IBSA MAAILMANKISOJEN LOHKOT ARVOTTU – PARALYMPIAKARSINNAT KÄYNNISTYVÄT ENGLANNISSA 20. ELOKUUTA

Näkövammaisurheilun suurtapahtuma, kymmenen lajin ja yli 1200 urheilijan IBSA Maailmankisat järjestetään Englannin Birminghamissa 17. – 28. elokuuta. Tapahtuman maalipalloturnaus toimii karsintaturnauksena vuoden 2024 Pariisin Paralympialaisiin niin naisille kuin miehillekin. Naisten turnauksessa on mukana 13 ja miesten turnauksessa 14 maata, jotka kilvoittelevat himotusta paralympiapaikasta, joka on tarjolla vain molempien sarjojen turnausvoittajalle. Myös molemmat Suomen maalipallomaajoukkueet ovat mukana Maailmankisojen maalipalloturnauksessa.

Turnauksen alkulohkot on arvottu käyttämällä kesäkuun lopussa julkaistua IBSA:n maalipallon maailmanrankingia. Suomen naiset ovat mukana seitsemän maan alkulohkossa A, mistä löytyvät lisäksi Amerikan kolme jättiläistä Brasilia, Kanada ja USA sekä tuttuakin tutummat eurooppalaiset vastustajat Saksa, Tanska ja Ukraina. Suomen miehet mittelevät puolestaan seitsemän maan X-lohkossa, mistä löytyvät isäntäjoukkue Iso-Britannia, Euroopan viime vuosien kärkimaat Liettua ja Saksa, Aasian top 4:ään kuuluvat Etelä-Korea ja Japani sekä Afrikassa Algerian takana pitkään maanosan kakkosena majaillut Egypti. Alkulohkojen neljä parasta joukkuetta etenevät turnauksen puolivälieriin.

Vaikka Maailmankisat järjestetäänkin pääasiassa Birminghamissa, maalipalloturnauksen näyttämönä toimii läheisen Coventryn kaupungin Coventry Building Society-areena. Turnauksen otteluohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan lähipäivinä, mutta turnauksen pelipäiviksi on jo ilmoitettu 20. – 27. elokuuta. Avaamme lähipäivinä oman tapahtumasivun Birminghamin Maailmankisojen maalipalloturnaukselle, mistä tulet löytämään runsaasti lisätietoa suomalaisjoukkueista ja joukkueidemme otteluaikataulusta.

LOHKOJAKO

Naiset / Lohko A. Brasilia, Kanada, Saksa, Suomi, Tanska, Ukraina, USA

Naiset / Lohko B: Australia, Israel, Iso-Britannia, Japani, Kiina, Kreikka

Miehet / Lohko X: Egypti, Etelä-Korea, Iso-Britannia, Japani, Liettua, Saksa, Suomi