Suomen Maalipalloyhdistys on tarjonnut jo vuosikymmenen ajan kaikille avointa matalan kynnyksen maalipalloturnausta SMY Cupia, joka on pelattu yleensä loppukesästä elo – syyskuun vaihteessa.

Turnaukseen on voinut osallistua kuka tahansa pelitaidoista tai kokemuksesta riippumatta, mitä enemmän uusia kokeilijoita on saatu turnaukseen, sen parempi.

Turnaukseen voi osallistua joko rakentamalla oman joukkueen tai ilmoittautumalla yksittäiseksi pelaajaksi. Yksittäisistä pelaajista rakennetaan joukkueet arpomalla.

Arvonnassa pelaajat laitetaan eri arvontakoreihin sen hetkisen pelitasonsa mukaisesti ja näin saadaan mahdollisimman tasavahvoja joukkueita turnaukseen.

Ensimmäinen SMY Cup järjestettiin vuonna 2010 ja turnaus on jäänyt välistä vain vuosina 2012 (Lontoon Paralympialaiset) ja 2017 (tuomaripula).

Viime vuonna SMY Cupissa kokeiltiin ensimmäistä kertaa erillistä sarjaa miehille ja omaa sarjaansa naisille ja nuorille. Aiemmin kaikki ilmoittautuneet pelaajat ovat pelanneet samassa sarjassa.

SMY Cup 2020

SMY Cup 2020-turnaus oli tarkoitus järjestää Helsingissä Validia Kuntoutuksen tiloissa lauantaina 24. lokakuuta, mutta kiihtyneen koronavirustilanteen vuoksi tapahtuma päätettiin peruuttaa. Tiedotteen asiasta pääset lukemaan täältä

Tulosarkisto

Alta löytyvät aiempien SMY Cupien tulossatoa.

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2011

2010