OLD POWER RUNKOSARJAVOITTOON – PUOLIVÄLIERISSÄ HUIKEAA DRAAMAA JA SUVEREENIA HALLINTAA

Kuvateksti: Henriikka Toivolan ottamassa kuvassa O.P. Hurricanesin hyökkäystykki #1 Ehsan Zoveidavi ja ikimuistoiseen debyyttiturnaukseen Miesten SM-sarjassa päätynyt #7 Arttu Cowell puolustavat palloa, joka on ilmassa miesten välissä. Herroilla on valkoiset Old Power-paidat yllään, joissa on mustia kontrastiraitoja.

Maalipallon Miesten SM-sarjan kauden 2023 – 2024 runkosarja miteltiin päätökseen Helsingissä, Validia Kuntoutuksen tiloissa lauantaina 6. huhtikuuta. Sunnuntaina 7.4. oli vuorossa jo puolivälieräkamppailut runkosarjan sijoille 3 – 6 päätyneiden joukkueiden osalta.

Turnausjärjestäjä Old Power haluaa kiittää jokaista turnaukseen osallistunutta pelaajaa, valmentajaa, huoltajaa, tuomaria, toimitsijaa sekä katsojaa niin paikan päällä kuin livestreamin äärellä erittäin viihdyttävästä ja antoisasta maalipalloviikonlopusta.

OLD POWER RUNKOSARJAVOITTOON, MIINALALLE MAALIKUNINKUUS

Miesten SM-sarjan hallitseva mestari espoolainen Old Power varmisti runkosarjan voiton, kun se kukisti lauantaiaamupäivästä turnauksen ensimmäisessä ottelussaan vantaalaisen Aisti Sportin huippujännittävien vaiheiden jälkeen 9-8-lukemin; Old Powerin tanskalaistähti Gustav Koch Rasmussen iski ratkaisumaalin vain 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tämän jälkeen Old Power marssi vakuuttavaan voittoon Näpäjä Omegasta 13-3-lukemin.

Koko runkosarjan päättäneessä ottelussa iskivät yhteen runkosarjan kärkikaksikko Old Power ja Pro Näpäjä, jotka tarjosivatkin varsinaista maalipalloviihdettä; toisella puoliajalla Pro Näpäjä onnistui Jani Vesalaisen ja Petri Posion johdolla repimään selvähkön eron vastustajaan, mutta tämän jälkeen erityisesti OP:n Erkki Miinala heräsi otteluun iskemällä ahkerasti kavennusmaaleja; lopulta kuitenkin Old Powerille sen kauden avaustappio 7-10-lukemin. Old Powerin ja Pro Näpäjän välille jäi eroa seitsemän pistettä sarjataulukossa.

Miinala ja Koch Rasmussen jakoivat runkosarjan maalintekijätilaston ykkössijaa ennen Pro Näpäjä-kamppailua, mutta Miinala sai lopulta iskettyä 70 maalia runkosarjaan, kun Koch Rasmussen jäi 67 osumaan. Miinala on voittanut Miesten SM-sarjan maalikuninkuuden peräti kymmenen kertaa urallaan.

PUOLIVÄLIERÄPARIT SELVILLE JÄNNITTÄVIEN VAIHEIDEN JÄLKEEN

Runkosarjan kolmannessa sijassa oli vahvimmin kiinni Aisti Sport, joka koki kuitenkin Validian Synapsia-salissa peräti kolme yhden maalin tappiota lauantaipäivässä: Old Powerille, O.P. Hurricanesille ja Näpäjä Omegalle. O.P. Hurricanes näyttikin nousevan jo Aisti Sportin ohitse, kun se johti runkosarjan päätösotteluaan Aisti Revolutionia vastaan aivan viimeisille minuuteille saakka, kunnes Hurrikaanilauman maajoukkuemies Eetu Eronen loukkasi pahasti jalkansa ja Revolution hyödynsi tästä koituneen pienen sekaannuksen Hurricanes-päädyssä. Ottelu päättyi 4-4-lukemiin, mikä riitti lopulta Aisti Sportille pitämään tasapisteisiin nousseen Hurricanesin takanaan paremman maalieronsa turvin.

Aisti Revolution nappasi lauantain kolmesta ottelusta Hurricanes-tasurin lisäksi maukkaan päänahan kaatamalla Pro Näpäjän 4-3-lukemin. Joukkue koki tappion Näpäjä Omegalle 3-5-lukemin, mutta joukkueen puolustuspeli oli pitkin päivää varsin vakuuttavaa. Revolution-leiristä löytyi myös joukkueiden äänestämä päivän sykähdyttävin pelaaja; nuori Eemi Utriainen esitti todella vahvoja ja ennakkoluulottomia otteita Validian parketilla. Revolution nappasi lopulta runkosarjasta 13 pistettä ollen viides ja jättäen kuudenneksi sijoittuneen Näpäjä Omegan taakseen yhden pisteen marginaalilla.

PUOLIVÄLIERISSÄ HUIKEAA DRAAMAA JA SUVEREENIA HALLINTAA

Sunnuntaisiin puolivälieriin saatiin draamaa jo edellisenä iltana, kun kävi ilmi, että O.P. Hurricanesin Eetu Eronen ei pystyisi pelaamaan sunnuntaisissa puolivälierissä, joten Hurrikaanit pestasivat Maalipallon lajivaliokunnan hyväksynnällä lauantaina ensimmäiset Miesten SM-sarjan mittelönsä pelanneen Arttu Cowellin mukaan puolivälieriin force majeure-säännön nojalla.

Runkosarjan neljänneksi sijoittunut O.P. Hurricanes kohtasi runkosarjan viidennen Aisti Revolutionin kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa, jonka avausosa oli heti ottelun alkuminuuteista lähtien erinomaisesti Revolutionin hyppysissä ja joukkue johti ottelua parhaimmillaan 5-0 avausjaksolla. Hurricanes etsi parasta kokoonpanoaan, mikä aiheutti hapuilua puolustuspelissä, ja lisäksi Revolutionin Ville Montonen sai namutella maaleja rankkareista, kun Hurricanesin hyökkäystykki Ehsan Zoveidavi joutui ottamaan kovasti riskiä hyökkäyksessään. Lopulta ensimmäinen osaottelu päättyi Aisti Revolutionin voittoon 10-7-lukemin.

Toisessa osaottelussa Hurricanes oli pakkovoiton edessä, mikäli joukkue haluaisi venyttää otteluparin jatkoajalle. Ottelun alku oli todella tasainen, kun Hurricanes oli löytänyt toimivan kokoonpanon siirtämällä Zoveidavin sentteriksi, Luiron seiskalaitaan ja Cowellin ykköslaituriksi. Revolution näytti kuitenkin edelleen hieman vahvemmalta ja joukkue johti avauspuoliajalla Montosen osumilla 3-1, mutta Zoveidavi sai iskettyä yhden ”pukukoppimaalin”, mikä lisäsi uskoa Hurricanes-leirissä. Zoveidavi osoitti arvonsa joukkueelleen, kun mies iski kaksi upeaa osumaa toisen puoliajan alkupuolella, ja nämä maalit sekä loistava joukkuepuolustus siivittivät lopulta Hurricanesin voittoon ottelussa 4-3-lukemin.

Tämähän tarkoitti siis huippujännittävää jatkoaikaa (2 * 3 minuuttia kultaisen maalin säännöllä eli ensiksi maalin tehnyt joukkue voittaa). Ensimmäisellä kolmeminuuttisella molemmat hakivat kuumeisesti aukkoa vastustajan puolustuksesta ja jatkoajalle siunautuva aikalisä nähtiin molemmissa päädyissä, mutta kultainen maali loisti vielä poissaolollaan. Toisen kolmeminuuttisen alkupuolella molemmat joukkueet kävivät äärimmäisen lähellä ratkaisumaalia, mutta trilleri sen kun jatkui. Zoveidavin pitkä heitto avasi huikean mahdollisuuden Revolutionille, mutta heidän epäonnekseen Ville Montosen rankkariheitto sujahti seiskatolpan vierestä ulos. Ja jotta draaman kaari olisi täydellinen, niin vajaat puolitoista minuuttia ennen jatkoajan päätöstä Aisti Revolutionin penkiltä pyydettiin aikalisää. Tämähän tiesi pelinviivytysrangaistusta, sillä jatkoajalla ei ole sallittua ottaa kuin yhden aikalisän per joukkue. Hurricanes valitsi Revolution-leiristä Miika Honkasen puolustamaan rankkaria, jonka Zoveidavi tykitti verkon perukoille päättäväisesti siivittäen näin joukkueensa toukokuisen finaaliturnauksen välierä- ja mitaliotteluihin.

Toisessa puolivälieräparissa iskivät yhteen runkosarjan kolmas Aisti Sport ja kuudes Näpäjä Omega. Lauantai-iltapäivästä Omega onnistui yllättämään Aisti Sportin 6-5-lukemin, mutta tällä kertaa oli aivan erilainen tahti askelten; Aisti Sport repäisi puolessatoista minuutissa 3-0-johtoaseman, jota joukkue pystyi puolustamaan todella vakuuttavasti läpi ensimmäisen osaottelun, vaikka välissä joukkueen toinen luottopelaaja Markus Tihumäki joutuikin piipahtamaan vaihtopenkin puolella haavasta vuotaneen veren vuoksi. Tällöin joukkuetta kipparoi huippukokenut Jarno Mattila, joka oli äärimmäisen vahvalla pelipäällä takoen ensimmäiseen osaotteluun neljä maalia Aisti Sportin 7-1-voittoon päättyneessä kamppailussa.

Toinen osaottelu ei tuonut helpotusta Omegan tilanteeseen, sillä tulikuuma Mattila teki kentällä lähes, mitä tahtoi. Ja kun Aisti Sportin kolmikko Tihumäki – Harjunen – Mattila hoitelivat myös puolustusvelvoitteensa erinomaisella laadulla, niin Näpäjä Omegalla oli tiedossa jääminen puolivälierävaiheeseen ja kesäloman alkaminen. Mattilalle toiseen osaotteluun peräti kahdeksan osumaa, kun Aisti Sport rynnisti suvereenisti toukokuiseen finaaliturnaukseen 12-4-voittolukemin

FINAALITURNAUKSEN OHJELMA

Espoossa, leppävaaran Liikuntahallilla 18. – 19. toukokuuta pelattavan finaaliturnauksen välierät pelataan samalla tavalla kuin nyt sunnuntaiset puolivälierät eli kaksiosaisina ja enemmän pisteitä kahdesta ottelusta kerännyt joukkue selviää kauden huipentavaan finaaliotteluun.

Turnauksen ohjelma on seuraavanlainen:

Lauantai 18.5.2024

klo 10.15 / Välierä 1 / Pro Näpäjä – Aisti Sport

klo 11.30 / Välierä 1 / Old Power – O.P. Hurricanes

klo 15.15 / Välierä 2 / Aisti Sport – Pro Näpäjä

klo 16.30 / Välierä 2 / O.P. Hurricanes – Old Power

Sunnuntai 19.5.2024

klo 12.00 / Pronssiottelu /

klo 15.00 / Finaali /

Kaikki Miesten SM-sarjan kauden 2023 – 2024 ottelutulokset maalintekijöineen, runkosarjan loppujärjestyksen sekä maalintekijätilaston löydät klikkaamalla tästä.