Kansallisten Maalipallosarjojen Kausi 2020 – 2021 – Joukkueet julki

Aika on tullut julkistaa kansallisten maalipallosarjojen kauden 2020 – 2021 joukkueet niin SM-Sarjan kuin 1-Divisioonankin osalta. Suomen Paralympiakomitean alainen maalipallojaosto haluaa kiittää suuresti joukkueita täsmällisyydestä ja kärsivällisyydestä uuden sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän käyttöönotossa.

Kauden aikana joukkueiden kokoonpanoihin tulee todennäköisesti vielä täydennyksiä, mutta alapuolelta löydät koontia muutoksista joukkueiden kokoonpanoissa edelliskaudesta sekä linkit, joiden kautta pääset tutustumaan tulevan kauden joukkueisiin.

Julkaisemme kattavamman kausiennakon molempien sarjojen osalta lähempänä kauden avausturnausta, joka pelataan Espoossa, Leppävaaran Liikuntahallilla 3. – 4. lokakuuta.

SM-Sarja

SM-Sarjan puolella suurin muutos on pitkään sarjan kärkijoukkueisiin kuuluneen Pro Näpäjän hajoaminen. Ensi kaudella SM-Sarjassa nähdään jälleen neljä joukkuetta, mutta Pro Näpäjän paikan sarjassa ottaa vantaalaisen Aisti Sportin uusi joukkue Aisti Revolution.

Aisti Revolutionin pohjan rakentavat vuoden 2012 Lontoon Paralympialaisten kultamitalistit Alenius, Montonen ja Posio. Aisti Sport nähdään sen sijaan hyvin pitkälti samassa koostumuksessa kuin viime kaudellakin; uutena jäsenenä joukkueeseen liittyy maajoukkueenkin mukana harjoitteleva Seemi hintsanen.

Viimeiset neljä kautta SM-Sarjaa hallinnut Old Power vahvistuu entisestään, kun Eetu Eronen tekee paluun espoolaisseuraan yhden Pro Näpäjässä vietetyn kauden jälkeen. O.P. Hurricanes onnistui nappaamaan hajonneesta Pro Näpäjästä sarjan ehdottomiin tähtiin kuuluvan Jarno Mattilan ja kokeneen Sami Mustosen; vahvistunut Hurricanes onkin tulevalla kaudella varteenotettava mestarisuosikki.

SM-Sarjan joukkueisiin pääset tutustumaan kokonaisuudessaan täältä

1-Divisioona

1-Divisioonan puolella muutokset ovat olleet hieman maltillisempia kuin SM-Sarjassa. Ilahduttavaa on, että ensi kaudellakin 1-Divisioonassa nähdään kuusi joukkuetta.

Espoolaisjoukkueista O.P. Flying Ducks ja O.P. Gladiators ovat pysyneet lähestulkoon muuttumattomina viime kaudesta.

Viime kaudella divarin runkosarjaa dominoinut O.P. Juniors on kokenut puolestaan runsaasti muutoksia. Joukkueen pitkäaikaiset jäsenet Maarit Lehto ja Vesa Lackman ovat jättäytyneet pois joukkueen kokoonpanosta ja tilalle on tullut nuorta voimaa Raisa Kuuselan ja Arttu Luiron muodossa. Mari Mattila-Osuga puolestaan on siirtynyt pelikentältä valmentajan tehtäviin.

Aisti Openista on jälleen pientä liikehdintää SM-Sarjan puolelle, kun Hintsasen veljekset siirtyvät ennakkoluulottomasti kokeilemaan siipiään korkeimmalla sarjatasolla. Nääsvil Tampereen perusrunko on sen sijaan säilynyt hyvin stabiilina jo useamman kauden. Näpäjä XX on osaltaan värvännyt riveihinsä kansallisten maalipallokenttien ”elävän legendan” Kaj Laamasen.

1-Divisioonan joukkueisiin pääset tutustumaan tarkemmin täältä