SUOMEN MIESTEN MAALIPALLOMAAJOUKKUE HARJOITUSLEIRILLÄ LIETTUAN KANSSA

Kuvateksti: Kuvassa Suomen ja Liettuan pelaajat sekalaisessa järjestyksessä maalipallomaalin edessä Saltinis-hallissa Vilnassa

Suomen miesten maalipallomaajoukkue on paluureissulla Liettuan Vilnasta, missä joukkue on harjoitellut viimeiset neljä päivää maailman ehdottomiin huippumaihin kuuluvan Liettuan maajoukkueen kanssa.

Leirille osallistuivat pelaajista Leo Hintsanen, Miika Honkanen, Erkki Miinala, Petri Posio, Markus Tihumäki, Joni Ylönen ja Ehsan Zoveidavi sekä valmennusportaasta Pasi Koivukari, Katja Heikkinen ja Teemu Honkanen.

Liettualaisten riveissä pelasivat moninkertaiset arvokisavoittajat Mantas Brazauskis, Nerijus Montvydas ja Justas Pazarauskas sekä nousevat nuoret talentit Juozas Eigminas ja Normantas Prusinskas.

Leiriltä lähdettiin hakemaan arvokasta kokemusta äärimmäisen kovien heittojen torjumisesta ja kehittämään omaa peliä niin joukkue- kuin yksilötasollakin. Leirin aikana Suomen pelaajat saivat upeita onnistumisia ja arvokasta oppia kivenkovasta vastustajasta.

Vaikka Liettua olikin tuloksellisesti vielä Suomea vahvempi, niin päivä päivältä suomalaiset pystyivät haastamaan tuimemmin liettualaisia napaten lopulta yhden otteluvoiton ja yhden tasapelin useiden tasaisten kamppailuiden lomassa.

Mukavaa piristystä joukkueiden välisten otteluiden tiimellykseen toi sekajoukkueturnaus, joka tarjosi oivan tilaisuuden molempien joukkueiden pelaajille tutustua toisiinsa ja pitää hauskaa pelikentällä.

  • Leiri oli todella antoisa ja joukkuetta kehittävä. Pääsimme antamaan koko seitsikolle reilusti peliaikaa maailman luokan vastustajaa vastaan sekä saamaan runsaasti onnistumisia. Pelaajat onnistuivat hyvin, osa jopa erinomaisesti henkilökohtaisissa ja valmennuksen asettamissa tavoitteissa”, summasi maajoukkueen päävalmentaja Pasi Koivukari leirin antia.

Suomen ja Liettuan miesten maajoukkueiden yhteistyö on todennäköisesti jatkumassa yhteisleirin merkeissä myöhemmin tämän vuoden aikana. Molemmille joukkueille tämä vuosi on välivuosi arvokisoista. Seuraavan kerran arvokisatasolla joukkueet ovat tulessa Liikuntakeskus Pajulahdessa pelattavissa EM-kilpailuissa syys – lokakuun vaihteessa vuonna 2025.