Kansallisten maalipallosarjojen kausi 2020 – 2021 – Sarjasäännöt ja otteluohjelma julkaistu

Uusi kansallinen maalipallokausi tekee tuloaan ja toivottavasti reilun kuukauden päästä pääsemme jälleen nauttimaan kotimaisesta maalipallosta seitsemän kuukauden ”koronatauon” jälkeen. Avausturnaus on määrä pelata Espoossa leppävaaran Liikuntahallilla 3. – 4. lokakuuta ja turnausta tulee isännöimään Old Power ry.

Sarjasäännöt

Suomen Paralympiakomitean alainen maalipallojaosto on vahvistanut sarjasäännöt SM-Sarjan ja 1-Divisioonan osalta tulevalle kaudelle. Suuria muutostarpeita sarjasääntöihin ei keväällä pidetyssä joukkueenjohtajien kokouksessa noussut esille, mutta muutamia tarkennuksia sääntöihin on tehty.

Merkittävimpiä sääntömuutoksia ovat tarkennus pelaajien edustusoikeuteen finaaliturnauksessa ja viime keväästä oppineina erillinen sääntökohta poikkeustilanteisiin.

Finaaliturnauksessa pelioikeus on niillä pelaajilla, jotka ovat olleet nimettyinä joukkueen kokoonpanoon vähintään yhdessä turnauksessa runkosarjan aikana.

Poikkeustilanteista on tosiaan tehty oma sääntökohtansa, jossa mainitaan muun muassa, että mikäli finaaliturnausta ei pystytä järjestämään, kauden loppujärjestys ratkaistaan ja mitalit jaetaan runkosarjan perusteella.

Maalipallojaosto tulee julkaisemaan vielä erillisen ”maalipallosarjojen käsikirjan”, jossa tarkennetaan vielä hieman sarjasääntöihin liittyviä käytänteitä, ilmoitetaan hienoiset poikkeavuudet sarjakäytännöissä verrattuna yleisiin kansainvälisiin maalipallosääntöihin ja lisäksi käsikirjassa on oma osionsa koronaohjeistukselle turnaustapahtumiin. Tämä käsikirja julkaistaan viimeistään kaksi viikkoa ennen avausturnausta.

Maalipallojaosto on linjannut kokouksessaan, että vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi joukkue, jolle koituisi kohtuuttomia ongelmia sarjaturnaukseen osallistumisesta voi jättäytyä pois sarjaturnauksesta. Poisjäänti ei johda sakkorangaistukseen tai sarjasta sulkemiseen, mutta poisjäävä joukkue tuomitaan häviämään kaikki turnauksen ottelunsa 10-0. Poisjäännit vaikuttavat luonnollisesti turnauksen otteluohjelmaan, mutta näistä muutoksista informoidaan viimeistään kolmea viikkoa ennen kutakin turnausta.

SM-Sarjan sarjasääntöihin voit tutustua kokonaisuudessaan täältä

1-Divisioonan sarjasääntöihin puolestaan täältä

Otteluohjelma

Aiemmilla kausilla turnausjärjestäjä on laatinut kuhunkin turnaukseen erikseen otteluohjelman, mutta tälle kaudelle joukkueenjohtajien toiveesta maalipallojaosto on laatinut otteluohjelman koko kauden osalta. Otteluohjelma on nyt julkaistu kokonaisuudessaan, mutta kuten ylempänä mainittiin, niin mahdollisia muutoksia siihen voi olla tulossa ”koronapoisjääntien” johdosta. Näistä kuitenkin ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen kutakin turnausta.

SM-Sarjan otteluohjelmaan pääset syventymään täältä

Ja puolestaan 1-Divisioonan otteluohjelmaan täältä

Joukkueiden kokoonpanot

Maalipallojaosto on uudistanut myös sarjoihin ilmoittautumiskäytännöt. Ensimmäistä kertaa käytössä on sähköinen ilmoittautumisjärjestelmä, jonka kautta kaikki joukkueiden jäsenet ilmoittautuvat mukaan sarjatoimintaan. Ilmoittautumisten takaraja on sunnuntai 23. elokuuta, joten pääsemme julkaisemaan joukkueiden kokoonpanot heti ensi viikon alusta!