MAALIPALLOSARJOJEN KAUSI 2023 – 2024 JATKUU TOISEN RUNKOSARJATURNAUKSEN MERKEISSÄ ESPOOSSA

Henrikka Toivolan ottamassa kuvassa Old Powerin Erkki Miinala ja Fatmir Seremeti maalin edessä, Seremeti pitää toisella kädellään palloa ja toinen käsi on Miinalan hartialla.

Kansallisten maalipallosarjojen kauden 2023 – 2024 runkosarja jatkuu kolmen kuukauden tauon jälkeen niin Miesten SM-sarjan kuin Avoimen SM-sarjankin osalta, kun espoolainen Old Power järjestää turnauksen Tapiolan liikuntahallilla, osoitteessa Urheilupuistontie 2, Espoo 13. – 14. tammikuuta. Tapiolan Liikuntahalli on iso koripallohalli Metro Areenaa vastapäätä; hallin pääovien läheisyydessä on iso plakaatti, missä lukee MAALIPALLO. Tapahtumaan on yleisölle vapaa pääsy, joten lämpimästi tervetuloa!

Tapahtumapaikalla palvelee kisakahvio molempina päivinä klo 9.00 – 18.00 välisenä aikana. Kahviossa on tarjolla pientä suolaista ja makeaa välipalaa sekä lämpimiä ruoka-annoksia isompaan nälkään (myös kasvisruoka- sekä gluteeniton vaihtoehto löytyvät) ja tietysti asiaan kuuluvia virvokkeita. Suositamme korttimaksamista. Kahvion tuotot ohjataan Old Power-seuran toimintaan.

KUINKA SEURATA TAPAHTUMAA

Maalipallo on parasta totta kai paikan päällä, mutta ottelut ovat seurattavissa myös livestream-lähetyksenä Goalball Finland- YouTube-kanavan kautta, minne pääset klikkaamalla tästä.

Nopeimmin tulospalvelu päivittyy Goalball Finland- Facebook-sivulle, minne pääset sivun alareunassa olevasta Facebook-linkistä.

Tulokset maalintekijöineen sekä vallitsevat sarjatilanteet ja maalintekijätilastot löydät molempien sarjojen omilta sivuilta:

Miesten SM-sarja

Avoin SM-sarja

ENNAKKOASETELMAT / MIESTEN SM-SARJA

Kauden avausturnauksessa Liikuntakeskus Pajulahdessa hallitseva mestari Old Power sekä ykköshaastaja Pro Näpäjä pelasivat varsin railakasta ja tuloksellista peliä, siispä molemmat lähtevät täysillä pisteillä toiseen runkosarjaturnaukseen. Nämä kaksi huippujoukkuetta kohtaavatkin heti Tapiolan turnauksen kärkeen, nimittäin lauantai-iltapäivässä klo 13.05 nähdään näiden joukkueiden välinen kauden ensimmäinen ja takulla viihdyttävä runkosarjaotatus.

Kärkikaksikon takana on todella tasaista; osalla joukkueista on hieman kokoonpanovajauksia Tapiolan turnauksessa, joten viikonlopun aikana saatetaan nähdä jonkin verran ristiin pelaamista.

Pro näpäjän Jani Vesalainen johtaa Miesten SM-sarjan maalintekijätilastoa avausturnauksen 27 osumallaan, mutta perässä vaanivat Old Powerin nälkäinen kaksikko; tanskalainen Gustav Koch Rasmussen ja yhdeksän kertaa Miesten SM-sarjan maalikuninkaana kunnostautunut Erkki Miinala.

ENNAKKOASETELMAT / AVOIN SM-SARJA

O.P. Vixens esitteli todellista ”naisvoimaa” kauden avauksessa Liikuntakeskus Pajulahdessa ottamalla neljä voittoa yhtä monesta ottelustaan. Runsaasti uudistunut viime kauden mestarijoukkue Aisti United osoitti, että se on varteenotettava mestarisuosikki myös alkaneella kaudella, sillä joukkue otti neljästä ottelustaan kolme voittoa ja pelasi kolmantena sarjataulukossa majailevan Näpäjä XX:n kanssa tasan. Vixensin ja Unitedin välinen kauden ensimmäinen koitos koittaakin prime time-aikaan lauantai-iltapäivästä Tapiolassa; tämä Avoimen SM-sarjan huippuottelu käynnistyy klo 15.50.

Kärkikaksikon takana vaanii nälkäinen kolmen joukkueen rypäs, kun Näpäjä XX, O.P. Gladiators ja O.P. Karun ovat vain yhden pisteen sisällä toisistaan. Näille joukkueille Tapiolan turnaus onkin todella tärkeä paikka rohmuta lisää pisteitä ja nousta haastamaan kärkikaksikkoa kamppailusta Top 2:een ja sitä myötä suoraan finaaliturnauksen välieräpaikkaan.

Aisti Inclusion ja Aisti Open ovat avausturnauksen jälkeen vielä ilman pisteitä, mutta tämä asia korjaantuu vähintään toisen joukkueen osalta heti lauantaiaamussa, kun joukkueet kohtaavat toisensa klo 10.20 alkaen.

Avoimen SM-sarjan maalintekijätilasto on huipputasainen avausturnauksen jäljiltä, sillä kärkikuusikko mahtuu vain neljän maalin sisälle toisistaan; jokaisella näillä pelaajalla on iso rooli joukkueessaan erityisesti hyökkäyspäässä, joten oletettavaa on, että taisto kauden kovimman maalintekijän tittelistä jatkuu vielä todella pitkään tasaisena.

OTTELUOHJELMA

Lauantai 13.1.2024

Alkamisaika / Ottelunumero – Sarja / Kotijoukkue – Vierasjoukkue

8:30 / 15 – Avoin SM-sarja / O.P. Vixens – O.P. Gladiators

9:25 / 16 – Avoin SM-sarja / O.P. Karun – Aisti United

10:20 / 17 – Avoin SM-sarja / Aisti Inclusion – Aisti Open

11:15 / 13 – Miesten SM-sarja / Näpäjä Omega – Aisti Sport

12:10 / 14 – Miesten SM-sarja / Aisti Revolution – O.P. Hurricanes

13:05 / 15 – Miesten SM-sarja / Old Power – Pro Näpäjä

14:00 / 18 – Avoin SM-sarja / O.P. Gladiators – Näpäjä XX

14:55 / 19 – Avoin SM-sarja / Aisti Open – O.P. Karun

15:50 / 20 – Avoin SM-sarja / Aisti United – O.P. Vixens

16:45 / 21 – Avoin SM-sarja / Näpäjä XX – Aisti Inclusion

17:40 / 16 – Miesten SM-sarja / Aisti Revolution – Aisti Sport

18:35 / 17 – Miesten SM-sarja / Pro Näpäjä – Näpäjä Omega

19:30 / 18 – Miesten SM-sarja / O.P. Hurricanes – Old Power

Sunnuntai 14.1.2024

8:30 / 22 – Avoin SM-sarja / Aisti United – Aisti Open

9:25 / 23 – Avoin SM-sarja / Näpäjä XX – O.P. Vixens

10:20 / 24 – Avoin SM-sarja / O.P. Karun – O.P. Gladiators

11:15 / 19 – Miesten SM-sarja / Aisti Sport – Pro Näpäjä

12:10 / 20 – Miesten SM-sarja / Old Power – Aisti Revolution

13:05 / 21 – Miesten SM-sarja / Näpäjä Omega – O.P. Hurricanes

14:00 / 25 – Avoin SM-sarja / O.P. Vixens – Aisti Inclusion

14:55 / 22 – Miesten SM-sarja / Old Power – Aisti Sport

15:50 / 26 – Avoin SM-sarja / O.P. Gladiators – Aisti Open

16:45 / 27 – Avoin SM-sarja / Aisti United – Näpäjä XX

17:40 / 28 – Avoin SM-sarja / Aisti Inclusion – O.P. Karun

18:35 / 23 – Miesten SM-sarja / Pro Näpäjä – O.P. Hurricanes

19:30 / 24 – Miesten SM-sarja / Aisti Revolution – Näpäjä Omega