EGCA PERUU KAIKKI TAPAHTUMANSA TÄLTÄ VUODELTA – SEGL-FINAALITURNAUSTA EI PÄÄSTÄ TODISTAMAAN ESPOOSSA

Euroopan Maalipalloseurojen Liitto (EGCA on perunut kaikki tapahtumansa loppuvuoden osalta ympäri Eurooppaa kiihtyneen koronaviruspandemian ja siitä seuranneiden rajujen matkustusrajoitusten vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että SEGL:in eteläisen divisioonan toinen osaturnaus Tshekin Prahassa 30. lokakuuta – 1. marraskuuta on peruttu.

Ja mikä surullisinta suomalaisten maalipalloystävien kannalta, myös Espoossa joulukuun puolivälissä järjestettäväksi kaavailtu SEGL-finaaliturnaus ja naisten oma SEGL-turnaus ovat myös peruttavien tapahtumien listalla.

”Tämä on hyvin surullinen ja raskas, mutta ainoa oikea päätös. Tämän hetkinen tilanne ei anna edellytyksiä kaikille tasapuolisten ja ennen kaikkea turvallisten maalipallotapahtumien järjestämiseen, joten meidän on kannettava vastuu eurooppalaisesta seuramaalipalloilusta, tehtävä tämä kova ratkaisu ja suunnattava katseet toiveikkaina kohti ensi vuotta”, kommentoi päätöstä EGCA:n presidentti Erkki Miinala, joka olisi toiminut myös joulukuisen SEGL-finaaliturnauksen turnausjohtajana.

”Pyrimme käynnistämään uuden SEGL-kauden ensi vuoden helmikuussa. Ensi vuonna kansainväliseen seurajoukkuemaalipalloon uusina turnausmuotoina ovat tulossa matalamman kynnyksen European Grand Prix ja nuorten SEGL, joten loppuvuosi meneekin suunnittelutyön ja turnausjärjestäjien rekrytoinnin merkeissä. Mikäli kaikki menee hyvin, Old Power ry tulee järjestämään ensi vuoden heinäkuussa kansainvälisen maalipallotapahtuman Espoossa hyvityksenä joulukuisen turnauksen peruuntumisesta”, Miinala valotti ensi vuoden suunnitelmia.

Suomalaisjoukkueiden kannalta merkityksellisen SEGL – Mestareiden Liigan Pohjois-Divisioonan kausi 2021 starttaa Liettuan Vilnasta 26. – 28. helmikuuta ja divisioonan toinen osaturnaus on ohjelmassa tasan kuukautta myöhemmin Moskovassa.

Kahden osaturnauksen jälkeen Pohjois-Divisioonan neljä parasta joukkuetta etenevät Portugalin Odivelaksessa kesäkuun alussa järjestettävään finaaliturnaukseen, jonka yhteydessä järjestetään myös naisten oma SEGL-turnaus.

Lisätietoa SEGL – Mestareiden Liigasta löydät täältä www.goalballchampionsleague.com.