Kansalliset Maalipallosarjat Kausi 2020 – 2021 – Sarjaturnauskäsikirja ja koronaohjeistus julkaistu

Kansallisten maalipallosarjojen uuden kauden alku häämöttää enää reilun parin viikon päässä ja niin pelaajat, tuomarit, valmentajat, huoltajat, vapaaehtoiset kuin tietysti myös maalipallon seuraajat odottavat kiihkeästi uuden kauden alkua. Varmasti ilmoilla on ollut myös hieman epävarmuutta tulevan kauden sääntötulkinnoista, poikkeuskäytännöistä ja tietysti vallitseva koronatilanne luo oman haasteensa turnaustapahtumille.

Suomen Paralympiakomitean alainen maalipallojaosto on pyrkinyt vastaamaan näihin epävarmuustekijöihin ja haasteisiin julkaisemalla ”sarjaturnauskäsikirjan” ja ”koronaohjeistuksen”, joista tietoa alapuolelta.

Sarjaturnauskäsikirja

Maalipallojaosto on ahkeroinut viimeiset viikot, luodakseen selkeän käsikirjan sarjaturnausten poikkeussääntöihin ja muihin sarjakäytäntöihin, jotka ovat vaatineet vielä hieman tarkennuksia. Nyt julkaistusta sarjaturnauskäsikirjasta löytyy tietoa muun muassa:

  • Tietoa Suomen sarjoissa käytettävistä sääntöpoikkeuksista IBSA:n virallisiin maalipallosääntöihin verrattuna;
  • Tarkennuksia seitsemän pelaajan käyttöön 1-Divisioonan joukkueessa;
  • Ohjeita pelaajasiirtoprosessiin;
  • Suomen Paralympiakomitean linjaus pelaajalisenssin ja vakuutusmaksun palauttamisesta, mikäli kausi keskeytyy koronaviruksen vuoksi;
  • Lisäksi on laadittu laatukriteereitä sarjaturnauksen järjestämiseen.

Tämä sarjaturnauskäsikirja löytyy molempien sarjojen omilta sivuilta goalball.fistä. Suoraan sarjaturnauskäsikirjaan pääset tutustumaan täältä.

Koronaohjeistus kaudelle 2020 – 2021

Maalipallojaosto on halunnut laatia maalipallolle ensimmäisenä vammaisurheilulajina Suomessa myös oman koronaohjeistuksensa, jonka avulla pyritään ohjeistamaan jokaista turnaustapahtumiin osallistuvaa henkilöä toimimaan mahdollisimman turvallisesti ja terveellisesti niin itsensä kuin toiset huomioiden.

Koronaohjeistuksesta löytyy yleisohjeita, jotka koskettavat jokaista turnauspaikalla vierailevaa riippumatta hänen roolistaan turnaustapahtumassa. Lisäksi on yksityiskohtaisempia ohjeita pelaajille ja muille joukkueenjäsenille, tuomareille sekä toimitsijoille.

Maalipallojaosto ja turnausjärjestäjät toivovat suuresti, että jokainen turnaustapahtumiin osallistuva perehtyisi nyt laadittuihin koronaohjeisiin, ja että jokainen pyrkisi noudattamaan niitä parhaan kykynsä mukaan. Yhteen hiileen puhaltamalla ja ohjeistukset vakavasti ottamalla pystymme taatusti järjestämään kaikille turvallisen ja koronavapaan turnaustapahtuman!

Koronaohjeistus löytyy niin ikään molempien sarjojen omilta sivuilta goalball.fistä, ja suoraan ohjeistukseen pääset syventymään täältä.

Kansalliset maalipallosarjart starttaavat 3. – 4. lokakuuta, kun kauden avausturnaus pelataan Espoossa Leppävaaran Liikuntahallilla. Turnausinfon aikatauluineen löydät täältä.