KANSALLISET MAALIPALLOSARJAT 2021 – 2022 – AVOIMEN SM-SARJAN RUNKOSARJA HUIPENTUI OULUSSA, O.P. JUNIORSILLE EI LÖYTYNYT PYSÄYTTÄJÄÄ RUNKOSARJAN AIKANA

Kansalliset maalipallosarjat palasivat Ouluun viiden vuoden tauon jälkeen, kun kauden 2021 – 2022 kolmas ja samalla viimeinen runkosarjaturnaus miteltiin Kaakkurin koulun palloiluhallilla Old Powerin järjestämässä turnauksessa.

Avoimen SM-sarjan puolella kahdessa ensimmäisessä turnauksessa aivan ylivoimaisessa vireessä ollut O.P. Juniors esitteli jälleen häikäisevää joukkuepeliään myös pohjoissuomalaisille maalipallon ystäville. Joukkue iski viiteen otteluun 47 maalia ja päästi omiin vain kahdeksan palloa. O.P. Juniorsien saldo siis tämänvuotisesta runkosarjasta oli 15 voittoa yhtä monesta ottelusta käsittämättömällä maalierolla 133-27 / +106. Oulussa joukkueen valovoimaisin tähti oli 23 maalia iskenyt ja turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Ibrahim Milanovic, mutta ”ibiksen” ohella jokainen joukkueenjäsen täytti paikkansa vähintäänkin erinomaisin paperein.

O.P. Flying Ducksien ja O.P. Gladiatorsien välillä oli kahdeksan pisteen ero sarjataulukossa ennen Oulun turnausta; lauantaipäivänä Ducksit hävisivät Juniorseille ja myöskin Gladiaattorit kaivoivat todella arvokkaan voiton tiukimmasta kilpakumppanistaan. Lopulta ”Ankkalauma” terävöitti otteitaan sen verran, että se kaivoi tarvittavat pisteet runkosarjan kakkossijaan ja sitä myötä suoraan välieräpaikkaan Juniorsien ohella. Gladiatorseille kuitenkin upeasti neljä voittoa viidestä ottelusta Oulussa; joukkueen paidassa nähtiin kokeilevana pelaajana Arttu Cowell, joka teki upean debyytin sarjatoimintaan ollen turnauksen kolmanneksi paras maalintekijä 18 osumallaan; tästä miehestä tullaan varmasti vielä kuulemaan! Myös ex-maajoukkuemies Jarno Saapunki teki paluunsa kansallisille maalipallokentille 13 vuoden tauon jälkeen.

Selkeän kärkikolmikon takanakin käytiin kovaa taistelua runkosarjan loppusijoituksista; Aisti Inclusionin turnaus sujui todella mollivoittoisesti, sillä joukkue onnistui kaivamaan vain yhden pisteen viidestä ottelusta tasapelillä Aisti Openia vastaan. Tämä piste riitti kuitenkin Inclusionille nelossijaan runkosarjassa, kun Näpäjä XX ei onnistunut nappaamaan kuin yhden voiton Oulusta jääden näin pisteen päähän Inclusionista.

Aiemmassa kahdessa turnauksessa vain yhden pisteen kerännyt Aisti Open onnistui erinomaisesti nollaamaan heikosti sujuneen lauantaipäivän Oulussa ja lopulta sunnuntaina nappaamaan ensiksi tasapelipisteen Inclusionilta ja tämän jälkeen puristamaan kauden avausvoittoon Näpäjä XX:n kustannuksella. Aisti Openin maalitykkinä kunnostautui Akseli Makkonen, joka iski sunnuntaipäivään 21 osumaa ollen myös koko turnauksen paras maalintekijä 24 maalillaan. Makkonen onkin vielä todella vahvasti taistelemassa kauden maalikuninkaan tittelistä yhdessä O.P. Juniorsien Ibrahim Milanovicin kanssa; Milanovicilla maaleja on kasassa 64 ja Makkosella 56.

Kaikki Oulun turnauksen tulokset Avoimen SM-sarjan osalta löytyvät täältä. Runkosarjan loppujärjestys ja vallitseva maalintekijätilasto löytyvät täältä.

O.P. Juniors ja O.P. Flying Ducks etenivät siis suoraan Espoossa, Leppävaaran Liikuntahallilla 21. – 22. toukokuuta pelattavan turnauksen huipentavan sunnuntaipäivän välieriin ja mitaliotteluihin. Runkosarjan kolmonen O.P. Gladiators kohtaa Aisti Openin ja puolestaan runkosarjan nelonen Aisti Inclusion Näpäjä XX:n lauantaina 21. toukokuuta pelattavissa puolivälierissä.

Alta vielä Oulun turnauksen loppujärjestys ja maalintekijätilasto Avoimen SM-sarjan osalta.

Avoimen SM-sarjan loppujärjestys & maalintekijät / Oulun turnaus 26. – 27.3.2022

Loppujärjestys Avoimessa SM-sarjassa / Oulun turnaus

Sijoitus / Joukkue / Ottelut / Voitot / Tasapelit / Tappiot / Tehdyt-Päästetyt / Maaliero / Pisteet

  1. O.P. Juniors / 5 / 5 / 0 / 0 / 47-8 / +39 / 15
  2. O.P. Gladiators / 5 / 4 / 0 / 1 / 47-37 / +10 / 12
  3. O.P. Flying Ducks / 5 / 3 / 0 / 2 / 24-19 / +5 / 9
  4. Aisti Open / 5 / 1 / 1 / 3 / 28-50 / -22 / 4
  5. Näpäjä XX / 5 / 1 / 0 / 4 / 36-50 / -14 / 3
  6. Aisti Inclusion / 5 / 0 / 1 / 4 / 22-40 / -18 / 1

Avoimen SM-sarjan maalintekijät / Oulun turnaus

Sijoitus / Pelaajan nimi / Joukkue / Maalit yhteensä
1 Akseli Makkonen / Aisti Sport / 24

2 Ibrahim Milanovic / O.P. Juniors / 23

3 Arttu Cowell / O.P. Gladiators / 18

4 Oskari Nyström / O.P. Gladiators / 17

5 Kaj Laamanen / Näpäjä XX / 13

5 Heikki Penttinen / O.P. Juniors / 13

7 Eemi Utriainen / Aisti Inclusion / 12

8 Stephanie Boenink / O.P. Flying Ducks / 10

8 Iida Kauppila / O.P. Juniors / 10

10 Jarmo Lehtola / Näpäjä XX / 9

11 Sami Heikkinen / Näpäjä XX / 8

12 Jarno Saapunki / O.P. Gladiators / 7

13 Miina Grönroos / Aisti Inclusion / 5

13 Jorma Kivinen / O.P. Flying Ducks / 5

13 Krista Leppänen / O.P. Flying Ducks / 5

13 Aleksi Nyström / Näpäjä XX / 5

13 Bruno Okello / Aisti Inclusion / 5

19 Susanna Halme / O.P. Flying Ducks / 4

19 Raisa Kuusela / O.P. Gladiators / 4

21 Ilpo Blåberg / Näpäjä XX / 1

21 Krister Linnas / Aisti Open / 1

21 Mari Mattila / O.P. Juniors / 1

21 Jasmin Mikkola / Aisti Open / 1

21 Azra Tayyebi / Aisti Open / 1

21 Paavo Tulisalo / Aisti Open / 1