TULE OSAKSI TIIMIÄMME TOTEUTTAMAAN KANSAINVÄLISTÄ MAALIPALLON MAAJOUKKUETURNAUSTA ESPOOSSA – VAPAAEHTOISIA TOIMITSIJATEHTÄVIÄ TARJOLLA JOKAISELLE

Turnaus: INTERNATIONAL ESPOO GOALBALL CUP 2021

Aika: 15. – 17. lokakuuta 2021

Paikka: Tapiolan Liikuntahalli, Espoo

Pääjärjestäjä: Old Power

Mitä on maalipallo?

Maalipallo on erittäin vauhdikas, huikean jännittävä ja mukaansatempaava uniikki näkövammaisten joukkuepeli, joka on yksi suosituimmista ja isoimmista paralympialajeista maailmassa. YLE esitti vastikään suorina lähetyksinä Tokion Paralympialaisista naisten ja miesten finaaliottelut perjantaina 3. syyskuuta, jotka on edelleen katsottavissa YLE Areenassa.

Maalipalloa pelataan nykyään yli sadassa maassa ympäri maailmaa. Suomi on historian saatossa yksi lajin menestynein maa arvokisoissa. Lue lisää maalipallosta täältä

Järjestäjä Old Power

Espoolainen urheiluseura Old Power on Suomen suurin ja menestynein maalipalloseura, joka on järjestänyt viimeisen seitsemän vuoden aikana useita kansainvälisiä seurajoukkueturnauksia Espoossa, ja nyt seuralla on edessään ensimmäisen maajoukkueturnauksen toteuttaminen. Lisätietoa seuran toiminnasta löydät sen Facebook-sivuilta.

Tietoa turnauksesta

International Espoo Goalball Cup 2021-turnaus pelataan Espoossa, Tapiolan Liikuntahallilla 15. – 17. lokakuuta. Turnauksessa nähdään huipputason eurooppalaisia maalipallomaita niin naisten kuin miesten turnauksessa mukaan lukien tietysti Suomen maalipallomaajoukkueet.

Old Powerin isoina yhteistyökumppaneina turnauksen järjestelyissä toimivat Opetus- Ja Kulttuuriministeriö, Espoon kaupunki, Suomen Paralympiakomitea, Tapiolan Honka, Scandic Espoo, ja useat muut yhteistyökumppanit.

Tapahtuman virallinen nettisivu löytyy täältä

Toimitsijatehtävät

Turnauksen toteuttamisen kannalta aivan korvaamattomassa roolissa ovat myös vapaaehtoiset toimitsijat, joita ilman otteluiden pelaaminen olisi mahdotonta. Etsimmekin nyt innokkaita, ahkeria ja avuliaita henkilöitä seuraavanlaisiin tehtäviin;

 • Maalituomari; maalituomarin tehtävänä on toimia ottelun päätuomarin apuna. Jokaisessa maalipallo-ottelussa on neljä maalituomaria; yksi kullakin maalitolpalla. Maalituomarit vahvistavat päätuomarille maalin syntymisen, palauttavat kentältä ulos tulleen pallon pikaisesti takaisin peliin ja avustavat päätuomaria eri tilanteissa.
 • Kirjuri; ottelun kirjuri kirjaa tarkasti ottelutapahtumat ottelupöytäkirjaan, mikä vaatii huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta koko ottelun ajan.
 • Tulostaulun ja pelikellon hoitaja; tulostaulun ja pelikellon hoitajan päätehtävinä on lisätä tehdyt maalit huolellisesti tulostaululle ja valvoa, että pelikello kulkee pelinkulun mukaisesti. Tulostaulu ja pelikello toimivat samasta laitteesta, jonka käyttö luonnistuu hyvin myös näkövammaisilta.
 • Kuuluttaja / DJ; turnaukseen tarvitaan avoin, rohkea ja englannin kielen taitoinen kuuluttaja, joka esittelee joukkueiden kokoonpanot kuhunkin otteluun, pitää katsojat tietoisina turnauksen tuloksista ja tulevista otteluista, juontaa avajaiset sekä palkintojenjaon ja soittaa myös otteluiden tauoilla tapahtuman henkeen sopivaa musiikkia.
 • Livestream-vastaava; turnaus lähetetään livestreamin kautta nähtäväksi ympäri maailmaa, joten tärkeässä roolissa on myös livestreamin vastuuhenkilö, joka perehdytetään tärkeään tehtäväänsä huolellisesti. Livestream-vastaavana voi hyvin työskennellä myös näkövammainen henkilö.

Työtehtäviä löytyy siis jokaiselle ikään, sukupuoleen tai vammaisuuteen / vammattomuuteen katsomatta. Tarkemmat toimitsijatehtäväkuvaukset löydät täältä

Aikataulu

Alla on vuoroja, joista voit räätälöidä itsellesi sopivan aikataulun tapahtumaan osallistumisellesi. Myös koko päivän vuoroja on mahdollista tehdä. Myös aikataulutoiveisiin suhtaudutaan hyvin joustavasti (erityisesti kokopäiväläisten kohdalla).

Perjantai 15.10.2021

Aamuvuoro: klo 8.30 – 14.50

Iltavuoro: klo 14.50 – 20.15

Lauantai 16.10.2021

Aamuvuoro: klo 8.45 – 14.50

Iltavuoro: klo 14.50 – 20.00

Sunnuntai 17.10.2021

Yksi vuoro: klo 8.00 – 15.30 (mahdollisuus joustaa aikataulutoiveiden mukaan)

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset perjantaihin 8. lokakuuta mennessä Iida Kauppilalle sähköpostitse kauppila.iida@gmail.com tai WhatsAppilla / tekstiviesti +358405013674. Ilmoita seuraavat asiat:

 • Minä päivänä ja mihin aikaan olet käytettävissämme (myös erityistoiveet aikataulun suhteen);
 • Missä toimitsijatehtävissä haluat ja pystyt toimimaan;
 • Onko sinulla erityisruokavalioita;
 • Liitä mukaan sähköpostiosoitteesi, josta sinut tavoittaa.

Toimitamme toimitsijoiden ohjelman sähköpostitse viimeistään tiistaina 12. lokakuuta.

MITÄ SAAN VASTINEEKSI?

Vapaaehtoisena toimitsijana toimimisesta turnauksessamme saat:

 • Ruokaa ja juomaa: aamu- ja iltavuorolaiset saavat lämpimän ruuan juomineen ja kokopäiväläiset saavat lämpimän ruuan lisäksi välipalan virvokkeen kera;
 • Pienen muistamisen järjestävän seuran taholta;
 • Itsensä kehittämistä: saat arvokasta kokemusta urheilutapahtumassa toimitsijatehtävissä toimimisesta. Pääset harjaannuttamaan taitojasi myös kansainvälisessä toimintaympäristössä työskentelemisestä. Lisäksi pääset tutustumaan ja oppimaan, millaista on toimia näkövammaisten henkilöiden kanssa;
 • Verkostoituminen: saat taatusti uusia kontakteja, joita voit hyödyntää tulevaisuudessa eri tavoin. Pääset osaksi ystävällistä, rentoa ja yhteen hiileen puhaltavaa yhteisöä, jonka kautta voit löytää uusia kaveri- ja ystävyyssuhteita;
 • Uuden harrastuksen: maalipallo on täynnä mahdollisuuksia; kansallisella ja kansainvälisellä seurajoukkuetasolla maalipalloa voi pelata niin näkövammaiset kuin näkevätkin, maalipallon kansallisiin sarjaturnauksiin tarvitaan aina innokkaita toimitsijoita ja uusia maalipallotuomareitakin otetaan avosylin vastaan. Toimitpa sitten pelaajana, toimitsijana tai tuomarina, niin maalipallossa sinulla on erinomainen mahdollisuus edetä myös kansainvälisiin ympyröihin;
 • Mahdollisuuden nauttia tämän uniikin paralympialajin huippuotteluista aivan aitiopaikalta.

Mikäli mietit, että voisiko sinusta olla apua turnauksen toteuttamisessa, niin vastaus on ehdoton kyllä; älä enää epäröi, vaan tartu hetkeen ja tule osaksi tiimiämme!