SEGL CHAMPIONS LEAGUEN KAUSI 2021 SUPISTUU

Euroopan Maalipalloseurojen Liiton (EGCA) ylläpitämää maailman kovinta seurajoukkuekilpailua SEGL Champions Leagueta joudutaan Euroopassa vallitsevan vaikean ja arvaamattoman koronavirustilanteen vuoksi supistamaan.

SEGL – Champions Leaguen kaudella 2021 oli tarkoitus pelata kevään aikana kahdessa divisioonassa kaksi osaturnausta, joista olisi karsittu parhaat joukkueet kesäkuun alussa Portugalin Odivelaksessa pelattavaan finaaliturnaukseen, jonka voittajalle on luvassa seurajoukkueiden euroopanmestaruustitteli.

EGCA on päättänyt kuitenkin supistaa kautta siten, että divisioonissa pelataan vain yksi turnaus, joka toimii karsintana finaaliturnaukseen. Eteläisessä divisioonassa karsintaturnaus on luvassa 18. – 21. maaliskuuta Tshekin Prahassa ja viikkoa myöhemmin 25. – 28. maaliskuuta pohjoisen divisioonan osalta Liettuan Vilnassa. Kauden huipentava finaaliturnaus pelataan siis 2. – 6. kesäkuuta Portugalin Odivelaksessa ja samaan aikaan pelataan myös naisten oma SEGL – Women’s Champions League-turnaus.

Liettuan Vilnassa käytävään Pohjois-Divisioonan turnaukseen on ilmoittautunut maksimimäärä eli kahdeksan joukkuetta, mukaan lukien suomalaisseurat Aisti Sport (Vantaa) ja Old Power (Espoo). Suomalaisten lisäksi turnaukseen saapuu joukkueita isäntämaa Liettuan lisäksi Belgiasta, Iso-Britanniasta, Tanskasta, Ukrainasta ja Venäjältä. Turnauksen neljä parasta joukkuetta etenevät finaaliturnaukseen Portugaliin.

EGCA:n presidentti Erkki Miinala valottaa ratkaisuun johtaneita syitä seuraavasti: ”Tämä on erittäin valitettava ja harmillinen tilanne, että joudumme supistamaan kautta ja kaksi seuraa joutuu luopumaan turnausjärjestelyistä kotikaupungissaan. Tiedämme kuitenkin, että vuosi 2021 tulee olemaan täynnä erilaisia kansainvälisiä maalipallotapahtumia, joten velvollisuutemme on pitää huolta siitä, etteivät pelaajat, valmentajat, huoltohenkilökunta ja tuomarit ylikuormitu. Lisäksi koronavirus on aiheuttanut ja tulee aiheuttamaan myös maalipalloseuroille ympäri Eurooppaa pahoja taloudellisia ongelmia ja vaikeuksia, joten halusimme keventää myös täten seurojen taloudellisia paineita”.

SEGL on toiminut kansainvälisen seuramaalipalloilun lippulaivana aina vuodesta 2012 lähtien. Liigan historiassa on pelattu kokonaisuudessaan kuusi kautta ja historian seitsemäs kausi keskeytyi kuluvana vuonna koronaviruspandemian vuoksi. Historian saatossa kolme seuraa ovat onnistuneet valloittamaan liigan mestaruuden ja sitä myötä seurajoukkueiden euroopanmestaruuden; liettualainen Saltinis kolmesti, portugalilainen Sporting CP kahdesti ja espoolainen Old Power kertaalleen.

Lisätietoa SEGL – Champions Leaguesta löydät liigan nettisivuilta, jotka löytyvät täältä
www.goalballchampionsleague.com