OLD POWER RYNNISTI NELJÄNTEEN PERÄKKÄISEEN SUOMENMESTARUUTEENSA

Kansallisten maalipallosarjojen mestaruusviikonloppu vuosimallia 2021 huipentui sunnuntai-iltapäivästä Tapiolan Liikuntahallilla, Espoossa. Alta löydät raportin SM-Sarjan päätöspäivän tapahtumista tulosten ja tilastojen kera.

Välierät

Alkusarjan ykkönen Old Power oli kukistanut lauantai-illasta välieräsarjan avausottelussa Aisti Revolutionin 11-9-lukemin, johdettuaan ottelua parhaimmillaan 10-4-lukemin kuusi minuuttia ennen ottelun päätöstä. Aisti Revolution tuli jälleen hyvin latautuneena välieräotteluun ja onnistui piinaamaan Old Poweria avauspuoliskon; puoliajalle mentiin 2-2-tasalukemista. Old Power siirtyi toisen puoliskon alkupuolella jo 4-2-johtoon, mutta Revolution tuli vielä kerran maalin päähän rankkariosumallaan. Tällöin Old Powerin maaliruisku Erkki Miinala iski välittömästi kuitin, mikä katkaisi Revolutionin selkärangan. Lopulta Miinala iski ottelussa pallon seitsemään otteeseen Revolutionin rysään ja Jani Vesalainen tuki kahdella osumallaan, näin finaalipaikka Old Powerille 9-3-voitolla Revolutionista.

Alkusarjan kakkonen Aisti Sport oli joutunut nöyrtymään välieräsarjan ensimmäisessä osaottelussa O.P. Hurricanesille kymmenen maalin erolla, joten sunnuntaipäivästä oli todellinen kasvojen kohotus paikallaan Aisti-leirissä. Kovin lohdullisesti ei toinenkaan välieräsarjan osaottelu alkanut, kun avauspuoliajalla O.P. Hurricanes pani tuulemaan ja puoliajan päätteeksi taululla komeilivat Hurricanesin 4-1-johtolukemat. Toisen puoliskon alkuun Aisti Sport iski vielä kaikki korttinsa pöytään ja hetkellisesti näytti siltä, että joukkue pystyisi vielä haastamaan toden teolla hurrikaanilauman. Peli oli jo 4-4-lukemissa, kunnes epäonnekkaasti Aisti toimitti pallon omaan maaliinsa. Tämän jälkeen joukkueen erinomainen flow katosi ja O.P. hurricanes iski armottomasti tähtihyökkääjänsä Ehsan Zoveidavin johdolla; Zoveidaville ottelussa viisi osumaa, kun Hurricanes nappasi finaalipaikan 10-5-voitolla Aisti Sportista.

Mitaliottelut

Pronssiottelussa kohtasivat Aisti Sport ja Aisti Revolution; Revolution sai otteluun loistavan startin, kun konkaripelaajat Montonen ja Posio heiluttelivat verkkoa tiuhaan Sportin päädyssä. Sport sai tehtyä ryhtiliikettä pelaamiseensa avauspuoliskon puolenvälin jälkeen ja tämä kantoi lopulta joukkueen puoliajalle 5-5-tasalukemista. Toisella puoliskolla Aisti Sportin leirissä väsymys alkoi painaa ja Revolutionilta löytyi vielä vaihde jos parikin tiputtamaan veljesjoukkueen kyydistä. Montonen ja Posio iskivät molemmat pronssiottelussa viisi osumaa ja kun Aisti Sportilta ei löytynyt enää eväitä hyökkäyspeliinsä toisella puoliskolla, niin pronssiset mitalit koristivat turnauksen päätteeksi Revolution-joukkueen pelaajien kauloja.

Finaaliottelusta odoteltiin todella kutkuttavaa trilleriä, mutta kentällä nähtiin täydellinen Old Power-show, jonka kapellimestarina hääri Erkki Miinala. Hurricanes onnistui roikkumaan hallitsevan mestarin kyydissä pitkälti avauspuoliskon, mutta aivan viimeisillä minuuteilla Miinala lannisti Hurrikaani-laumaa vinguttelemalla verkkoa useaan otteeseen; näin puoliajalle mentiin Old Powerin 7-3-johtolukemista. Old Power johti ottelua 10-4 seitsemän minuuttia ennen ottelun päätöstä, kun Old Powerin Jani Vesalainen jouduttiin ottamaan vaihtoon verenvuodon vuoksi. Hetken päästä Vesalainen palasi kuitenkin kentälle ja Old Power jatkoi Hurricanesin puolustuksen kiusaamista. Hetken päästä Vesalainen joutui lähtemään uudestaan vaihtopenkille tyrehdyttämään verenvuotoaan, palatakseen jälleen takaisin pienen tovin kuluttua.

Ottelun loppuminuutit olivat melkoista ilotulitusta molemmilta joukkueilta; Miinala tykitti finaalissa peräti kymmenen osumaa nostaen näin mestaruusviikonlopun maalimääränsä 45 häkkiin. Finaaliottelussa upeasti Old Powerin sentterin tontilla töitä paiskinut Eetu Eronen sai muutamia onnistumisia myös hyökkäyspäässä. Pitkän pelaamattomuuden jälkeen pelikentille palannut Jani Vesalainen oli myös elementissään finaalissa; mies esitti huippuarvokasta puolustustyötä ja alati vaarallista hyökkäämistä. Mestarijoukkueen neljäntenä lenkkinä toimi Mikko Viittala. Old Power vei finaalin nimiinsä lopulta 16-7-lukemin ja näin espoolaisten dynastia jatkuu, sillä mestaruus oli jo neljäs peräkkäinen Old Powerille.

Tulokset

Välierä 2: Aisti Revolution – Old Power 3-9 (2-2)
Maalintekijät / Revolution: #2 Montonen 2, #7 Posio
Maalintekijät / Power: #8 Miinala 7, #7 Vesalainen 2

Välierä 2: O.P. Hurricanes – Aisti Sport 10-5 (4-1)
Maalintekijät / Hurricanes: #1 Zoveidavi 5, #2 Mattila 2, #9 Ylönen 2, vastustajan oma maali
Maalintekijät / Sport: #6 Tihumäki 3, #8 Honkanen 2

Pronssiottelu: Aisti Sport – Aisti Revolution 6-10 (5-5)
Maalintekijät / Sport: #6 Tihumäki 4, #7 Hintsanen, #8 Honkanen
Maalintekijät / Revolution: #2 Montonen 5, #7 Posio 5

Finaali: Old Power – O.P. Hurricanes 16-7 (7-3)
Maalintekijät / Power: #8 Miinala 10, #6 Eronen 3, #7 Vesalainen 3
Maalintekijät / Hurricanes: #1 Zoveidavi 4, #2 Mattila 3

Kaikki turnauksen tulokset ja tilastot löytyvät täältä.