O.P. VIXENS SÄVÄYTTI, AISTI UNITED VENYTTI TAPPIOTTOMIEN OTTELUIDEN PUTKEAAN AVOIMEN SM-SARJAN AVAUKSESSA

Kuvassa O.P. Vixensin joukkue Pajulahdessa; kuvassa ovat Krista Leppänen, Milla Lappalainen (jolla vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinto kädessään), Iida Kauppila (käsi loukkaantumisen vuoksi paketissa), Hanna Svensson ja valmentaja Thomas Svensson

Maalipallon Avoimen SM-sarjan kausi 2023 – 2024 viskaistiin käyntiin seitsemän joukkueen voimin Liikuntakeskus Pajulahdessa, Lahden Nastolassa 7. – 8. lokakuuta. Turnauksessa pelattiin yhteensä 14 ottelua, ja täten avausturnauksen jälkeen jokaisella joukkueella on takanaan kauden neljä ensimmäistä mittelöä.

Naisvoimaa uhkuva, tälle kaudelle perustettu espoolainen O.P. Vixens säväytti huikean tasapainoisella pelillään. Joukkue voitti kaikki neljä otteluaan viikonlopun aikana komealla maalierolla 30-9 +21. Joukkue koki kovia jo lauantaipäivänä, kun sen ehdottomiin avainpelaajiin lukeutuva, Suomen naisten maajoukkuepelaaja Iida Kauppila mursi sormensa Näpäjä XX-ottelun ensiminuutilla. Joukkue ei kuitenkaan tästä lamaantunut, vaan kolmikko Milla Lappalainen, Krista Leppänen ja ruotsalaisvahvistus Hanna Svensson jatkoivat kerrassaan vahvaa tekemistään, mikä siivittikin Vixensit sarjakärkeen avausturnauksen jälkeen.

Hallitseva mestari Aisti United uudistui rutkasti tälle kaudelle, mutta joukkueen tappioton runkosarjapelaaminen on ja pysyy; tällä kertaa joukkue nappasi kolme voittoa kärkeen, mutta turnauksen viimeisessä kamppailussaan joukkue joutui luovuttamaan tasapelipisteen turnauksen kotijoukkue Näpäjä XX:lle. United pelasi viime kaudella 18 runkosarjaottelua ilman tappioita ja nyt putki on venynyt siis jo 22 ottelun mittaiseksi. Aisti United on sarjakakkosena kahden pisteen päässä Vixenseistä, ja erittäin hyvän startin kauteen ottanut Näpäjä XX pitää hallussaan kolmossijaa seitsemällä pisteellään.

O.P. Gladiators kuuluu tämän kauden ykkössuosikkeihin Avoimessa SM-sarjassa, mutta joukkueen kone yskähteli vielä ainakin näin kauden avauksessa, sillä avauspäivään joukkue koki kaksi kitkerää tappiota. Gladiaattorit hoitelivat kuitenkin sunnuntain ottelunsa tyylillä, joten joukkueelle kuusi pistettä mukaan Pajulahden reissulta. Sama oli tulos tälle kaudelle perustetulle O.P. Karun-joukkueelle, joka puolestaan käynnisti kautensa upeasti kahdella voitolla, mutta sunnuntaina Näpäjä XX ja O.P. Vixens olivat karunilaisille toistaiseksi kukistumattomia.

Aisti Open- ja Aisti Inclusion-joukkueiden kohtalona oli palata Pajulahden valloitukselta tyhjin käsin, sillä molemmilla joukkueilla jäi pistetili vielä tämän kauden osalta avaamatta ja maalierokin painui kumpaisellakin kovasti pakkasen puolelle. Kurssi on mahdollista kääntää tammikuun puolivälissä Espoossa, Tapiolan Liikuntahallilla pelattavassa kauden toisessa runkosarjaturnauksessa.

Katso kaikki turnauksen ottelutulokset maalintekijöineen täältä

Avausturnauksen jälkeen Avoimen SM-sarjan maalintekijätilasto on vähintäänkin kutkuttava, sillä kärkikuusikko on vain neljän maalin marginaalin sisällä, O.P. Karunin Ibrahim Milanovicin pitäessä hallussaan kärkipaikkaa 16 osumallaan kannoillaan O.P. Vixensien Krista Leppänen (15 maalia) ja Aisti Unitedin Jarno Saapunki (14 maalia).

Alta löydät vielä Avoimen SM-sarjan sarjatilanteen ja maalintekijätilaston avausturnauksen jälkeen.

SARJATILANNE (avausturnauksen jälkeen)

Sijoitus – Joukkue / Ottelut / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Maaliero / Pisteet

1 – O.P. Vixens / 4 / 4 / 0 / 0 / 30-9 +21 / 12

2 – Aisti United / 4 / 3 / 1 / 0 / 23-12 +11 / 10

3 – Näpäjä XX / 4 / 2 / 1 / 1 / 26-20 +6 / 7

4 – O.P. Gladiators / 4 / 2 / 0 / 2 / 28-17 +11 / 6

5 – O.P. Karun / 4 / 2 / 0 / 2 / 27-22 +5 / 6

6 – Aisti Open / 4 / 0 / 0 / 4 / 13-37 -24 / 0

7 – Aisti Inclusion / 4 / 0 / 0 / 4 / 8-38 -30 / 0

MAALINTEKIJÄTILASTO (avausturnauksen jälkeen)

Sijoitus – Pelaajan nimi / Joukkue / Maalit yhteensä

1 – Ibrahim Milanovic / O.P. Karun / 16

2 – Krista Leppänen / O.P. Vixens / 15

3 – Jarno Saapunki / Aisti United / 14

4 – Sami Heikkinen / Näpäjä XX / 13

5 – Jorma Kivinen / O.P. Gladiators / 12

5 – Akseli Makkonen / Aisti Open / 12

7 – Juha Oikarainen / O.P. Gladiators / 10

8 – Kaj Laamanen / Näpäjä XX / 8

8 – Milla Lappalainen / O.P. Vixens / 8

10 – Raisa Kuusela / Aisti United / 6

10 – Heikki Penttinen / O.P. Karun / 6

12 – Arttu Cowell / O.P. Karun / 5

12 – Hannele Gröhn / O.P. Gladiators / 5

12 – Hanna Svennsson / O.P. Vixens / 5

12 – Henriikka Toivola / Aisti Inclusion / 5

16 – Jarmo Lehtola / Näpäjä XX / 4

17 – Krister Linnas / Aisti United / 3

18 – Miina Grönroos / Aisti Inclusion / 2

18 – Iida Kauppila / O.P. Vixens / 2

20 – Susanna Halme / O.P. Gladiators / 1

20 – Markus Kanninen / Aisti Inclusion / 1

20 – Jasmin Mikkola / Aisti Open / 1