SUOMEN MAALIPALLOMAAJOUKKUEILLA ON EDESSÄÄN EM-KILPAILUIDEN KENRAALIHARJOITUS ESPOON KANSAINVÄLISESSÄ TURNAUKSESSA TULEVANA VIIKONLOPPUNA

Espoolainen urheiluseura Old Power on jo rutinoitunut kansainvälisten seurajoukkueturnausten järjestäjä, mutta nyt sillä on edessään ensimmäisen maajoukkueturnauksensa järjestäminen, kun International Espoo Goalball Cup-nimeä kantava maajoukkueturnaus pelataan Tapiolan Liikuntahallilla 15. – 17. lokakuuta.

Turnaukseen osallistuu neljä naisten ja kuusi miesten maajoukkuetta , joille Espoon turnaus toimii erinomaisena kenraaliharjoituksena ennen marraskuun alun EM-kilpailuja Turkin Samsunissa; Espoon turnauksessa nähdään ainoastaan eurooppalaisia A-tason joukkueita ja mukana ovat luonnollisesti molemmat Suomen maalipallomaajoukkueet.

Ilahduttavaa on myös se, että paikan päälle Tapiolan Liikuntahallille voidaan ottaa yleisöä pitkästä aikaa. Sinulla onkin nyt loistava mahdollisuus päästä kokemaan upea kansainvälisen maalipallon paluu Espooseen koronatauon jälkeen ja tulla aistimaan maalipallon kiehtova vauhti ja jännitys, kun Euroopan huippumaat viimeistelevät peliään kolmen viikon päässä häämöttäviin EM-kilpailuihin.

Ja mikäli olet estynyt saapumaan Tapiolan Liikuntahallille viikonlopun aikana, ei tämä ole syy vaipua synkkyyteen; turnauksesta on tarjolla laadukas livestream-lähetys englanninkielisen selostuksen kera, jonka toteuttaa Alan March Sport Ltd. Live-lähetyksestä pääset nauttimaan Goalball Finland – YouTube-kanavalla, minne löydät tiesi täältä.

Tapahtuman viralliset kotisivut löytyvät puolestaan täältä. Sivuilta löydät aina tulokset uunituoreina maalintekijöiden kera, päivitetyt taulukot ja tilastot sekä joukkueiden kokoonpanot ja turnauksen tuomariston.

Ja lisäksi pelkästään suomalaistuloksiin ja otteluraportteihin voit käydä syventymässä täältä.

NAISTEN TURNAUS

Suomen naisten maalipallomaajoukkue on saanut Espooseen kirittäjäkseen Kreikan, Saksan ja Ukrainan. Joukkueet pelaavat turnauksessa yksinkertaisen kaikki kaikkia vastaan alkusarjan, minkä jälkeen on edessä välierät, joissa alkusarjan ykkönen kohtaa alkusarjan nelosen, alkusarjan kakkosen kohdatessa puolestaan alkusarjan kolmosen. Välierävoittajat turnauksen finaaliotteluun ja häviäjät pronssikamppailuun.

Suomen naisten joukkue turnauksessa

Pelinumero / Nimi

2 Krista Leppänen

4 Azra Tayyebi

5 Iida Kauppila

6 Jasmin Mikkola

7 Miina Grönroos

Valmentaja: Vesa Lackman

Huoltaja: Maarit Lehto

Suomen naisten alkusarjan ottelut

Perjantai 15.10.

klo 12.45 Suomi – Kreikka

klo 19.25 Suomi – Ukraina

Lauantai 16.10.

klo 13.00 Suomi – Saksa

Välierät pelataan lauantai-iltapäivästä klo 17.00 ja klo 18.00. Mitaliottelut ovat puolestaan ohjelmassa sunnuntaiaamupäivästä.

MIESTEN TURNAUS

Suomen miesten maalipallomaajoukkue pääsee testaamaan iskukykyään todella mielenkiintoisia vastustajia vastaan, kun Espooseen saapuvat Espanja, Kreikka, Montenegro, Ukraina ja Venäjä. Näistä maista Kreikka ja Montenegro ovat myöskin Suomen alkulohkovastustajia tulevissa EM-kilpailuissa.

Miesten turnauksessa pelataan yksinkertainen kaikki kaikkia vastaan alkusarja perjantain ja lauantain aikana. Alkusarjan kaksi parasta joukkuetta esiintyvät turnauksen huipentavassa finaaliottelussa sunnuntai-iltapäivästä. Alkusarjan kolmonen ja nelonen mittelevät paremmuudestaan pronssiottelussa. Myös alkusarjan viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet joukkueet saavat vielä yhden keskinäisen otatuksen sunnuntaiaamupäivästä.

Suomen miesten joukkue turnauksessa

Pelinumero / Nimi

1 Ehsan Zoveidavi

4 Erkki Miinala

6 Markus Tihumäki

7 Petri Posio

8 Miika Honkanen

9 Joni Ylönen

Päävalmentaja: Jarkko Pokkinen

Fysiikkavalmentaja: Pasi Koivukari

Fysioterapeutti: Antti Kauppila

Videoanalyysit: Mikko Häyrinen

Suomen miesten alkusarjan ottelut

Perjantai 15.10.

klo 11.15 Suomi – Ukraina

klo 17.15 Suomi – Montenegro

Lauantai 16.10.

klo 10.00 Suomi – Venäjä

klo 14.00 Suomi – Kreikka

klo 19.00 Suomi – Espanja

Lämpimästi tervetuloa niin Tapiolan Liikuntahallille Espooseen kuin nettilähetysvastaanottimien äärelle nauttimaan kansainvälisestä maalipallojuhlasta!