Maailman kovin maalipalloliiga uudistuu

Euroopan Maalipalloseurojen Liitto (EGCA) julkaisi viime perjantaina tiedotustilaisuuden koskien maailman kovimman kansainvälisen seurajoukkueliigan SEGL:in kautta 2021. Tässä julkaisussa on koostettu tiedotustilaisuuden anti.

SEGL-kausi 2019 – 2020 keskeytyi koronapandemian vuoksi, mutta sitä pyritään jatkamaan loppusyksystä; loka – marraskuun vaihteessa on tavoitteena pelata eteläisen divisioonan toinen osaturnaus Tshekin Prahassa, ja maalipallotähtiä päästään ihastelemaan 16. – 20. joulukuuta Espoossa Tapiolan Urheilupuistossa, kun Old Power isännöi kauden finaaliturnausta ja myös naisten SEGL-turnausta vuosimallia 2020.

Yksi suurimmista uudistuksista kaudelle 2021 on liigan nimen muuttuminen; SEGL tunnetaan jatkossa nimellä SEGL – Mestareiden Liiga! Tämä konsepti pitää sisällään SEGL – Mestareiden Liigan, SEGL – Naisten Mestareiden Liigan sekä SEGL – Nuorten Liigan, joka on uusi turnausmuoto seurajoukkueille, ja tästä julkaistaan lisätietoa piakkoin.

Toinen merkittävä muutos aiempiin kausiin on siinä, että aiemmin SEGL-kausi on alkanut loppusyksystä ja jatkunut seuraavan vuoden kevääseen. Vuonna 2021 ja myöskin jatkossa SEGL-kausi pelataan kalenterivuoden aikana; ensi kaudella divisioonaturnaukset pelataan helmi – huhtikuussa ja finaaliturnaus kesäkuussa. Turnausajankohdat, paikat ja järjestäjät löytyvät alapuolelta.

Tulevalla kaudella finaaliturnaukseen etenee suoraan turnauksen isäntä sekä kahden osaturnauksen jälkeen molempien divisioonien (eteläisen ja pohjoisen) kolme parasta joukkuetta. Suomalaisjoukkueet pelaavat pohjoisessa divisioonassa, josta tulevalla kaudella etenee myös divisioonan nelonen finaaliturnaukseen, koska kyseisen turnauksen isäntä tulee eteläisen divisioonan alueelta.

EGCA on lanseerannut myös uuden kansainvälisen seurajoukkueliigan; Euroopan Grand Prixin, jonka tarkoituksena on järjestää alueellisempia ja matalemman kynnyksen kansainvälisiä turnauksia seurajoukkueille. Tästä formaatista on lisätietoa luvassa niin ikään lähiaikoina.

SEGL – Mestareiden Liigan aikataulu kaudelle 2021

12 – 14.2. 1. Turnaus / Eteläinen Divisioona, Rostock, Saksa (järjestäjänä RGC Hansa)

26 – 28.2. 1. Turnaus Pohjoinen Divisioona, Vilna, Liettua (järjestäjä Saltinis)

26. – 28.3. 2. Turnaus Pohjoinen Divisioona, Orekhovo Zyevo (Moskova), Venäjä (järjestäjä Podmoskovie)

9. – 11.3. 2. Turnaus Eteläinen Divisioona, Praha, Tshekki (järjestäjä GC Perun)

2. – 6.6. SEGL – Mestareiden Liigan Finaaliturnaus sekä SEGL – Naisten Mestareiden Liiga 2021, Odivelas, Portugali (järjestäjä Sporting CP)

Halutessasi voit käydä katsomassa vielä tiedotustilaisuuden (englanninkielisen) oheisesta linkistä
https://www.youtube.com/watch?v=F2JrbguOUDw