PAJULAHDEN B-SARJAN EM-KILPAILUILLE UUSI AJANKOHTA – A-SARJAN KISAT JÄRJESTETÄÄN MARRASKUUSSA 2021

Maalipallon kansainvälinen kattojärjestö IBSA ja Pajulahden B-Sarjan EM-Kilpailuiden järjestelytoimikunta ovat päättäneet uuden ajankohdan Liikuntakeskus Pajulahdessa järjestettäville vuoden 2021 B-Sarjan EM-Kilpailuille.

Alun perin kisat oli määrä järjestää tammi – helmikuun vaihteessa 2021, mutta koronaviruspandemian luomat riskit ja epävarmuustekijät pakottivat kisaorganisaation siirtämään kisoja. Uusi ajankohta kisoille on nyt vahvistettu ja Pajulahdessa päästään arvokisatunnelmaan 31. toukokuuta – 7. kesäkuuta välisenä aikana. Ajankohtamuutoksella kisaorganisaatio pyrkii varmistamaan tasapuolisen osallistumismahdollisuuden kaikille maille ja minimoimaan myös koronaviruspandemian aiheuttamat riskit ja haitat kisoille.

Kisoihin osallistuu kymmenen miesten maata, joista kolme parasta nousevat Euroopan top10-maan joukkoon A-Sarjaan ja kolme heikointa maata lähtevät ottamaan vauhtia uuteen nousuun C-Sarjan puolelta.

Naisten puolella kisoihin mukaan ilmoittautui kuusi maata, mutta vielä on mahdollista, että osallistujamaita tulee lisää uuden ajankohdan myötä. Suomen naisten maalipallomaajoukkue tavoittelee kotikisoissa sijoittumista kolmen parhaan joukkoon ja näin nousua takaisin Euroopan valioiden joukkoon A-Sarjan puolelle. Luonnollisestikaan ei ole vielä varmaa, pääseekö yleisö paikan päälle Pajulahteen kannustamaan Suomen naisia, mutta kisoista on varmuudella tulossa livestream-lähetys jokaisesta ottelusta.

IBSA on vahvistanut myös, että vuoden 2021 A-Sarjan EM-Kilpailut järjestetään Turkissa marraskuussa 2021. Tarkempi tapahtuma-ajankohta julkistetaan pian vuoden 2021 alussa. Suomen miehet lähtevät hakemaan Turkin EM-Kilpailuista paluuta mitalikantaan ja toivottavasti myös Suomen naiset onnistuvat raivaamaan tiensä kotikisoista takaisin EM-Kilpailuiden A-Sarjaan!