset 4.sija 2012. . Suomen molemmissa sarjoissa on joukkueiden kanssa tullut kultaista ja himmeämpää, mutta kuka näitä menneitä muistelemaan”.

6 – Päivi Tolppanen

Syntymävuosi: 1977

Lajitausta: ”1990 baletti vaihtui maalipalloon. Parhaat palat: MM- kulta, EM- kultaa x 3. Ensin sivulajina ja myöhemmin päälajina judo, josta EM-pronssia x 2. OKM:n apurahaurheilijana neljän vuoden ajan. Käytynä kolmet paralympialaiset. Nykyisin naisten maalipallomaajoukkueen fysiikkavalmentaja ja nuorten päävalmentaja, Suomen Paralympiakomitean vara-pj ja IBSA:n luokittelukomitean jäsen. Sydämeni sykkii Paraurheilulle ja erityisesti tyttöjen ja naisten paraurheilulle. Siksipä kamat päälle ja kentälle…pelikaverit varmaan auttaa mulle sukat jalkaan su aamuna, koskapa peliacan mieleni ei välttämättä ymmärrä nykyisen kehoni rajoituksia”.

7 – Katja Heikkinen

Syntymävuosi: 1977

Lajitausta: ”Pallo kilahti tunteisiin 1997 ja on jättänyt pysyvät jäljet niin henkisesti kuin fyysisestikin. Menestystä on tullut ja sen eteen on pitänyt tehdä uhrauksia. Veri vetää lajiin edelleen , monessakin roolissa. Tai sitten muuta elämää ei ole. Naisten SM-kisoissa pidetään hauskaa ja nautitaan sunnuntaina vertaistuesta muiden Dinojen kanssa”. Katjalta löytyy palkintokaapista muun muassa MM-kulta vuodelta 1998 ja EM-kulta vuodelta 2007. Nykyisin Katja toimii myös Suomen miesten maalipallomaajoukkueen lajivalmentajana.

8 – Kaisu Hynninen

Syntymävuosi: 1986

Lajitausta: ”Aloitin maalipallon menemällä yli-ikäisenä alaikäisten maalipalloleirille. Siitä eteenpäin laji vei mennessään, myös sormen ja kyynärpään. Pelaaminen on edelleen kivaa, suorastaan henkireikä kiireisen kieltenopiskelijan elämässä”. Kaisun ura kansallisessa maalipallon 1-Divisioonassa käynnistyi siis kaudella 2006 – 2007, ja maajoukkuetta nainen on edustanut vuodesta 2008 lähtien pelaten muun muassa Lontoon Paralympialaisissa neljänneksi sijoittuneessa joukkueessa.

9 – Kaisa Penttilä

Syntymävuosi: 1963

Lajitausta: ”Olen Kaisa ja aloitin maalipallon 1988. Aktiivinen urani kesti yli 20 vuotta, mutta siltikin veri vetää pelaamaan. Pallo on edelleen pyöreä, se kilisee ja maan vetovoima vaan kasvaa. Hyllyssäni kunniapaikalla on Suomen ensimmäinen kultasuora: SM, PM, EM, MM ja Paralympiakulta”.

Valmentaja: Tarja Pelkonen

Lajitausta: ”Tutustuin maalipallopeliin 1980 ja haastavan mielenkiintoinen peli vei mennessään. Aktiivinen maajoukkue maalipallo urani kesti n. 17 vuotta. Menestystä on karttunut voittamalla mm.11 SM-kultaa, EM-kulta, hopea ja Pronssi, MM- kulta ja pronssi. Arvokkaimpina Paralympia kulta ja hopea. Vuodet 1993- 1996 toimin pelaaja-valmentajana ja 1997 lopetin aktiivisen pelaamisen maajoukkueringissä. Valmentajana palasin joukkuepenkille vuoden 2022 naisten SM-kisoissa Näpäjä Dinojen pyynnöstä. Pronssi mitali lämmitti mieltä ja olin ylpeä joukkueeni jokaisesta pelaajasta. Mieheni Jarmo Lehtola on ollut huoltajan roolissa menestyksemme kultavuosina ja erittäin tärkeänä apuvalmentajanamme pelaajavalmentaja vuosinani, joten ei ollut vaikeaa löytää huoltajaa/apuvalmentajaa Näpäjä Dinojen peleihin. Paraurheilun kunniagalleriaan minut nimettiin Joulukuussa 2022, josta löytyy enemmänkin tarinaa minusta. Nyt nautitaan Dinojen kanssa maalipallon kilinästä ja annetaan vastustajalle kyytiä”.

Huoltaja / Apuvalmentaja: Jarmo Lehtola

Lajitausta: Jarmo Lehtola tuli lajiin mukaan 80- luvun puolivälissä. Vuonna 1987 eka peli tuuratessa Vaasan Läänin pelaajaa. Jarmo on pelannut joukkueissa: HUN, HKI-GB TEAM, Lahden Näpäjä, Husaarit, Dragons, OP-Husaarit, Old Power. SM-kultaa hän on voittanut 1997. Naisten maajoukkue huoltaja 1992-1996. ”Olen sarjojen vanhin pelaaja, joten mukavinta on kisata 30- 40 vuotta nuorempien pelaajien kanssa”. Jarmo on myös tuomari ja viheltänyt pelejä niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin turnauksissa.

O.P. FLYING DUCKS

Kotipaikka: Espoo

Viime vuoden sijoitus: 1.

Pelaajat:

Pelinumero – Nimi

1 – Stephanie Boenink

Syntymävuosi: 1997

Lajitausta: Pelannut maalipalloa noin 9 vuotta. Ehdottomasti isoin saavutus seurajoukkueiden euroopanmestaruus Old Powerin naisten joukkueella kesällä 2023 sekä turnauksen arvokkaimman pelaajan titteli. Aiemmilta vuosilta löytyy 2 seurajoukkueiden EM-pronssia ja 1 hopea. Muita saavutuksia mm. naisten SM-kulta 2022 ja Avoimen SM-sarjan mestaruus kaudella 2021-2022 O.P. Flying Ducks -joukkueella. ”Liityin Old Poweriin vuonna 2019 ja olen pelannut useamman kauden Suomen sarjaa sekä monia kansainvälisiä turnauksia tämän seuran riveissä. Vahvuuteni pelaajana on monipuolinen hyökkäys ja joukkueelle työn tekeminen”.

3 – Susanna Hiltunen

Syntymävuosi: 1993

Lajitausta: ”Olen muutaman vuoden ajan pyörinyt pääasiassa toimitsijatehtävissä, mutta siinä sivussa vähän innostunut pelaamaankin. Olin mukana viime vuonna O.P. Flying Ducksissa voittamassa naisten suomenmestaruutta. Valmiina uusiin kokemuksiin”!

5 – Maija Somerkivi

Syntymävuosi: 1981

Lajitausta: ”Aloitin maalipallon vuonna 1996, joten matkaan on mahtunut vaikka mitä. Aktiiviuran suurimmat saavutukset paralympiakarsintojen hopea (Turkki 2011) ja Lontoon 2012 paralympialaisten 4. sija. Nykyään en enää pelaa aktiivisesti, mutta voin tuoda joukkueelle tärkeää kokemusta. Vahvuutena rauhallisuus ja puolustukseen keskittyminen. Mukana voittamassa viime vuoden naisten SM-kultaa Flying Ducksissa”.

7 – Susanna Halme

Syntymävuosi: 1996

Lajitausta: ”Pelannut maalipalloa kymmenisen vuotta, kaudesta 2016-2017 lähtien Old Power -seurassa. Sarjasta löytyy mestaruuksia ja muita mitaleita. Isoin saavutus uralla seurajoukkueiden EM-kulta 2023 Old Powerin naisten tiimillä, aiemmin pronssi 2021 & 2019. Pelannut maajoukkueessa 2014-2019 ja 2021, saavutuksina B-sarjan EM-kulta 2021 ja hopea 2018. Ykköslaituri, jonka vahvuutena on puolustus ja pelin lukeminen. Aktiivinen seuratoimija Old Powerissa. Päälaji uinti, jossa kymmenisen S12-luokan Suomen ennätystä. Viime aikoina vakavasta nilkkavammasta toipuminen ja pienet terveyshuolet vaivanneet – nytkään en täysin pelikuntoinen”.

8 – Krista Leppänen

Syntymävuosi: 1984

Lajitausta: Aloittanut maalipallon pelaamisen 1998. Naisten maajoukkueessa vuodesta 2000 lähtien. Maajoukkueen kantava voima ja maalitykki. Sarjassa mestaruuksia ja mitaleita, korkeita sijoituksia maalintekijätilastossa. Pelannut naisten maajoukkueen kanssa lukuisissa arvokisoissa; kirkkaimpana saavutuksena EM-kulta 2007, hopea Maailmankisoista 2011 sekä neljäs sija Lontoon Paralympialaisissa 2012. ”Olen monipuolinen pelaaja; heitän kummallakin kädellä, pelaan jokaista pelipaikkaa. Pelannut jo muutaman kauden O.P. Flying Ducksissa, jossa voitettu Avoin SM-sarja 2021-2022 ja naisten SM-kulta 2022 ja jossa olen oppinut pelaamaan kansainvälisten pelaajien kanssa”.

Valmentaja: Oskari Nyström

Lajitausta: ”Osku” on jo yli vuosikymmenen ajan ollut vakiokasvo kansallisessa maalipallokentässä niin pelaajana kuin valmentajana sekä huoltajana. Osku toimi Suomen miesten maalipallomaajoukkueen huoltajana vuosina 2018 – 2019 ja valmennuskokemusta on kertynyt kansainvälisistä Mestareiden Liigan turnauksista Näpäjän ja Aisti Sportin penkillä.

O.P. VIXENS

Kotipaikka: Espoo

Viime vuoden sijoitus: –

Pelaajat:

Pelinumero – Nimi

2 – Hanna Anttila

Syntymävuosi: 1995

Lajitausta: ”Olen aloittanut maalipallon vuonna 2008 jonka jälkeen pelasin  9 vuotta aktiivisesti, mutta tämän jälkeen vain satunnaisesti”. Mukana viime vuoden O.P. Juniorsien hopeajoukkueessa tehden turnauksessa kahdeksan maalia ja saaden turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnon.

4 – Hannele Gröhn

Syntymävuosi: 1994

Lajitausta: ”Hanttu” on ollut mukana maalipallotoiminnassa jo yli vuosikymmenen erilaisissa rooleissa. Pelaajana kokemusta on kertynyt enimmäkseen kansainvälisistä turnauksista, sillä kansallisissa sarjoissa häntä on nähty toimitsijana ja valmentajana. Meriittilistalta löytyy naisten seurajoukkueiden EM-kulta tältä vuodelta ja pronssi muutaman vuoden takaa.

5 – Iida Kauppila

Syntymävuosi: 1993

Lajitausta: Iida on aloittanut maalipallon pelaamisen kansallisessa 1-Divisioonassa keväällä 2011 ja nopeasti nuorelle naiselle tuli kutsu myös maajoukkueeseen, minkä vakiokasvoihin hän on kuulunut Lontoon Paralympialaisista lähtien. Seurajoukkueiden EM-kilpailuista on saavutuksina kulta, hopea ja kaksi pronssia. Viime vuoden naisten SM-turnauksessa Iida edusti O.P. Juniorsia, joka päätyi turnauksessa hopealle. Viime vuoden naisten SM-turnauksessa Iida viimeisteli 15 osumaa.

6 – Laura Ainamo

Syntymävuosi: 1992

Lajitausta: ”Maalipalloa olen pelannut elämäni aikana ehkä kolme kertaa, mutta amerikkalaista jalkapalloa sitäkin enemmän. Suurimpina saavutuksina amerikkalaisen jalkapallon puolella neljä SM-kultaa ja kolme hopeaa”.

Valmentaja: Joni Ylönen

Lajitausta: Joni aloitti pelaamisen kansallisessa maalipallon 1-Divisioonassa kaudella 2013 – 2014 ja nousi Suomen miesten maajoukkueeseen vuonna 2015, missä hän on vakiinnuttanut viime vuosina paikkansa arvokisoihin valitussa joukkueessa. Nyt pieksämäkeläislähtöinen Ylönen tekee uuden aluevaltauksen, toimiessaan O.P. Vixens-joukkueen valmentajana tämänvuotisessa naisten SM-turnauksessa.