SEGL MESTAREIDEN LIIGA 2021 – DIVISIOONATURNAUKSET PERUUTETTU, SEURAJOUKKUEIDEN EUROOPANMESTARI RATKAISTAAN PORTUGALISSA LOKAKUUN ALUSSA

Euroopan Maalipalloseurojen Liitto (EGCA) on joutunut jälleen tekemään kipeitä ratkaisuja koskien maailman kovinta kansainvälistä seurajoukkuekilpailua SEGL – Mestareiden Liigaa ja sen kautta 2021. Eurooppaa alati raastava koronaviruspandemia ei näytä hellittävän otettaan; päinvastoin, uudet virusmuunnokset aiheuttavat aivan uudenlaisen uhan ja lisäksi rokotukset eivät ole päässeet toivotulla tavalla vauhtiin monessakaan Euroopan maassa. Maalipalloseurat eri puolilla Eurooppaa eivät ole päässeet harjoittelemaan saati sitten kilpailemaan pitkiin aikoihin, eikä ole olemassa mitään varmuutta siitä, koska se olisi jälleen mahdollista.

EGCA on päättänytkin täten perua SEGL – Eteläisen Divisioonan turnauksen Tshekin Prahassa 17. – 20. kesäkuuta ja Pohjoisen Divisioonan turnauksen Liettuan Vilnassa 24. – 27. kesäkuuta. Liitto perustelee ratkaisuaan juurikin seurajoukkueiden olemattomilla tai vähintäänkin epätasa-arvoisilla valmistautumismahdollisuuksilla ja monien maiden todella tiukoilla matkustusrajoituksilla, jotka aiheuttaisivat kohtuuttomia uhrauksia seurojen jäsenille. Lisäksi vaarana on, että viime hetkillä ennen turnauksia tulisi massaperuutukset, jotka koituisivat puolestaan todella suureksi vahingoksi turnausjärjestäjille.

SEGL – Mestareiden Liigan kausi 2021 tuleekin pitämään sisällään vain yhden ison mestaruusturnauksen, joka pelataan Portugalin Odivelaksessa 29. syyskuuta – 3. lokakuuta 2021, mikäli koronaviruspandemia on siihen mennessä hellittänyt otettaan Euroopasta. Lokakuun alun turnausta isännöi liigan hallitseva mestari Sporting CP ja mukaan kutsutaan kaikki divisioonaturnauksiin ilmoittautuneet seurat, joihin kuuluu myös suomalaisseurat Aisti Sport ja Old Power.

Samaisena syys – lokakuun vaihteen viikonloppuna Portugalin Odivelaksessa on tarkoitus pelata myös historian toinen naisten SEGL – Mestareiden Liiga-turnaus, johon ilmoittautuminen käynnistyy vielä tämän viikon aikana.