MAALIPALLON MIESTEN SM-SARJAN RUNKOSARJA HUIPENTUU HELSINGISSÄ – SUNNUNTAINA LUVASSA KUTKUTTAVAT PUOLIVÄLIERÄOTTELUT

Kuvateksti: Henriikka Toivolan ottamassa kuvassa Old Powerin #8 Erkki Miinala on heittämässä palloa Tapiolan Liikuntahallissa, Espoossa.

Maalipallon Miesten SM-sarjan kauden 2023 – 2024 runkosarja huipentuu lauantaina 6. huhtikuuta Helsingissä, Validia Kuntoutuksen tiloissa osoitteessa Nordenskiöldinkatu 18 B (Synapsia-sali). Turnausjärjestelyistä vastaa espoolainen Old Power. Lauantaina jokaisella sarjan joukkueella on vielä kolme runkosarjakoitosta edessään ja sunnuntaina päästäänkin jo pudotuspelitunnelmaan Validiassa, kun on aika puolivälieräsarjojen runkosarjan sijoille 3 – 6 päätyneiden joukkueiden osalta.

Turnaukseen on yleisöllä vapaa pääsy! Validian aulassa sijaitsevassa ravintolassa voit käydä tankkaamassa otteluiden lomassa. Otteluohjelma on tämän artikkelin lopussa.

LÄHTÖKOHDAT RUNKOSARJAN HUIPENNUKSEEN LAUANTAILLE

Miesten SM-sarjan hallitseva mestari Old Power ja sen ykköshaastaja lahtelainen Pro Näpäjä ovat jo varmistaneet paikkansa runkosarjan kärkikaksikkona, ja sitä myötä nämä joukkueet nähdään varmuudella 18. – 19. toukokuuta Leppävaaran Liikuntahallilla, Espoossa pelattavan kauden finaaliturnauksen välierissä. Old Power on kaksin käsin kiinni runkosarjan voitossa, sillä joukkueella on peräti seitsemän pisteen kaula Pro Näpäjään, joten yksikin voitto jäljellä olevista kolmesta ottelusta tai puolestaan Pro Näpäjän yksikin pistemenetys lauantaina tietää runkosarjan voittoa Espoon punamustille.

Tulevana viikonloppuna molemmat kärkijoukkueet ovat hieman vajaamiehisiä, kun Old Powerilta puuttuu heidän ruotsalaistähtensä Fatmir Seremeti ja puolestaan Pro Näpäjältä maaliruisku Jani Vesalainen. Old Powerin tanskalaistykki Gustav Koch Rasmussen ja moninkertainen Miesten SM-sarjan maalikuningas Erkki Miinala tulevat käymään huippujännittävän kamppailun runkosarjan maalikuninkuudesta, sillä tämän kärkikaksikon ero on tällä hetkellä vain vaivaiset kaksi maalia Koch Rasmussenin hyväksi. Kolmantena oleva Aisti Sportin Jarno Mattila on jäänyt yhdeksän maalin päähän Miinalasta.

Vantaalainen Aisti Sport on vahvimmin kiinni runkosarjan kolmossijassa, mutta maaliskuussa Vantaalla oivassa vireessä esiintynyt Old Powerin veljesjoukkue O.P. Hurricanes on vielä iskuetäisyydellä neljän pisteen päässä. O.P. Hurricanes joutuu tulemaan Validiassa toimeen ilman luotettavaa konkaripelaajaansa Petteri Peitsoa, joka valmistautuu jo kovaa vauhtia parayleisurheilun MM-kilpailuihin. Peitson tilalle on nostettu Avoimen SM-sarjan puolelta Arttu Cowell ottamaan ensituntumansa Miesten SM-sarjassa.

Viidentenä runkosarjassa majaileva Aisti Revolution lähtee varmasti hakemaan jälleen onnistuneita pelejä maaliskuisen hieman repaleisen turnauksen jäljiltä ja sitä kautta hyvää pelihuumoria sunnuntaisiin puolivälieriin. Tällä hetkellä runkosarjan perää pitävä Näpäjä Omega on melko samanlaisessa tilanteessa, nimittäin myös sen maaliskuinen turnaus sujui varsin mollivoittoisesti, joten lauantaisilla otteluilla on varmasti suuri merkitys joukkueen itseluottamuksen kannalta sunnuntaita silmällä pitäen.

KUPLETIN JUONI SUNNUNTAISIIN PUOLIVÄLIERIIN

Sunnuntaina runkosarjan kolmas kohtaa runkosarjan kuudennen ja runkosarjan neljäs runkosarjan viidennen kaksiosaisissa puolivälieräsarjoissa.

Puolivälieräsarjoissa voitosta saa kolme pistettä, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä. Puolivälieräsarjan voittaja on joukkue, jolla on enemmän pisteitä kahden osaottelun jälkeen. Mikäli kahden osaottelun jälkeen pisteet ovat joukkueiden välillä tasan koittaa 2 * 3 minuutin jatkoaika kultaisen maalin säännöllä (ensiksi maalin tehnyt joukkue voittaa ottelun ja koko puolivälieräsarjan). Mikäli jatkoaikakaan ei tuo ratkaisua, niin joukkueiden välillä heitetään vapaaheittokilpailu.

Puolivälieräsarjojen voittajat etenevät toukokuisen finaaliturnauksen välieriin. Välierissä runkosarjavoittaja kohtaa heikommin runkosarjassa sijoittuneen puolivälierävoittajan, kun taas runkosarjan kakkonen kohtaa paremmin runkosarjassa sijoittuneen puolivälierävoittajan niin ikään kaksiosaisissa välieräsarjoissa.

NÄIN SEURAAT TURNAUSTA

Miesten SM-sarjan virallisen sivuston löydät klikkaamalla tästä. Sivuilta löytyvät joukkueiden kokoonpanot, kaikki tulokset maalintekijöineen ja tietysti runkosarjan sarjatilanne sekä maalintekijätilasto.

Goalball Finland- YouTube-kanavan kautta voit seurata kaikki turnauksen ottelut livestream-lähetyksenä. Sunnuntaiset huippujännittävät puolivälieräottelut teille tulkitsee paraurheilun ”sinivalkoinen ääni” Tuomas Törrönen kommentaattorinaan Erkki Miinala.

Goalball Finland- Facebook-sivulle päivittyvät myös kaikki turnaustulokset uunituoreina.

AIKATAULU

Lauantai 6.4.2024

Alkamisaika / Kotijoukkue – Vierasjoukkue

10.00 / O.P. Hurricanes – Pro Näpäjä

11.00 / Aisti Sport – Old Power

12.00 / Näpäjä Omega – Aisti Revolution

13.30 / O.P. Hurricanes – Aisti Sport

14.30 / Old Power – Näpäjä Omega

15.30 / Aisti Revolution – Pro Näpäjä

17.00 / Näpäjä Omega – Aisti Sport

18.00 / Aisti Revolution – O.P. Hurricanes

19.00 / Old Power – Pro Näpäjä

Sunnuntai 7.4.2024

09.30 / Puolivälierä 1: Runkosarjan 4. – Runkosarjan 5.

10.30 / Puolivälierä 1: Runkosarjan 3. – Runkosarjan 6.

12.15 / Puolivälierä 2: Runkosarjan 5. – Runkosarjan 4.

13.30 / Puolivälierä 2: Runkosarjan 6. – Runkosarjan 3.