OLD POWER JA PRO NÄPÄJÄ TUKEVOITTIVAT ASETELMIAAN MIESTEN SM-SARJAN KÄRJESSÄ ESPOON TURNAUKSESSA – SEEMI HINTSANEN SÄKENÖI NÄPÄJÄ OMEGAN TÄHTENÄ

Hanna Mannisen ottamassa kuvassa näkyy Tapiolan Liikuntahallin pelikenttä, toimitsijat sekä Näpäjä Omegan ja Aisti Revolutionin välistä kamppailua katsomosta kuvattuna.

Maalipallon Miesten SM-sarjan kauden 2023 – 2024 toinen runkosarjaturnaus pelattiin Espoossa, Tapiolan Liikuntahallilla 13. – 14. tammikuuta 2024 ja turnausjärjestelyistä vastasi Old Power.

Avausturnauksessa pelkkiä voittoja napsineet hallitseva suomenmestari Old Power sekä Pro Näpäjä iskivät yhteen lauantaipäivässä; puoliajalla joukkueet olivat vielä tasaväkisesti 5-5-lukemissa, mutta kiitos todella vahvan toisen puoliajan startin Old Power eteni hallitusti voittoon 12-9-lukemin aiheuttaen näin Pro Näpäjälle sen kauden ensimmäisen tappion.

Old Power koki niin ikään kauden ensimmäisen pistemenetyksensä, kun Aisti Sport haastoi ennakkoluulottomasti suuren suurta suosikkia koko ottelun ajan; Old Power karkasi toisen puoliajan alkupuolella jo 6-2-johtoasemaan, mutta Aisti Sport ei luovuttanut, vaan joukkue nousi kuin nousikin lopulta 6-6-tasatulokseen. Ottelun aikana hallissa oli todella upea tunnelma, molempien joukkueiden saadessa kovaa kannustusta.

Myös Pro Näpäjän ja Aisti Sportin kamppailu oli todella tuima, mutta tällä kertaa Pro Näpäjä oli etevämpi nousten toisella puoliskolla kahden maalin takaa 6-5-voittoon kiitos Jani Vesalaisen neljän ja Petri posion kahden osuman.

Kärkikolmikon takanakin tapahtui yllin kyllin viikonlopun aikana. Avausturnauksen sekä Tapiolan turnauksen lauantaipäivän pisteittä pelannut Näpäjä Omega osoitti jo potentiaaliaan lauantaisessa kamppailussa Aisti Sportia vastaan häviten sen vain maalilla, mutta sunnuntaina joukkue saalisti kauden avausvoittonsa kaadettuaan ilman ykköstähteään Ehsan Zoveidavia pelanneen O.P. Hurricanesin 11-3-lukemin. Zoveidavin poissaolo sekä parin pelaajan sairastelut juuri ennen turnausta rokottivat pahasti Hurricanesin otteita viikonlopun aikana, joten joukkue valahti avausturnauksen jälkeiseltä kolmossijalta sarjataulukon jumboksi.

Näpäjä Omega nappasi heti perään toisen voittonsa, kun se onnistui vielä koko turnauksen viimeisessä kamppailussa kairaamaan voiton Aisti Revolutionista 6-5-lukemin. Revolution joutui tulemaan toimeen ilman maajoukkuekonkari Ville Montosta ja tuloksena oli yksi voitto, joka irtosi Hurricanesista 7-4-lukemin.

Viikonlopun ahkerimmat maalintekijät olivat Old Powerin tanskalaisvahvistus Gustav Koch Rasmussen ja Näpäjä Omegan Seemi Hintsanen; 19 maalia molemmille herroille neljään otteluun. Seemi Hintsanen palkittiin myös viikonlopun parhaaksi puolustajaksi (joukkueiden valinta).

Katsaus sarjataulukkoon osoittaa, että yhden pisteen marginaalilla kärjessä oleva kaksikko Old Power ja Pro Näpäjä ovat melkoisella etumatkalla kolmantena majailevaan Aisti Sportiin nähden, joten tällä hetkellä näyttäisi, että nämä kaksi joukkuetta nappaavat suorat välieräpaikat kauden huipentavaan finaaliturnaukseen, vaikka vasta vähän yli puolet runkosarjasta on takana; kumpi sitten näistä huippujoukkueista vie runkosarjan nimiinsä on vielä hämärän peitossa.

Aisti Sport pitää vahvasti kolmatta sijaa hallussaan, mutta takana tuleva kolmikko Revolution, Omega ja Hurricanes mahtuvat ainoastaan kahden pisteen sisään, joten puolivälieräasetelmia tullaan vielä hakemaan runsaasti jäljellä olevissa runkosarjakamppailuissa.

Maalintekijätilastossa Old Powerin Koch Rasmussen on ottanut kärkipaikan, mutta vain yhden maalin päässä takana vaanii Pro Näpäjän Jani Vesalainen. Kolmantena oleva Old Powerin Erkki Miinala on jäänyt Vesalaisesta jo seitsemän maalin päähän.

Kaikki kauden tulokset, vallitseva sarjatilanne ja maalintekijätilasto kokonaisuudessaan löytyy klikkaamalla tästä.

SARJATAULUKKO ESPOON TURNAUKSEN JÄLKEEN

Sijoitus – Joukkue / Ottelut / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Maaliero / Pisteet

1 – Old Power / 8 / 7 / 1 / 0 / 97-43 +54 / 22

2 – Pro Näpäjä / 8 / 7 / 0 / 1 / 94-61 +33 / 21

3 – Aisti Sport / 8 / 3 / 2 /3 / 54-63 -9 / 11

4 – Aisti Revolution / 8 / 2 / 0 / 6 / 41-60 -19 / 6

5 – Näpäjä Omega / 8 / 2 / 0 / 6 / 50-75 -25 / 6

6 – O.P. Hurricanes / 8 / 1 / 1 / 6 / 48-82 -34 / 4

ESPOON TURNAUKSEN MAALINTEKIJÄT JOUKKUEITTAIN

Näpäjä Omega:
Seemi Hintsanen 19
Tomi Vesalainen 5
Oskari Nyström 2
Leo hintsanen 4

Aisti Revolution:
Aleksi Aittola 7
Miika Honkanen 7
Eemi Utriainen 5

O.P. Hurricanes:
Eetu Eronen 8
Arttu luiro 6
Petteri Peitso 2

Aisti Sport:
Jarno Mattila 11
Markus Tihumäki 10
Bruno Okello 2

Old Power:
Fatmir Seremeti 9
Gustav Koch Rasmussen 19
Erkki Miinala 14

Pro Näpäjä:
Petri Posio 12
Jani Vesalainen 16
Joni Ylönen 16