Suomen miesten maalipallomaajoukkue joutui odottamaan koronaviruspandemian vuoksi puolitoista vuotta paluuta kansainvälisille kentille, kunnes joukkue pääsi palaamaan tositoimiin Liettuan pääkaupungissa Vilnassa pelatussa Great Lions Cupissa.

1. – 25. heinäkuuta pelattuun perinteikkään kovatasoiseen turnaukseen osallistuivat viimeisimpien EM-kilpailuiden kuusi parasta maata: Saksa, Ukraina, Liettua, Turkki, Suomi ja Belgia. Näistä huippumaista ainoastaan Suomi jäi valitettavasti ulos Tokion Paralympialaisista. Suomen miesten päätähtäin olikin vuonna 2021 marraskuun alussa Turkissa pelatut EM-kilpailut, joissa joukkue tavoitteli paluuta arvokisojen mitalikantaan kuuden vuoden tauon jälkeen. Liettuan turnaus toimikin loistavana tason mittarina Suomen miehille.

Suomen miesten maalipallomaajoukkue sai kokoonpanoonsa merkittävän vahvistuksen, kun Lontoon vuoden 2012 paralympiavoittaja ja lukuisten arvokisamitalien mies Petri Posio teki virallisesti paluunsa Suomi-paitaan yli neljän vuoden tauon jälkeen. Posio toimi maajoukkuetaukonsa aikana Suomen naisten maalipallomaajoukkueen peräsimessä ja oli aktiivisesti mukana leirivalmentajana miesten maajoukkueleireillä, mutta veteraanin veri veti takaisin maajoukkueen pelaajavahvuuteen.

Alta löydät Suomen joukkueen kokoonpanon kokonaisuudessaan, turnauksen otteluohjelman ja tulokset, Suomen miesten otteluiden raportit, tilastot sekä maalintekijät.

11.00 Belgia – Suomi 16-10

Maalintekijät: #9 Ylönen 3, #4 Miinala 2, #7 Posio 2, #1 Zoveidavi, #3 Eronen, #8 Honkanen

Sunnuntai 25.7.2021

9.00 Sijat 5 – 6: Suomi – Saksa Ja. 5-6, 5-5 (2-4)

Maalintekijät: #4 Miinala 4, #7 Posio

10.30 Pronssiottelu: Belgia – Liettua 5-7

12.00 Finaali: Ukraina – Turkki 8-4

ALKUSARJAN TAULUKKO

Sijoitus / Joukkue / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Tehdyt-Päästetyt / Maaliero / Pisteet

OTTELURAPORTIT

Alta löytyvät raportit jokaisesta Suomen miesten ottelusta Great Lions Cupissa.

Suomi – Belgia

Suomen miehet päättivät puolentoista vuoden kansainvälisten otteluiden ”koronataukonsa”, kun se avasi Great Lions Cup-turnauksen Liettuan Vilnassa ottelulla Belgiaa vastaan. Avauksessa olivat #4 Miinala ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen keskellä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita). Pitkä pelaamattomuus heijastui selvästi suomalaisten otteista; Belgia siirtyi nopealla tahdilla 4-0-johtoon. Etenkin Ylösellä oli erittäin tahmea startti turnaukselle ja mies otettiinkin vaihtoon ja #8 Honkanen saapui kentälle. Tämä ei tuonut heti helpotusta, vaan seuraavaksi suomalaiset sortuivat rangaistusten tielle ja Belgia naputteli johtolukemiksi karmaisevat 7-0.

Tämän jälkeen vaihtopenkiltä hätyyteltiin hätiin neljän ja puolen vuoden tauon jälkeen Suomi-paitaan palannut #7 Petri Posio. Posio toikin toivottua puhallusta hiipuvaan hiillokseen tinttaamalla kavennusmaalin; Honkanen ja Miinala noudattivat Posion esimerkkiä ja kavensivat vuorollaan peliä tilanteeseen 3-7.

Suomalaispuolustuksessa tapahtui jokaiselle pelaajalle vuorollaan pieniä lapsuuksia ja Belgia sai jälleen taottua tilanteeksi 9-3. Aivan ensimmäisen puoliskon lopulla Posio iski pallon upeasti sisään ykkösestä kaventaen taukotilanteeksi 4-9.

Puoliajalla Honkanen ja posio vaihtoon; tilalle saapuivat Eronen sentteriksi ja Zoveidavi seiskalaitaan. Suomalaiset kokeilivat matalaa puolustuslinjaa, mutta vähän käytössä ollut muodostelma ei ottanut opnnistuakseen oikein mitenkään. Miinalan heitosta tuomittiin toistamiseen metelirangaistus, kun miehen kengistä lähti vinkaisu heittotilanteessa; belgialaisten rankkari oli puolestaan pitkä ja tämän jälkeen Zoveidavi tulitti 5-9-kavennuksen omasta rankkaristaan.

Tämän jälkeen suomalaisten paketti hajosi pahemman kerran todella lepsun puolustamisen ja hyökkäysvirheiden vuoksi. Peli oli jo 15-6 Belgialle, kun Miinala ulos ja Ylönen takaisin sentterin paikalle. Belgiakin vaihteli kokoonpanoaan ottelun loppuhetkillä aktiivisesti.

Suomalaiset saivat hieman rytmin päästä kiinni; Ylönen saapui kentälle sisuuntuneena ja tulitti peräti kolmeen otteeseen pallon belgialaisten nuottaan. Myös Eronen sai onnistumisen tililleen upottamalla upeasti pallon Belgian verkkoon vitosesta. Lopulta suomalaiset välttivät täystyrmäyksen Belgian taholta, mutta hurjasti jäi petrattavaa ihan jokaisen pelaajan henkilökohtaiseen tekemiseen.

Suomi – Ukraina

Suomen miesten toinen ottelu Liettuan turnauksessa oli vuoden 2019 EM-kilpailuiden hopeajoukkue Ukrainaa vastaan; otteluun lähdettiin kokoonpanolla #7 Posio ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen keskellä ja #4 Miinala seiskassa (vasen laita). Ukraina siirtyi 1-0-johtoon, kun napakka ukrainalaiskuti nousi Honkasen jalkojen kautta Suomen maalin yläkulmaan.

Miinala tasoitti ottelun käymällä kiertämässä ykköslaidalta ja iskemällä pallon sisään bravuuripaikastaan vitosesta. Seuraavaksi Miinala lähetti omalta laidaltaan ristipallon, joka mursi vastustajan puolustuksen jälleen vitosesta. Ukrainalaiset tulivat kuitenkin pian tasoihin, kun hieman epäonnistunut ukrainalaisveto yllätti Posion.

Miinala vei jälleen suomalaiset johtoon ovelalla kierteellään. Tämän jälkeen Miinalalle sattui kuitenkin pari lepsuilua puolustustehtävissä ja Ukraina tuli rinnalle ja ohi. Tämän jälkeen Ukrainan vahvat hyökkäykset pöllyttivät vielä pariin otteeseen Suomen verkkoa kolmospuolelta. Miinala kavensi aivan avauspuoliskon viime hetkillä nopealla palautuksellaan taukotilanteeksi 4-6.

Puoliajalla Posio siirtyi vaihtopenkille, #1 Zoveidavi saapui kentälle seiskalaituriksi ja Miinala otti ykköslaidan hoidettavakseen. Myös #9 Ylönen otettiin sentterin tontille Honkasen tilalle. Aivan toisen puoliskon alkuun suomalaiset yrittivät raivoisasti kavennusmaaleja, mutta ukrainalaispuolustus kesti. Miinala yllätettiin pahanpäiväisesti ykköskulmasta, hetken päästä Miinalalta pitkä heitto, mistä seuranneen rankkarin mies kuitenkin torjui varmasti; Miinalan synkkä vaihe jatkui, kun miehen jalkapuolenpuolustus petti ja Ukraina 8-4-johtoasemaan.

Tällöin Suomen valmennus vaihtoi Miinalan ulos ja Posion takaisin ykköslaituriksi kentälle. Ukrainalaiset iskivät 9-4-osuman Suomen seiskatolpan kautta pömpeliin painuneella vedolla. Posio puolestaan tykitti ukrainalaisten ykköstolpan kautta pallon rysään ja peli pysyi vielä elossa.

Puolet toista jaksoa pelattuna, kun ukrainalaisilta 10 sekunnin pelinviivytysrangaistus; Suomi otti taktisen vaihdon, Posio ulos ja Miinala takaisin kentälle. Miinala otti heti pallon haltuunsa ja toimitti rankkarin vuorenvarmasti Ukrainan verkkoon ja vielä pieni toivo suomalaisleirissä oli hengissä. Lopulta suomalaisten riskinotto ja kokoonpanojen pyörittely ottelun lopussa kostautui karvaalla tavalla ja ukrainalaiset rallattelivat selvään 13-6-voittoon. Suomen miehiltä jo toinen melko epätasapainoinen ottelu; puolentoista vuoden tauko kovista peleistä ei tietysti voi olla heijastumatta vaisuihin otteisiin.

Suomi – Turkki

Great Lions Cup 2021-turnauksen avauspäivä päättyi Suomen miesten osalta otteluun Turkkia vastaan. Juuri Turkki murskasi Suomen haaveet Tokion Paralympialaisista kaatamalla maajoukkueemme vuoden 2019 EM-kilpailuiden puolivälierissä 7-5.

Tällä kertaa otteluun lähdettiin kokoonpanolla #4 Miinala ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita). Ottelun alkuun Turkki tuli todella kovalla temmolla ja erityisesti Miinalaa painostettiin tämän tästä nopeilla palautuksilla. Turkki siirtyi 1-0-johtoon vitosvälistä; heiton aikana toimitsijapöydältä kuului hyvin häiritsevää puhetta, mutta tätä tuomaristo ei noteerannut. Zoveidavin terävä pomppu livahti Turkin nuottaan kolmosesta ja Suomi tasoitti ottelun.

Turkkilaisten viheliäinen matala pomppu kääntyi Ylöseltä suomalaisten seiskakulmaan ja Turkki siirtyi johtoon pari minuuttia ennen puoliaikaa. Miinala sai tilaisuutensa hetken päästä, kun turkkilaisilta kymmenen sekunnin pelinviivytysrangaistus; mies ei hätkähtänyt turkkilaispelaajan psyykkausta, vaan pallo verkon perukoille ja Suomi tasoihin. 16 sekuntia ennen avauspuoliskon päätöstä Suomelta taktinen vaihto; #1 Zoveidavi ulos ja #7 Posio tilalle. Tämä vaihto antoi oivan tilaisuuden Miinalan hioa kuviota, jonka päätteeksi miehen kuti sisään kolmosesta. Suomi johti näin puoliajalla 3-2.

Puoliajalla Zoveidavi palasi jälleen tositoimiin, Posion siirtyessä vaihtopenkin puolelle. Toisen puoliskon alku oli rajua taistelua, turkkilaiset iskivät lisää hönkää päälle, mutta Suomen puolustus kesti. Ylösen vasuri puhui ja pallo rymisteli ykköstolpan kautta Turkin nuottaan. Hetken päästä tästä suomalaisille sattui synkkä hetki; ensiksi pallo vilahti Ylösen kainalosta sisään ja vain hetki tästä, niin Ylönen ylipelasi vitosväliä ja nostatti pallon yli Zoveidavin ja Turkki oli tullut tasoihin toisen puoliskon puoliväliin mennessä.

Miinalan terävä raapaisu nousi turkkilaispuolustuksesta ylärimaan, mutta johtomaali jäi haaveeksi. Turkkilaisilta jälleen melkoinen kierrepomppu, joka sujahti Zoveidavin käsien alta seiskakulmaan ja Turkki nappasi johdon ottelussa. Viitisen minuuttia pelaamatta, kun Zoveidavi ulos ja Posio kentälle seiskalaituriksi. Vajaat neljä minuuttia pelaamatta, kun Miinalalta hieman turhankin räväkkä pomppu ja tuloksena pomppuheittorangaistus, mistä seuranneen rankkarin turkkilaiset sijoittivat seiskakulmaan ja suomalaisten tilanne tukaloitui.

Posio ja Miinala vaihtoivat laitoja kolmisen minuuttia ennen ottelun päätöstä; Miinala räväyttikin välittömästi seiskalaidaltaan pallon turkkilaisten apposen avoimena ammottaneeseen kolmosväliin ja Suomi hiipi mukaan otteluun. Reilut pari minuuttia ennen ottelun päätöstä Posio teki hämäysjuoksun ykköslaidalta, mikä avasi Miinalalle jälleen portit turkkilaisten kolmosväliin, eikä Miinala jättänyt tätä käyttämättä, peli tasan 6-6. Suomi avasi pistetilinsä Turkki-tasapelin turvin, joten haaveet välieräpaikasta turnauksessa ovat vielä elossa.

Suomi – Liettua

Suomen miehet avasivat Liettuan Vilnassa pelattavan Great Lions Cup-turnauksen toisen pelipäivän ottelulla isäntäjoukkue Liettuaa vastaan kokoonpanossa #7 Posio ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen sentterinä ja #4 Miinala seiskassa (vasen laita). Molemmilla joukkueilla oli takanaan varsin vaikea avauspäivä turnauksessa ja tarve lisäpisteille suuri. Liettualaiset tulivat otteluun raivoisasti hyökäten ja Suomi oli pakotettu jo minuutin jälkeen aikalisään, kun pallo oli painunut kahteen otteeseen Suomen rysään kolmospuolelta.

Liettualaisten raivokas hyökkäys johti seuraavaksi hyökkäysvirheeseen ja Miinala kavensi ottelun rankkarista. Posio kävi kiertämässä Miinalan puolelta ja toimitti pallon upeasti Liettuan verkkoon kolmosvälistä. Hetken päästä seuraava hyökkäysvirhe Liettualta ja Miinalan rankkari löysi uudestaan tiensä Liettuan pömpeliin vitospuolelta.

Avauspuolisko läheni puoltaväliään, kun Posio vei suomalaiset jo 4-2-johtoon, pallon noustessa liettualaisten ykköslaiturin kautta nuottaan. Tämän jälkeen Liettua heräsi pienestä horroksestaan ja takoi nopeasti Suomen keskisektorilta kaksi osumaa. Seuraavaksi liettualaisten pomppu kiipeili Miinalan käden päältä epäonnekkaasti verkkoon ja Liettua taas johtoon. Hetken päästä Honkanen vaihdettiin ulos ja #9 Ylönen kentälle sentterin tontille.

Ylösenkään alku sentterin paikalla ei ollut ihan helpoin mahdollinen; raju liettualaisveto livahti miehen alta, Miinala oli takana varmistamassa, mutta hieman liian myöhään ja näin peli 6-4 Liettualle. Ylönen jatkoi liettualaisten ykköslaiturin kurmouttamista, kun miehen viheliäinen pomppu yllätti vastustajan pahemman kerran. Liettua napautti vielä puoliaikatulokseksi 7-5 upealla ykköstolpan kautta Suomen verkkoon sujahtaneella vedolla.

Puoliajalla Posio otettiin vaihtopenkille huilaamaan ja #1 Zoveidavi kentälle seiskalaiturin tontille, Miinalan siirtyessä ykköslaituriksi. Liettualaisilta heti toisen puoliskon alkuun kymmenen sekunnin pelinviivytysrangaistus, mutta valitettavasti tuomari päätti viheltää Miinalalle metelöintirangaistuksen heiton aikana; ilmeisesti miehen kengän vinkaisu heittotilanteessa ei ollut paikallisen tuomarin mieleen. Kaikki tyyni liettualaisten rankkari oli vuorenvarma ja näin Liettua kolmen maalin karkumatkalle.

Suomi sai uuden rankkaritilaisuuden liettualaisten pitkän heiton seurauksena, mutta tällä kertaa Zoveidavi viskaisi hieman liiankin tarmokkaasti pallon kohti Liettuan seiskakulmaa ja tuloksena pitkä heitto; liettualaiset napauttivat rankkarin sisään jälleen empimättä. Tämän jälkeen suomalaisten pelaaminen muuttui lähinnä rimpuiluksi ja taisteluasenne loisti poissaolollaan. Pettymys paistoi pelaajien otteista halki toisen puoliajan, eikä kommunikaatiokaan näyttänyt aivan toimivimmalta. Liettualaiset johtivat viimeiselle minuutille tultaessa 14-5-lukemin, kunnes Posio pääsi tinttaamaan kosmeettisen, mutta sitäkin upeamman sivalluksen sisään Liettuan seiskakulmasta. Näin Suomen miehille jälleen ailahtelevien esitysten jälkeen rökäletappio ja välieräpaikka sitä myötä karkasi joukkueen ulottumattomiin.

Suomi – Saksa

Suomen miehet lähtivät kiilottamaan kilpeään aamuisesta Liettua-tappiosta hallitsevaa euroopanmestaria Saksaa vastaan käydyssä ottelussa. Otteluun lähdettiin kokoonpanolla #4 Miinala ykkösessä (oikea laita), #9 Ylönen sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita). Saksalla ei ollut loukkaantumishuoliensa vuoksi mukana ihan kaikkia ykköstykkejään, mikä on heijastellut joukkueen tekemisessä halki turnausviikonlopun.

Suomalaisten ottelun alku oli hieman liiankin verkkainen, kun heti ottelun alkuun Suomelle tuomittiin kymmenen sekunnin pelinviivytysrangaistus; saksalaiset ohittivat päättäväisesti torjumaan valitsemansa Ylösen ykköskulmaan painuneella vedolla. Seuraavaksi Zoveidavilta pomppuheittorangaistus ja saksalaisilta jälleen taattua laatua rankkaritilanteessa. Miinala kavensi ottelun nopeasti vitosesta 1-2-lukemiin. Seuraavaksi Miinala esitti upean pelastuksen maaliviivalta, kun pallo nousi Suomen puolustuksesta; tämän jälkeen mies pyyhälsi heittämään ja pallo löysi lopulta tiensä Saksan häkkiin ja peli tasan.

Saksa sai todella hyvän otteen pelistä avauspuoliskon puolivälissä; ensiksi saksalaisten korkea pomppu nousi Ylösen kautta Suomen verkkoon, hetken päästä suomalaisten metelöintirangaistuksesta Saksa napautti 4-2 ja eikä tässä vielä kaikki, vaan vielä kierteinen saksalaispomppu sisään vitosesta ja tilanne huolestuttava 5-2. Tämän jälkeen Miinala otti joukkueen reppuselkäänsä ja parissa minuutissa mies pommitti saksalaisten seiskalaiturin vaihtopenkille osumalla kolmesti tämän sektorilta ja tasoittaen näin ottelun. Näissä tasalukemissa siirryttiin puoliajalle.

Heti toisen puoliskon alkuun Suomelle ottelun toinen rankkarimahdollisuus; avauspuoliskolla Zoveidavi ei onnistunut omassa rankkarissaan ja myös Miinala joutui pettymään omassa yrityksessään, kun pallo kiersi seiskapuolelta leveäksi. Miinala kokeili pitkästä aikaa korkeaa pomppua ja kappas kummaa; pallo ui sisään saksalaisten sentterin avustuksella ja Suomi johtoon. Hetken päästä saksalaisilta jälleen ylilatausta heittoon ja rangaistushan siitä seurauksena ja tällä kertaa Zoveidavi oli armoton, pallo maaliin ja Suomi 7-5-johtoon.

Miinala oli elementissään ja seuraavaksi mies kävi hakemassa pallon Zoveidavin puolelta, juoksi kohti keskustaa ja lähetti rajun kierteen kolmoseen, mistä pallo saksalaissentterin käsien kautta katiskaan. Suomi oli parhaimmillaan jo 10-5 johdossa, kun Miinala iski ensin rankkarista 9-5 ja hetken päästä Ylönen pomputteli jälleen yhden osuman suomalaisille.

Pari minuuttia pelaamatta, kun suomalaispäädyssä sattui hieman synkkä hetki; ensiksi melkoisen räväkkä saksalaispomppu (hieman pomppupallorangaistukseltakin haissut) veto nousi Ylösen jalkojen kautta sisään ja heti seuraavasta hyökkäyksestä pallo Suomen reppuun sukkana vitosvälistä. Ottelun ehdoton hahmo Miinala teki saksalaisten elämän viheliäiseksi kierteisillä pompuillaan ja reipas minuutti ennen ottelun päätöstä mies pomputtelikin ottelun yhdeksännen osumansa ja lopullisen niitn saksalaisten arkkuun. Suomelle lopulta turnauksen avausvoitto 11-8-voittolukemin. Suomi oli alkusarjan viides ja Saksa jätettiin tylysti kuudenneksi. Nämä kaksi joukkuetta kohtaavat uudestaan sunnuntaiaamusta sijoitusottelussa sijoista 5 – 6 turnauksessa.

Sijoitusottelu / sijat 5 – 6: Suomi – Saksa

Suomen miehet päättivät Liettuan Vilnassa pelatun Great Lions Cup-turnauksen sijoitusottelulla Saksaa vastaan. Otteluun lähdettiin kokoonpanolla #4 Miinala ykkösessä (oikea laita), #8 Honkanen sentterinä ja #1 Zoveidavi seiskassa (vasen laita). Zoveidaville aikainen aamupeli tuli hieman yllätyksenä ja saksalaiset rokottivat armotta vitosvälistä pariin otteeseen. Hetken päästä Zoveidavilta pomppuheittorangaistus, eivätkä saksalaiset jättäneet rankkaritilaisuuttaan käyttämättä, vaan numerot nopeasti jo 3-0 Saksalle. Miinalakin syyllistyi hyökkäysvirheeseen, mutta mies venyi hienoon torjuntaan ykköskulmaa kohti suuntautuneeseen rankkariin.

Kun kolmannen kerran pallo lipsahti Zoveidavin jalkojen kautta Suomen häkkiin, valmennusjohdon oli reagoitava; Zoveidavi vaihtopenkille ja Posio sisään ykköslaituriksi, Miinalan siirtyessä seiskalaitaan. Posion kentälle tulo toi toivottua ryhtiliikettä Suomen miehiin; Miinala iski välittömästi kavennuksen kolmosvälistä. Pari minuuttia ennen puoliaikaa suomalaisten tilanne huojentui selvästi, kun Miinalan kova kierre ui reppuun jälleen kolmosesta. Puoliajalle Saksan 4-2-johtolukemista.

Toisen puoliskon alkuun Suomi sai upean tilaisuuden saksalaisten hyökkäysvirheen johdosta; Miinala latoi pallon sisään vitosesta ja peli tiukkeni tiukkenemistaan. Ja kun Posiokin räväytti pallon läpi saksalaispuolustuksen, niin nopeasti peli oli tasan ja näytti siltä, että Suomi on vahvasti niskan päällä ottelussa. Toisen puoliskon puolivälissä heti Saksan aikalisän jälkeen tarkka saksalaispomppu leijaili Miinalan jalkojen yli seiskakulmasta sisään ja Saksa jälleen kuskin paikalla.

Tämän jälkeen liukas lattia teki pieniä tepposia ja Miinalalta pomppuheittorangaistus, mutta todella kehno saksalaisrankkari jäi Miinalan hyppysiin keskisektorilta. Tästä käynnistyi pienimuotoinen rangaistusaalto suomalaisille, mutta niin Posio kuin Miinalakin tekivät saksalaisten melko kesyt rankkarilähentelyt vaarattomiksi.

Suomi painoi päälle kuin kuuluisa yleinen syyttäjä, mutta tasoitusmaalia ei tahdottu millään saada aikaiseksi ohi urhoollisesti taistelleen saksalaispuolustuksen. 20 sekuntia ennen ottelun päätöstä Miinalan raju raapaisu kolmosväliin toi viimein janoitun tasoituksen. 14 sekuntia jäljellä, kun Suomelta aikalisä ja pallo uudestaan Miinalan kätösiin. Jälleen raju heitto kohti saksalaispäätyä; pallo kimpoili saksalaispuolustuksesta ja jäi vierimään aivan maaliviivalle, mistä saksalaiset onnistuivat haalimaan pallon haltuunsa pelastuen näin jatkoajalle.

Näin edessä oli 2 * 3 minuutin mittainen jatkoaika kultaisen maalin säännöllä, eli ensiksi maalin tehnyt joukkue voittaisi. Suomi avasi ovelalla kuviolla, mutta Miinalan heitto kilpistyi saksalaissentteriin. Saksalaisten kova sisäkierre hämäsi Miinalan hieman väärään suuntaan, eikä Honkanenkaan ehtinyt enää hätiin, vaan pallo vääjäämättä Suomen verkkoon ja näin Suomen upea nousu alun vaikeuksista ei tuonut lopullista palkintoa, vaan jatkoaikavoitto saksalaisille. Suomelta odotetusti hieman vaikea startti kansainvälisiin otteluihin puolentoista vuoden tauon jälkeen. Nyt on aika analysoida turnauksen anti, jatkaa määrätietoista harjoittelua, tiivistää joukkuepelaamista ja hakea tarvittava varmuus ja itseluottamus valmistavista turnauksesta / turnauksista ennen marraskuun alun Turkin EM-kilpailuja.

Suomen joukkueen Erkki Miinala palkittiin turnauksen päätteeksi parhaan maalintekijän-pystillä; Miinala napautti kuudessa ottelussa 26 osumaa.