MAALIPALLOKAUDEN HUIPENNUS ESPOOSSA TÄNÄ VIIKONLOPPUNA – NÄIN SUOMENMESTARUUDET RATKAISTAAN

Kansallisten maalipallosarjojen kauden 2021 – 2022 huipennus koetaan tänä viikonloppuna, kun molempien sarjojen suomenmestaruudet ratkaistaan Espoossa, Leppävaaran Liikuntahallilla osoitteessa Veräjäpellonkatu 6. Tapahtumaan on jokaisella vapaa pääsy, joten lämpimästi tervetuloa paikan päälle kannustamaan suosikkiasi, jännittämään trillerimäisiä otteluita ja elämään mukana upeaa urheilujuhlaa, mistä ei taatusti tule puuttumaan suuria tunteita!

Nyt on se hetki kaudesta, kun jokainen pelaaja, valmentaja, huoltaja ja otteluita tuomitseva tuomari sekä toimitsija pistää kaiken likoon!

Alla on ohjeet tapahtuman seuraamiseen, turnausaikataulu sekä pelijärjestelmä molempien sarjojen osalta.

NÄIN SEURAAT TAPAHTUMAA

Maalipallo on parasta paikan päällä! Tule Leppävaaran Liikuntahallille jännittämään otteluita (aikataulu alapuolella)! Katsomotilat löytyvät suoraan hallin pääovea vastapäätä. Huom. valitettavasti turnauspaikalla ei ole tällä kertaa kahviopalveluita. Lähin kahvila löytyy 300 metrin päästä Leppävaaran Uimahallilta.

Turnausjohtajana toimii Suomen Paralympiakomitean Timo Pelkonen (puh: 0505965015, email: timo.pelkonen@paralympia.fi).

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta saapua itse hallille seuraamaan pelejä, niin ei hätää, kaikki kauden huipentavan finaaliturnauksen ottelut ovat seurattavissa livestream-lähetyksenä Goalball Finland- YouTube-kanavalta, mihin pääset napsauttamalla tätä linkkiä!

Avoimen SM-sarjan tulokset maalintekijöineen päivittyvät omalle tulossivulleen, kun taas puolestaan Miesten SM-sarjan tulospalvelun löydät täältä.

Joukkueiden kokoonpanot löytyvät Avoimen SM-sarjan osalta täältä ja Miesten SM-sarjan tiimoilta täältä.

Kannattaa ottaa haltuun myös Goalball Finland- Facebook-sivusto, minne tulokset päivittyvät nopeimmalla aikataululla!

TURNAUKSEN AIKATAULU

Lauantai 21.5.2022

Alkamisaika / Ottelunumero / Sarja / Kotijoukkue – Vierasjoukkue

10.00 / 25 / Miesten SM-sarja – Välierä 1: Aisti Revolution – Aisti Sport

11.05 / 26 / Miesten SM-sarja – Välierä 1: Old Power  – O.P. Hurricanes

12.10 / 46 / Avoin SM-sarja – Puolivälierä 1: Aisti Inclusion – Näpäjä XX

13.10 / 47 / Avoin SM-sarja – Puolivälierä 1: O.P. Gladiators – Aisti Open

14.10 / 27 / Miesten SM-sarja – Välierä 2: Aisti Sport – Aisti Revolution

15.15 / 28 / Miesten SM-sarja – Välierä 2: O.P. Hurricanes – Old Power

16.20 / 48 / Avoin SM-sarja – Puolivälierä 2: Näpäjä XX – Aisti Inclusion

17.25 / 49 / Avoin SM-sarja – Puolivälierä 2: Aisti Open – O.P. Gladiators

18.30 / Tarvittaessa; 29 / Miesten SM-sarja – Välierä 3: Aisti
Revolution – Aisti Sport tai Old Power – O.P. Hurricanes

19.35 / Tarvittaessa; 30 / Miesten SM-sarja – Välierä 3: Old Power –
O.P. Hurricanes

Sunnuntai 22.5.2022

9.00 / 50 / Avoin SM-sarja – Sijat 5 – 6:

10.05 / 51 / Avoin SM-sarja – Välierä 1: O.P. Flying Ducks – ?

11.10 / 52 / Avoin SM-sarja – Välierä 2: O.P. Juniors – ?

12.15 / 31 / Miesten SM-sarja – Pronssiottelu:

13.20 / 53 / Avoin SM-sarja – Pronssiottelu:

14.25 / 54 / Avoin SM-sarja – Finaali:

15.30 / 32 / Miesten SM-sarja – Finaali:

n. 16.30 Palkintojenjako

PELIJÄRJESTELMÄ / AVOIN SM-SARJA

Lauantaina Avoimen SM-sarjan puolella pelataan kaksiosaiset puolivälierät runkosarjan kolmosen O.P. Gladiatorsien ja runkosarjan kutosen Aisti Openin sekä runkosarjan nelosen Aisti Inclusionin ja runkosarjan vitosen Näpäjä XX:n välillä. Kahden osaottelun jälkeen enemmän pisteitä kerännyt joukkue jatkaa sunnuntaisiin välieriin ja mitaliotteluihin, häviäjän matkatessa sunnuntaiaamun sijoitusotteluun. Mikäli pisteet kahden osaottelun jälkeen ovat tasan, on vuorossa 2 * 3 minuutin jatkoaika, missä ensin maalin tehnyt joukkue voittaa puolivälieräsarjan ja etenee välieriin. Mikäli jatkoaikakaan ei tuo ratkaisua, joukkueiden välillä heitetään vapaaheittokilpailu paremmuuden selvittämiseksi.

Runkosarjan ykkönen, kaikki ottelunsa kauden aikana voittanut O.P. Juniors kohtaa sunnuntaiaamupäivän yksiosaisessa välieräottelussa heikommin runkosarjassa sijoittuneen puolivälierävoittajan. Paremmin runkosarjassa sijoittunut puolivälierävoittaja saa vastaansa puolestaan yksiosaisessa välieräottelussa runkosarjassa toiseksi sijoittuneen O.P. Flying Ducksin. Välieräotteluiden voittajat jatkavat finaaliin ja häviäjät pronssiotteluun. Välierä-, sijoitus- ja mitaliottelut ovat yksiosaisia ja ne pelataan ratkaisuunsa saakka; ottelun ollessa tasan varsinaisen peliajan jälkeen, seuraa jatkoaika ja mahdollinen vapaaheittokilpailu.

PELIJÄRJESTELMÄ / MIESTEN SM-SARJA

Lauantaina Miesten SM-sarjassa runkosarjavoittaja Old Power saa vastaansa runkosarjan nelosen O.P. Hurricanesin ja runkosarjan kakkonen Aisti Revolution kohtaa runkosarjan kolmosen Aisti Sportin paras 3:sta välieräsarjassa. Paras 3:sta tarkoittaa sitä, että joukkue, joka ensimmäisenä saa hankittua kaksi otteluvoittoa, etenee kauden huipentavaan finaaliotteluun. Jokainen välieräottelu pelataan siis ratkaisuunsa; varsinaisen peliajan ollessa tasan, pelataan 2 * 3 minuutin jatkoaika niin, että ensin maalin tehnyt joukkue voittaa ottelun. Mikäli jatkoaikakaan ei tuo ratkaisua, joukkueiden välillä heitetään vapaaheittokilpailu paremmuuden selvittämiseksi.

Välieräsarjojen voittajat kohtaavat finaaliottelussa sunnuntai-iltapäivästä, ja häviäjät puolestaan mittelevät pronssista sunnuntaiaamupäivästä. Mitaliottelut pelataan välieräotteluiden tapaan aina ratkaisuunsa saakka.