SUOMEN MIESTEN MAALIPALLOMAAJOUKKUEELLA RÄVÄKKÄ ALOITUS VUODELLE 2021 – JOUKKUEEN TAVOITTEENA MITALI EM-KILPAILUISTA!

Suomen miesten maalipallomaajoukkue starttasi EM-kisavuotensa leireilemällä kaksi intensiivistä päivää olympia- ja paralympialajien harjoituskeskuksessa Pajulahdessa 8. – 9. tammikuuta.

Pääkaupunkiseudun tiukat koronarajoitukset pysäyttivät miesten maajoukkueen viikkoharjoittelun joulukuun ajaksi, mutta miehet pääsivät polttelemaan niin sanotusti karstoja koneesta jo tiistaina 5. tammikuuta vuoden ensimmäisissä viikkoharjoituksissa Helsingin Vallilassa, ja kaksipäiväinen rutistus pajulahdessa toimi erinomaisena starttina uuteen maalipallovuoteen.

Leirillä käynnisteltiin koneita ja asetettiin tavoitteita

Vuoden avausleirillä miesten maajoukkueen vahvuus oli peräti 13 henkeä; yhdeksän pelaajaa ja neljä valmennus- / huoltoportaan edustajaa. Perjantaipäivänä joukkueella oli ohjelmassa aamupäivästä kahden tunnin lajitaito- / fysiikkaharjoitus ja iltapäivästä leirin ensimmäinen parin tunnin pelisessio. Perjantaipäivä päättyi kehoa huoltavaan 45 minuutin mittaiseen liikkuvuusosioon.

Lauantaipäivä noudatteli rytmitykseltään perjantain kaavaa; aamusta keskityttiin lajitaidollisiin asioihin ja heräteltiin kroppaa fysiikkaharjoitteilla ja iltapäivästä pistettiin vielä toden teolla kroppaa likoon pelikentällä parin tunnin ajan peliharjoituksen muodossa.  

Ennen perjantaista peliharjoitusosuutta joukkue piti tavoitepalaverin vuodelle 2021. Joukkue asetti yksimielisesti tavoitteekseen paluun mitalikantaan kuuden vuoden tauon jälkeen näillä näkymin marraskuun alussa Turkissa pelattavissa EM-Kilpailuissa. Tämän lisäksi joukkue määritteli osa-alueita, joita kehittämällä mitalitavoite EM-Kilpailuissa olisi mahdollista saavuttaa; näihin kuuluivat mm. joukkuepuolustamisen tiiveys ja yhtenäisyys, hyökkäyspelin liikkuvuus ja monipuolisuus sekä psyykkisen puolen voimavarojen kasvattaminen ja yhteen hiileen puhaltavan joukkuehengen ylläpito jokaisessa maajoukkueen yhteisessä tapahtumassa. Uutena elementtinä jokainen joukkueen pelaaja sai antaa toisille palautetta / kehittämiskohteita jatkoa silmällä pitäen ja tämä uusi tapa koettiinkin oikein hyvänä keinona avoimen ja positiivisen ilmapiirin yllä pitämiseksi.

Psyykkinen valmennus osaksi miesten maajoukkueen kehittymistä

Yhtenä merkittävänä tavoitteena Suomen miesten maalipallomaajoukkueella vuonna 2021 on psyykkisen valmentautumisen kehittäminen ja sitä kautta henkisten voimavarojen kasvattaminen arvokisoja silmällä pitäen. Tätä varten maajoukkue on aloittanut yhteistyön urheilun psyykkiseen valmentamiseen erikoistuneen, Sport Focus-yrityksessä työskentelevän Anna Kilpisen kanssa. Yhteistyö käynnistyi konkreettisesti lauantai-iltapäivästä, kun Anna tuli tapaamaan joukkuetta Pajulahteen.

Tämä ensimmäinen tapaamiskerta oli suurelta osin molemminpuolista tutustumista, mutta puolentoista tunnin aikana päästiin jo mukavasti syventymään psyykkisen valmentautumisen saloihin ja tapaamisesta jäi todella positiivinen henki kaikille. Yhteistyö jatkuu läpi vuoden joukkueen ja Annan välisillä tapaamisilla ja lisäksi jokaiselle pelaajalle on varattu vähintään yksi henkilökohtainen tapaaminen psyykkisen valmentajan kanssa.

Maajoukkuerinki täydentyi kolmella pelaajalla

Suomen miesten maajoukkuerinki myös täydentyi kolmella pelaajalla, kun Ehsan Zoveidavi ja Hintsasen veljekset Seemi ja leo allekirjoittivat maajoukkuesopimukset vuodelle 2021.

29-vuotias Zoveidavi on jo tuttu mies maajoukkuepaidasta, mutta henkilökohtaisten syiden vuoksi ”Espi” joutui olemaan pois maajoukkueen vahvuudesta vuoden 2020 aikana. Zoveidavin paluu maajoukkueen rosteriin on erittäin arvokas lisä, sillä mies on ehdottomasti potentiaalisia avauskolmikon pelaajia marraskuisissa Turkin EM-Kilpailuissa.

Helsinkiläinen Hintsasen veljespari, 24-vuotias Seemi ja 21-vuotias Leo ovat olleet pari vuotta maalipallon parissa, mutta nuorten herrojen urheilullinen tausta on siivittänyt veljekset nopeisiin kehitysaskeliin ja heidän ilmeistä potentiaaliansa halutaan päästä jalostamaan nyt maajoukkueympyröissä. Veljekset nousivat kuluneeksi kaudeksi SM-Sarjaan ja harras toive onkin, että ensi kuussa maalipallokautta päästäisiin jatkamaan, jotta myös nämä nuoret herrat saisivat lisää pelejä ja sitä kautta arvokasta kokemusta vyölleen.

Suomen miesten maajoukkueen rinki vuonna 2021

Pelaajat:

 • Eetu Eronen
 • Leo Hintsanen
 • Seemi Hintsanen
 • Miika Honkanen
 • Erkki Miinala
 • Ville Montonen
 • Markus Tihumäki
 • Joni Ylönen
 • Ehsan Zoveidavi

Valmennus & staff:

 • Jarkko Pokkinen (päävalmentaja)
 • Pasi Koivukari (fysiikkavalmentaja)
 • Axel Sundholm (huoltaja)
 • Petri Posio (taitovalmentaja / leirit)