SUOMEN MAALIPALLOYHDISTYS TIEDOTTAA – SMY CUP 2020 ON PERUTTU!

Seurattuaan Suomessa kiihtyvää koronavirusepidemiaa ja pohdittuaan tapahtuman järjestämisen haasteita ja vastuullisuutta, Suomen Maalipalloyhdistyksen hallitus on päättänyt perua SMY Cupin vuoden 2020 osalta. Turnaus oli määrä pelata Validia Kuntoutuksen tiloissa Helsingissä lauantaina 24. lokakuuta.

Tämä on tietysti erittäin valitettava asia, sillä SMY Cup on jo vuosien ajan toiminut erinomaisena matalan kynnyksen kaikille avoimena maalipalloturnauksena, johon on osallistunut runsaasti pelaajia, jotka eivät ole pelanneet aktiivisesti kansallisissa maalipallosarjoissa.

Suomen Maalipalloyhdistys haluaa kantaa vastuun turnaustapahtumiin osallistuvien pelaajien, tuomareiden, toimitsijoiden ja katsojien terveydestä, ja vaikka esimerkiksi syyskuun alussa järjestämässämme 2 vs 2-parimaalipalloturnauksessa suojaustoimet olivat hyvät ja jälkikäteen tarkasteltuna riittävät, tämän hetkinen koronavirustilanne on merkittävästi haastavampi turnaustapahtuman järjestämisen kannalta.

Painotamme myös, että SMY Cup on nimenomaan matalan kynnyksen kaikille avoin maalipalloturnaus, jonka kautta halutaan saada uusia ihmisiä mukaan kokeilemaan, innostumaan ja harrastamaan maalipalloa, mutta vallitseva koronavirustilanne on nostanut kynnyksen erittäin korkealle turnaukseen osallistumiselle, ei pelkästään pelaajien osalta, vaan myös tuomareiden ja vapaaehtoisten toimitsijoiden.

Suomen Maalipalloyhdistyksen hallitus jakaa varmasti jokaisen yhteisen toivomuksen, että koronavirustilanne rauhoittuisi Suomessa ja sitä kautta pystyisimme ensi vuoden puolella järjestämään niin kaikille avoimen 2 vs 2-parimaalipalloturnauksen kuin SMY Cupin kaikille turvallisesti..