SEURAJOUKKUEMAALIPALLOILUN JUHLAA PORTUGALISSA TÄLLÄ VIIKOLLA – MUKANA VAHVA SUOMALAISEDUSTUS

Maailman kovin seurajoukkueliiga SEGL – Champions League palaa yli puolentoista vuoden koronatauoltaan, kun Euroopan Maalipalloseurojen Liiton EGCA:n hallinnoiman liigan finaaliturnaus pelataan Portugalin Odivelaksessa 29. syyskuuta – 3. lokakuuta. Koronaviruspandemian vuoksi kausi 2021 on supistunut ainoastaan finaaliturnaukseen, jonka järjestelyistä vastaa lissabonilaisseura Sporting CP.

Yhteensä 15 joukkuetta 10 eri Euroopan maasta kilvoittelevat SEGL – Champions Leaguen ja SEGL – Women’s Champions Leaguen mestaruuksista ja sitä myötä seurajoukkueiden EM-titteleistä. Suomesta mukana ovat vantaalaisen Aisti Sportin miesten joukkue sekä espoolaisen Old Powerin miesten ja naisten joukkue.

Tämänvuotisessa SEGL-finaaliturnauksessa tehdään historiaa maalipallossa myös kahden täysin uuden innovaation tiimoilta;

  • 10 sekunnin hyökkäyskello on näkyvissä niin valmentajille, tuomareille kuin yleisöllekin, kun tähän asti hyökkäysaika ei ole ollut kuin sitä mitanneen tuomarin tiedossa;
  • Ottelun päätuomareiden apuna on myös ensimmäistä kertaa videotuomari, joka voi ilmoittaa päätuomareille, mikäli joku tuomarin ratkaisu on mennyt epäoikeudenmukaisesti. Joukkueilla on myös haastomahdollisuus, jolloin tilanne tarkastetaan videolta. Mikäli haasto on aiheellinen joukkue säilyttää haastomahdollisuutensa, mikäli haasto on aiheeton, menettää joukkue haasto-oikeuden sekä aikalisän.

NETTISIVUT, LIVESTREAM & SOME

Tapahtuman virallisilta kotisivuilta löytyvät kaikki tulokset, joukkueiden kokoonpanot, tuomarit, maalintekijätilastot ja sarjatilanteet. Kotisivut löytyvät täältä.

Meillä on myös oma tulossivu suomalaisjoukkueille goalball.fi-sivustolla; sivulta löytyvät suomalaisjoukkueiden kokoonpanot ja turnauksen aikana sinne päivittyvät myös otteluraportit. Suomalaisten tulossivun löydät surffaamalla tänne.

Turnauksen ottelut tullaan esittämään livestreamin kautta englanninkielisen selostuksen kera ja lähetystä pääset seuraamaan täältä.

Goalball Finland – Facebook-sivu sekä suomalaisseurojen omat sosiaalisen median kanavat kannattaa ottaa myös haltuun, sillä sitä kautta on myös vaivatonta seurata joukkueiden edesottamuksia Portugalin turneessa.

PELISYSTEEMI & LOHKOJAKO TURNAUKSESSA

SEGL – Champions League-turnaukseen osallistuu yhdeksän joukkuetta, jotka on jaettu yhteen viiden ja yhteen neljän joukkueen alkulohkoon, joissa molemmissa pelataan yksinkertainen kaikki kaikkia vastaan alkusarja. A-lohkon neljä ja B-lohkon kolme parasta etenevät suoraan puolivälieriin, A-lohkon vitosen ja B-lohkon nelosen pelatessa karsintaottelun jäljelle jääneestä puolivälieräpaikasta.

Puolivälieräotteluiden voittajat etenevät välierä- ja mitaliotteluihin, puolivälierähäviäjien tie vie sijoitusotteluihin.

Lohko A: Sporting CP (Portugali), Invasport Ukraine (Ukraina), GC Perun (Tshekki), Aisti Sport, Moscow GT (Venäjä)

Lohko B: Old Power, RGC Hansa (Saksa), Ha. Vi. Bruxelles (Belgia), CS AVH Lyon (Ranska)

Toista kertaa järjestettävään SEGL – Women’s Champions League-turnaukseen osallistuu kuusi joukkuetta, jotka pelaavat yksinkertaisen kaikki kaikkia vastaan alkusarjan. Alkusarjan neljä parasta joukkuetta etenevät välierä- ja mitaliotteluihin, alkusarjan viidennen ja kuudennen kohdatessa sijoitusottelussa.

Lohko C: Sporting CP (Portugali), Old Power, FIFH Malmö (Ruotsi), RGC Hansa (Saksa), CS AVH Lyon (Ranska), IK Gipuzkoa (Espanja)

SUOMALAISJOUKKUEIDEN AIKATAULU ALKULOHKO-OTTELUIDEN OSALTA

Alta löytyvät suomalaisjoukkueiden alkulohko-ottelut. Alkamisajat ovat Suomen ajassa.

TORSTAI 30.9.2021

Alkamisaika / Turnaus / Kotijoukkue – Vierasjoukkue

11.00 ( SEGL / Invasport Ukraine – Aisti Sport

13.00 / SEGL / Old Power – CS AVH Lyon

15.00 / SEGL / Sporting CP – Aisti Sport

17.00 / SEGL / Old Power – Ha. Vi. Bruxelles

21.00 / SEGL / Aisti Sport – Moscow GT

PERJANTAI 1.10.2021

12.00 / SEWGL / Sporting CP – Old Power

14.00 / SEGL / GC Perun – Aisti Sport

15.00 / SEGL / Old Power – RGC Hansa

19.00 / SEWGL / Old Power – IK Gipuzkoa

22.00 / SEWGL / Old Power – CS AVH Lyon

LAUANTAI 2.10.2021

13.00 / SEWGL / Old Power – FIFH Malmö

17.00 / SEWGL / Old Power – RGC Hansa