Suomi isännöi B-sarjan EM-Kilpailuja vuoden 2021 alussa

Maalipallon kansainvälinen kattojärjestö IBSA on valinnut Suomen isännöimään B-sarjan EM-Kilpailuja ensi vuoden alussa. Kisat järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 25.1. – 1.2.2021; turnauksen pääjärjestäjänä toimii Liikuntakeskus Pajulahti yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa.

Alun perin kisat oli myönnetty Israelin Afulalle järjestettäviksi tämän vuoden lokakuussa, mutta koronaviruspandemian vuoksi Israel perui kisojen järjestämisen.

B-sarjan EM-Kilpailuihin osallistuu kymmenen miesten joukkuetta, joista kolme parasta nousee A-sarjaan ja kolme heikointa putoaa C-sarjaan.

Naisten puolella Suomi tavoittelee kotiyleisönsä edessä sijoittumista kolmen parhaan joukkoon ja sitä myötä nousua takaisin EM-Kilpailuiden A-sarjaan. Naisten turnauksessa joukkuemäärää ei ole rajattu; aiempina vuosina B-sarjan kisoihin naisten turnaukseen on osallistunut kuudesta kahdeksaan maata.

Pajulahti on toiminut aiemmin B-sarjan EM-Kilpailuiden näyttämönä vuonna 2008 ja A-sarjan EM-Kilpailut Pajulahdessa koettiin vuonna 2017.

Julkaisemme runsaasti lisätietoa tulevista kotikisoista kaikilla maalipallofoorumeilla tulevien kuukausien aikana!